Termékek keresése

Leértékelések

  • Nasol
    Nasol

    Légzéskönnyítő spray

    9 700 Ft‎ 11 200 Ft‎

Népszerű eladások

Információ

Legutóbbi bejegyzések

Miért ártalmas a cukor az egészségre? Íme 146 ok.

27 Megtekintés 0 Lájk

Hálásak vagyunk Dr. Appleton professzornak, hogy engedélyezte számunkra e cikk (legújabb kiadású) megjelenítését, mely számos embernek felnyithatja a szemét. Amióta a vállalat működik, mi, a Hammer Nutrition-nél kitartóan és lelkesen képviseljük a az egyszerű cukrok bevitelének visszaszorítását, mind az étrendek összeállításánál, mind az edzés során. Amikor a következő tudományosan bizonyított, egészségre ártalmas hatásokat olvasod, melyek összefüggésben vannak a cukorfogyasztással, reméljük te is elgondolkozol egy kicsit. Tudod, amit beviszel szervezetedbe, meghatározza, hogy mit tudsz a teljesítményedet illetően kihozni magadból. Ez nemcsak akkor fontos, mikor edzel vagy versenyzel, hanem leginkább a hétköznapi életben.

--------------------------------------------------

Írta: Nancy Appleton, Ph.D. professzor az 1970-es évek második felében kezdett publikálni és előadásokat tartani az egészség témakörében. Kutatásainak köszönhetően fény derült a cukorfogyasztás káros hatásaira, valamint rámutatott a diétázás során elkövethető hibákra is. Ezek a tapasztalatok vezették első könyvének (Győzd le a cukorfogyasztási szokásaidat – Lick the Sugar Habit) megírására, mely immár 25 éve bestseller. Ezt még hat könyv követte. Az utolsó, mely már elérhető online, a Cukor általi öngyilkosság (Suicide by Sugar). Életének munkája az Édes öngyilkosság (Sweet Suicide) című filmben is megmutatkozik. Ma már visszavonult, jelenleg San Diegóban él.

--------------------------------------------------

 Nézzük tehát a hatásokat, mely a cukorfogyasztással hozhatók összefüggésbe:

1. Visszaszoríthatja az immunrendszer működését.
2. Eltolhatja a szervezetben lévő ásványianyag egyensúlyt.
3. Hiperaktivitást, szorongást, a koncentrálási képesség csökkenését okozhatja a gyerekeknél.
4. Jelentős triglicerid-szint emelkedést idézhet elő.
5. Csökkentheti a bakteriális fertőzésekkel szemben való védekezőképességet.
6. A cukor a csökkentheti a szövetek rugalmasságát és funkcióját. Minél több cukrot fogyasztasz, annál kevésbe működnek szöveteid funkcionálisan és annál merevebbek lesznek.
7. Csökkentheti a HDL koleszterint (ez a fajta rendelkezik előnyös tulajdonságokkal).
8. A cukorfogyasztás krómhiányhoz vezethet a szervezetben.
9. Petefészekrák kialakulását idézheti elő.
10. A glükóz szintjének gyors megemelkedését okozhatja.
11. A szervezetben a réz visszaszorítását okozhatja.
12. Megzavarhatja a kálcium és magnézium felszívódásának képességét.
13. A cukorfogyasztás hatására a szem, korral előrehaladó pigmentkárosodása is fokozottan nőhet.
14. Növeli a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) szintjét: dopamin, szerotonin, norefinefrin.
15. Hipoglikémiát okozhat.
16. Az emésztésben a savas erjedés ideje kitolódhat.
17. Gyors adrenalinszint növekedést okozhat a gyerekeknél.
18. A cukor felszívódásának zavara gyakori a funkcionális bélrendszeri betegeknél.
19. Korai öregedést idézhet elő.
20. Alkoholizmushoz is vezethet.
21. Fogszuvasodást okozhat.
22. Hozzájárulhat az elhízáshoz.
23. A magas cukorbevitel előidézheti a Chron-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás kialakulását.
24. Gyomorfekély és patkóbél-fekély kialakulását is okozhatja.
25. Ízületi gyulladást válthat ki.
26. Asztmás tüneteket is előidézhet.
27. Nagyban hozzájárul a Candida Albicans gombák mértéktelen szaporodásához.
28. Epekő kialakulását okozhatja.
29. Szívelégtelenséget is kiválthat.
30. Vakbélgyulladást okozhat.
31. Aranyér kialakulásában is szerepe lehet.
32. Visszér kialakulását is okozhatja.
33. A fogamzásgátlót használó hölgyeknél a cukorfogyasztás megemelheti a glükóz és inzulinválaszokat.
34. A cukorfogyasztás fogínybetegségekhez vezethet.
35. Előidézheti a csontritkulás kialakulását.
36. A nyál savasságát is okozhatja.
37. Az inzulinra való érzékenység csökkenését okozhatja.
38. Csökkentheti az E-vitamin mennyiségét a vérben.
39. Csökkentheti a növekedési hormon termelődését.
40. Növelheti a koleszterinszintet.
41. A szisztolés vérnyomás növekedését okozhatja.
42. A magas cukorbevitel növeli a glükóz fehérjével való kapcsolódását a véráramban (AGEs), káros hatásokat okozva.
43. Megakadályozhatja a fehérje felszívódását.
44. Ételallergiát okozhat.
45. A cukorbetegség kialakulásában is szerepe lehet.
46. Terhesség alatt vérmérgezéshez vezethet a túlzott cukorfogyasztás.
47. Ekcéma kialakulását okozhatja a gyerekeknél.
48. Szív-és érrendszeri panaszokat okozhat.
49. Károsíthatja a DNS szerkezetét.
50. Megváltoztathatja a fehérje szerkezetét.
51. Elősegítheti bőrünk öregedését, a kollagén szerkezetének megváltoztatásával.
52. Szürkehályog kialakulását okozhatja.
53. Tüdőtágulatot okozhat.
54. Érelmeszesedést okozhat.
55. Támogatja az LDL koleszterin szintjének növekedését.
56. A magas cukorbevitel a károsíthatja a fiziológiás homeosztázist a szervezeten belül.
57. A cukorfogyasztás hatására az enzimek kevésbe tudják kifejteni hatásukat.
58. A Parkinson kóros betegeknél magasabb cukorfogyasztást fedeztek fel.
59. Megnövelheti a máj méretét, a májsejtek szétválasztásával.
60. A máj zsírtartalmának növekedését okozhatja.
61. A vese méretét növelheti, melyek funkcionális változásokat okozhatnak a vesében.
62. Károsíthatja a hasnyálmirigyet.
63. Fokozhatja a vízvisszatartást a szervezetben.
64. A cukor a bélrendszer elsőszámú ellensége.
65. Rövidlátást okozhat.
66. Károsíthatja a kapillárisok belső felületét.
67. Rugalmatlanabbá teheti az ínakat.
68. Fejfájást, migrént okozhat.
69. Szerepet játszhat a hasnyálmirigyrák kialakulásában a nőknél.
70. Negatívan befolyásolja a gyerekek tanulási képességeit és iskolai teljesítményüket.
71. Depressziót is kiválthat.
72. Gyomorrák kockázatát is növelheti.
73. Emésztési zavarokat is előidézhet.
74. Köszvény kialakulásának esélyét növelheti.
75. A cukor jelentősen megemeli a glükóz szintjét a szájban végzett glükóz-tolerancia teszt alapján az összetett szénhidrátokkal szemben.
76. Nagyobb inzulinválaszt vált ki a szervezetből a magas cukortartalmú étrend fogyasztása.
77. A magas finomított cukor tartalmú étrend hatására a tanulási képesség visszaszorulhat.
78. Negatív hatással lehet a szervezet két vérben található fehérjéjére, az albuminra és a lipoproteinekre, tehát hatással lehet arra, hogy a szervezet kevésbé tudja szabályozni a zsír és koleszterin felszaporodását.
79. Az Alzheimer-kór kialakulásában is szerepe lehet.
80. A vérlemezkék összetapadását okozhatja.
81. Hormonális egyensúlytalanságot okozhat: egyes hormonok túl, míg mások alulműködhetnek.
82. Vesekő kialakulásához vezethet.
83. A magas cukortartalmú étrend szabadgyökök és oxidatív stressz kialakulását okozhatja.
84. Az epe rákos elváltozását okozhatja.
85. A magas cukorbevitel kétszeresen megnövelheti a koraszülés kockázatát a fiatalkorú anyák esetében.
86. Mértéktelen cukorfogyasztás hatására megrövidül a terhesség ideje a fiatalkorú anyáknál.
87. A cukor csökkenti az emésztés sebességét a gyomor-bélrendszerben.
88. A cukor megnövelheti az epesavak koncentrációját a székletben és a bakteriális enzimek koncentrációját a vastagbélben. Emiatt az epe rákkeltő anyagokat termelhet, ami vastagbélrákhoz vezethet.
89. A cukor növeli az estradiol (az ösztogén leggyakrabban előforduló formája) szintjét a férfiakban.
90. A cukor összekapcsolódhat a foszfatáz enzimmel, mely nehezebbé teheti az emésztést.
91. A cukorfogyasztás az epehólyagrák kockázati tényezője lehet.
92. Addikciót (függést) válthat ki.
93. Kábító hatású lehet csakúgy, mint az alkohol.
94. Súlyosbíthatja a PMS-t (premenstruációs szindróma).
95. Koraszülött csecsemőknél hatással lehet az általuk kibocsájtott CO2 mennyiségére.
96. A visszafogott cukorbevitel növelheti az érzelmi stabilitást.
97. A gyors cukorbevitel mértéktelen falási rohamot válthat ki a elhízott embereknél.
98. Súlyosbíthatja a figyelemzavarral küzdő gyermekek tüneteit (ADHD)
99. A cukor negatív hatással van a húgyhólyag elektrolit-összetételére.
100. Lelassíthatja a mellékvese mirigyeinek működését.
101. Az intrvénásan adott cukoroldat miatt csökken az agyban az oxigén mennyisége.
102. A magas szacharózbevitel a tüdőrák kockázati tényezője lehet.
103. A gyermekbénulás kockázatát is növelheti
104. A magas cukorbevitel epilepsziás rohamokat okozhat.
105. Az elhízott embereknél magasvérnyomás betegséget okozhat.
106. A kórházak intenzív osztályán a korlátozott cukoradagolás életet menthet.
107. A cukor előidézheti a sejtek pusztulását.
108. A cukorfogyasztás megnövelheti az étvágyat.
109. A gyermektáborokban, mikor csökkentett cukortartalmú ételeket kaptak a gyerekek, 44%-kal csökkent az antiszociális viselkedés.
110. Proszatarák kialakulását is okozhatja.
111. Az újszülöttek dehidratáltságát is kiválthatja.
112. Alacsony születéskori testömeget okozhat.
113. A magasabb finomított cukorbevitel súlyosbítja a skizofréniát.
114. A cukor megemelheti a homociszteinek szintjét a vérben.
115. A mellrák kockázatát is növelheti.
116. Kockázati tényező lehet a vékonybél rákos elváltozásainak kialakulásánál.
117. Gégerákot is okozhat.
118. Só- és vízvisszatartást is eredményezhet.
119. Közreműködhet az enyhe memóriaromláshoz.
120. Minél több cukros üdítőt fogaszt egy gyermek, annál kevesebb tejet iszik.
121. Megnövelheti az bevitt étel mennyiségét.
122. A cukorral találkozó újszülött intoleránsabb lehet a szacharóz tekintetében egészen 2 éves koráig.
123. Székrekedést okozhat.
124. Visszeresség kialakulását növelheti.
125. A diabéteszes vagy az azt megelőző stádiumban lévő nőknél a cukorfogyasztás az agyi funkció csökkenését idézte elő.
126. A gyomorrák kialakulását is elősegítheti.
127. Metabolikus szindróma okozója lehet.
128. A terhes hölgyeknél a cukorfogyasztás az embrió gerincvelő rendellenességét idézheti elő.
129. Az asztma kialakulásában is szerepet játszhat
130. Minél több cukrot viszünk be, annál nagyobb lehet az irritábilis bél szindróma kialakulásának esélye.
131. A cukor negatív hatással lehet az agyműködésre.
132. Végbélrákot okozhat.
133. A méhnyálkahártya rákos elváltozását is okozhatja.
134. A vese rákos elváltozását is okozhatja.
135. Májtumort is okozhat.
136. Gyulladásra utaló jeleket előidézhet a véráramban a túlsúlyos embereknél.
137. Csökkenti a az E-vitamint a véráramban.
138. Növelheti az étvágyat.
139. A cukorfogyasztás az akné kialakulására is hatással van.
140. A túl sok cukor a nemi életre is negatív hatással van.
141. A gyermekek iskolai teljesítményét is leronthatja.
142. A cukorfogyasztás fáradságot, kedvetlenséget, idegességet és depressziót okozhat.
143. A cukor az elhízott emberek leggyakoribb választása.
144. Megfigylehető az egyéb esszenciális tápanyagok csökkent bevitele, mikor a teljes cukorbevitel nőtt.
145. A magas fruktózbevitel kapcsolatban van a májelégtelenség kialakulásával.
146. Kockázati tényező a húgyhólyagrák kialakulásánál.

 

Az íróról (a www.nancyappleton.com oldal alapján):

Dr. Nancy Appleton már sokszor elmesélte a következő történetet az előadásai során. Cukorfüggő volt. Évekig cukros édességeket fogyasztott, mely végül folyamatos betegségekhez és allergiához vezetett. Annak ellenére, hogy mindent kipróbált, amit az orvosok ajánlottak, nem javult az állapota, egészen addig, míg…
…megkérdezte magától: “Mit teszek, amivel megbetegítem magamat?”
Ez indította el azon a kalandos úton, melyek a számos kutatáshoz, publikációhoz, leíráshoz vezettek a homeosztázis, ásványianyagok kölcsönhatásának témakörében Walter B. Cannon és Melvin Page tanulmányinak alapján.

Dr. Appleton öt könyvet írt: Győzd le a cukorfogyasztási szokásidat (Lick the Sugar Habit), Louis Pasteur átka (The Curse of Louis Pasteur), Egészséges csontok (Healthy Bones), A cukorral ellentétben (Sugar Counter) és az Állítsd meg a gyulladást (Stopping Inflammation). Ezen felül ő alkotta meg a Body Monitor Test Kit eszközt, mely egy egyszerű, otthon is használható, homeosztázis-mérő ezsköz. Mára visszavonult a Los Angeles-i táplálkozási tanácsadással foglalkozó praxisából, de folyamatosan publikál és előadásokat tart.

Források:
1. Sanchez, A., et al. "Role of Sugars in Human Neutrophilic Phagocytosis," Am J Clin Nutr. Nov 1973;261:1180-1184.
Bernstein, J., et al. "Depression of Lymphocyte Transformation Following Oral Glucose Ingestion." Am J Clin Nutr. 1997;30:613.
2. Couzy, F., et al."Nutritional Implications of the Interaction Minerals," Progressive Food and Nutrition Science. 17;1933:65-87.
3. Goldman, J., et al. "Behavioral Effects of Sucrose on Preschool Children." J Abnormal Child Psychol.1986;14(4):565-577.
4. Scanto, S. and Yudkin, J. "The Effect of Dietary Sucrose on Blood Lipids, Serum Insulin, Platelet Adhesiveness and Body Weight in Human Volunteers." J Postgrad Med. 1969;45:602-607.
5. Ringsdorf, W., Cheraskin, E. and Ramsay R. "Sucrose,Neutrophilic Phagocytosis and Resistance to Disease,"Dental Surv. 1976;52(12):46-48.
6. Cerami, A., et al. "Glucose and Aging." Scientific American. May 1987:90.
Lee, A. T. and Cerami, A. "The Role of Glycation in Aging." Ann N Y Acad Sci. 663:63-67.
7. Albrink, M. and Ullrich I. H. "Interaction of Dietary Sucrose and Fiber on Serum Lipids in Healthy Young Men Fed High Carbohydrate Diets." Am J Clin Nutr. 1986;43:419-428.
Pamplona, R., et al. Mechanisms of Glycation in Atherogenesis. Med Hypotheses. Mar 1993;40(3):174-81.
8. Kozlovsky, A., et al. "Effects of Diets High in Simple Sugars on Urinary Chromium Losses." Metabolism.June 1986;35:515-518.
9. Takahashi, E., Tohoku University School of Medicine, Wholistic Health Digest. October 1982:41.
10. Kelsay, J., et al. "Diets High in Glucose or Sucrose and Young Women." Am J Clin Nutr. 1974;27:926-936.
Thomas, B. J., et al. Relation of Habitual Diet to Fasting Plasma Insulin Concentration and the Insulin Response to Oral Glucose, Hum Nutr Clin Nutr. 1983; 36C(1):49_51.
11. Fields, M.., et al. "Effect of Copper Deficiency on Metabolism and Mortality in Rats Fed Sucrose or Starch Diets," Am J Clin Nutr. 1983;113:1335-1345.
12. Lemann, J. "Evidence that Glucose Ingestion Inhibits Net Renal Tubular Reabsorption of Calcium and Magnesium." Am J Clin Nutr. 1976 ;70:236-245.
13. Chiu, C. Am J Clin Nutr. July 2007;86:180-188
14. "Sugar, White Flour Withdrawal Produces Chemical Response." The Addiction Letter .Jul 1992:4.
15. Dufty, William. Sugar Blues. (New York:Warner Books, 1975).
16. Ibid.
17. Jones, T. W., et al. Enhanced Adrenomedullary Response and Increased Susceptibility to Neuroglygopenia: Mechanisms Underlying the Adverse Effect of Sugar Ingestion in Children. J Pediatrics. Feb 1995;126:171-7.
18. Ibid.
19. Lee, A. T.and Cerami A. "The Role of Glycation in Aging." Annals of the New York Academy of Science.1992;663:63-70.
20. Abrahamson, E. and Peget, A. Body, Mind and Sugar. (New York:Avon,1977.)
21. Glinsmann, W., et al. Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force. 1986:39.
Makinen K.K.,et al. A Descriptive Report of the Effects of a 16_month Xylitol Chewing_Gum Programme Subsequent to a 40_Month Sucrose Gum Programme. Caries Research. 1998; 32(2)107-12.
Riva Touger-Decker and Cor van Loveren, Sugars and Dental Caries.
Am. J. Clin.Nutr. Oct 2003; 78:881-892.
22. Keen, H., et al. "Nutrient Intake, Adiposity, and Diabetes." Brit Med J. 1989; 1: 655-658.
23. Tragnone, A. et al. Dietary Habits as Risk Factors for Inflammatory Bowel Disease. Eur J Gastroenterol Hepatol. Jan 1995;7(1):47-51.
24. Yudkin, J. Sweet and Dangerous. (New York;Bantam Books:1974), 129.
25. Darlington, L., Ramsey, et al. "Placebo-Controlled, Blind Study of Dietary Manipulation Therapy in Rheumatoid Arthritis," Lancet. Feb 1986;8475(1):236-238.
26. Powers, L. "Sensitivity: You React to What You Eat." Los Angeles Times. Feb. 12, 1985.
Cheng, J., et al. Preliminary Clinical Study on the Correlation Between Allergic Rhinitis and Food Factors. Lin Chuang Er Bi Yan Hou Ke Za Zhi Aug 2002;16(8):393-396.
27. Crook, W. J. The Yeast Connection. (TN:Professional Books, 1984).
28. Heaton, K. "The Sweet Road to Gallstones." Brit Med J. Apr 14, 1984; 288:1103-1104.
Misciagna, G., et al. Am J Clin Nutr. 1999;69:120-126.
29. Yudkin, J. "Sugar Consumption and Myocardial Infarction." Lancet. Feb 6, 1971;1(7693):296-297.
Chess DJ, et al. Deleterious Effects of Sugar and Protective Effects of Starch on Cardiac Remodeling, Contractile Dysfunction, and Mortality in Response to Pressure Overload. Am J Physiol Heart Circ Physiol. Sept. 2007;293(3):H1853-H1860
30. Cleave, T. The Saccharine Disease. (New Canaan, CT: Keats Publishing, 1974).
31. op. cit.
32. Cleave, T. and Campbell, G. Diabetes, Coronary Thrombosis and the Saccharine Disease. (Bristol, England, John Wright and Sons, 1960).
33. Behall, K. "Influence of Estrogen Content of Oral Contraceptives and Consumption of Sucrose on Blood Parameters." Disease Abstracts International. 1982;431-437.
34. Glinsmann, W., et al. Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force. 1986;39:36_38.
35. Tjaderhane, L. and Larmas, M. A High Sucrose Diet Decreases the Mechanical Strength of Bones in Growing Rats. Am J Clin Nutr. 1998:128:1807-1810.
36. Wilson R.F. and Ashley F.P. The Effects of Experimental Variations in Dietary Sugar Intake and Oral hygiene on the Biochemical Composition and pH of Free Smooth-surface and Approximal Plaque. J Dent Res. June 1988;67(6):949-953
37. Beck-Nielsen H., et al. Effects of Diet on the Cellular Insulin Binding and the Insulin Sensitivity in Young Healthy Subjects." Diabetes. 1978;15:289-296.
38. Mohanty P. et al. Glucose Challenge Stimulates Reactive Oxygen Species (ROS) Generation by Leucocytes.J Clin Endocrin Metabol. Aug 2000; 85(8):2970-2973.
39. Gardner, L. and Reiser, S. "Effects of Dietary Carbohydrate on Fasting Levels of Human Growth Hormone and Cortisol." Proc Soc Exp Biol Med. 1982;169:36-40.
40. Ma Y. et al. Association Between Carbohydrate Intake and Serum Lipids. J Am Coll Nutr. Apr 2006;25(2):155-163
41. Preuss, H. G. Sugar-Induced Blood Pressure Elevations Over the Lifespan of Three Substrains of Wistar Rats. J Am Coll of Nutr. 1998;17(1) 36-37.
42. Furth, A. and Harding, J. "Why Sugar Is Bad For You." New Scientist. Sep 23, 1989;44.
43. Lee AT, Cerami A. Role of Glycation in Aging. Ann N Y Acad Sci. Nov 21, 1992 ;663:63-70.
44. Appleton, N. Lick the Sugar Habit. (New York: Avery Penguin Putnam:1988).
45. Henriksen H. B. and, Kolset S.O. Tidsskr Nor Laegeforen. Sep 6, 2007;127(17):2259-62.
46. Cleave, T.: The Saccharine Disease. (New Canaan Ct: Keats Publishing, Inc., 1974).131.
47. Ibid. 132.
48. Vaccaro O., et al. Relationship of Postload Plasma Glucose to Mortality with 19 Year Follow-up. Diabetes Care. Oct 15,1992;10:328-334.
Tominaga, M., et al, Impaired Glucose Tolerance Is a Risk Factor for Cardiovascular Disease, but Not Fasting Glucose. Diabetes Care. 1999:2(6):920-924.
49. Lee, A. T. and Cerami, A. "Modifications of Proteins and Nucleic Acids by Reducing Sugars: Possible Role in Aging." Handbook of the Biology of Aging. (New York: Academic Press, 1990.).
50. Monnier, V. M. "Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process." J Gerontol.1990:45(4 ):105-110.
51. Dyer, D. G., et al. "Accumulation of Maillard Reaction Products in Skin Collagen in Diabetes and Aging." J Clin Invest. 1993:93(6):421-422.
52. Veromann, S. et al. Dietary Sugar and Salt Represent Real Risk Factors for Cataract Development.Ophthalmologica. Jul-Aug 2003 ;217(4):302-307.
53. Monnier, V. M. "Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process." J Gerontol.1990:45(4):105-110.
54. Schmidt A.M. et al. Activation of Receptor for Advanced Glycation End Products: a Mechanism for Chronic Vascular Dysfunction in Diabetic Vasculopathy and Atherosclerosis. Circ Res. Mar 1999 19;84(5):489-97.
55. Lewis, G. F. and Steiner, G. Acute Effects of Insulin in the Control of VLDL Production in Humans. Implications for The Insulin-resistant State. Diabetes Care. Apr 1996;19(4):390-3
R. Pamplona, M. .J., et al. "Mechanisms of Glycation in Atherogenesis." Med Hypotheses. 1990;40:174-181.
56. Ceriello, A. Oxidative Stress and Glycemic Regulation. Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29.
57. Appleton, N. Lick the Sugar Habit. (New York: Avery Penguin Putnam, 1988).
58. Hellenbrand, W. Diet and Parkinson's Disease. A Possible Role for the Past Intake of Specific Nutrients. Results from a Self-administered Food-frequency Questionnaire in a Case-control Study. Neurology. Sep 1996;47(3):644-650
Cerami, A., et al. "Glucose and Aging." Scientific American. May 1987: 90.
59. Goulart, F. S. "Are You Sugar Smart?" American Fitness. Mar-Apr 1991: 34-38.
60. Scribner, K.B. et al. Hepatic Steatosis and Increased Adiposity in Mice Consuming Rapidly vs. Slowly Absorbed Carbohydrate. Obesity. 2007;15:2190-2199.
61. Yudkin, J., Kang, S. and Bruckdorfer, K. "Effects of High Dietary Sugar." Brit J Med. Nov 22, 1980;1396.
62. Goulart, F. S. "Are You Sugar Smart?" American Fitness. March-April 1991: 34-38
63. Ibid.
64. Ibid.
65. Ibid.
66. Ibid.
67. Nash, J. "Health Contenders." Essence. Jan 1992-23: 79-81.
68. Grand, E. "Food Allergies and Migraine." Lancet. 1979:1:955-959.
69. Michaud, D. Dietary Sugar, Glycemic Load, and Pancreatic Cancer Risk in a Prospective Study. J Natl Cancer Inst. Sep 4, 2002 ;94(17):1293-300.
70. Schauss, A. Diet, Crime and Delinquency. (Berkley Ca; Parker House, 1981).
71. Peet, M. "International Variations in the Outcome of Schizophrenia and the Prevalence of Depression in Relation to National Dietary Practices: An Ecological Analysis." Brit J Psych. 2004;184:404-408.
72. Cornee, J., et al. "A Case-control Study of Gastric Cancer and Nutritional Factors in Marseille, France," Eur J Epidemiol. 1995;11:55-65.
73. Yudkin, J. Sweet and Dangerous. (New York: Bantam Books,1974) 129.
74. . Choi HK, and Curhan G. Soft drinks, fructose consumption, and the risk of gout in men: prospective cohort study. British Medical Journal. Feb. 9,2008;336(7639):309-312.
75. Reiser, S., et al. Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans." Am J Clin Nutr. 1986:43;151-159.
76. Reiser,S., et al. Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans." Am J Clin Nutr. 1986;43:151-159.
77. Molteni, R, et al. A High-fat, Refined Sugar Diet Reduces Hippocampal Brain-derived Neurotrophic Factor, Neuronal Plasticity, and Learning. NeuroScience. 2002;112(4):803-814.
78. Monnier, V., Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process. J Gerontol.1990;45:105-111.
79. Frey, J. Is There Sugar in the Alzheimer's Disease? Annales De Biologie Clinique. 2001; 59 (3):253-257.
80. Yudkin, J. "Metabolic Changes Induced by Sugar in Relation to Coronary Heart Disease and Diabetes."Nutrition and Health. 1987;5(1-2):5-8.
81. Ibid.
82. Blacklock, N. J., "Sucrose and Idiopathic Renal Stone." Nutrition and Health. 1987;5(1-2):9-12.
Curhan, G., et al. Beverage Use and Risk for Kidney Stones in Women. Ann Inter Med. 1998:28:534-340.
83. Ceriello, A. Oxidative Stress and Glycemic Regulation. Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29.
84. Moerman, C. J., et al. Dietary Sugar Intake in the Etiology of Biliary Tract Cancer. Internat J Epidemiol. Apr 1993;2(2):207-214.
85. Lenders, C. M. Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake among Pregnant Adolescents. Am J Nutr. Jun 1997;1113-1117.
86. Ibid.
87. Bostick, R. M., et al. "Sugar, Meat.and Fat Intake and Non-dietary Risk Factors for Colon Cancer Incidence in Iowa Women." Cancer Causes & Control. 1994:5:38-53.
88. Ibid.
Kruis, W., et al. "Effects of Diets Low and High in Refined Sugars on Gut Transit, Bile Acid Metabolism and Bacterial Fermentation. Gut. 1991;32:367-370.
Ludwig, D. S., et al. High Glycemic Index Foods, Overeating, And Obesity. Pediatrics. Mar 1999;103(3):26-32.
89. Yudkin, J and Eisa, O. Dietary Sucrose and Oestradiol Concentration in Young Men. Ann Nutr Metabol.1988:32(2):53-55.
90. Lee, A. T. and Cerami A. "The Role of Glycation in Aging." Ann N Y Acad Sci. 1992; 663:63-70.
91. Moerman, C. et al."Dietary Sugar Intake in the Etiology of Gallbladder Tract Cancer." Internat J of Epi. Apr 1993; 22(2):207-214.
92. Avena N.M. Evidence for Sugar Addiction: Behavioral and Nuerochemical Effects of Intermittent, Excessive Sugar Intake.Neurosci Biobehav Rev. 2008;32(1):20-39.
Colantuoni, C., et al. Evidence That Intermittent, Excessive Sugar Intake Causes Endogenous Opioid Dependence. Obes Res. Jun 2002 ;10(6):478-488.
93. Ibid.
94. The Edell Health Letter. Sept 1991;7:1.
95. Sunehag, A. L., et al. Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition.Diabetes. 1999 ;48 7991-8000).
96. Christensen L. et al. Impact of A Dietary Change on Emotional Distress. J Abnor Psychol. 1985;94(4):565-79.
97. Ludwig, D. S., et al. High Glycemic Index Foods, Overeating and Obesity. Pediatrics. Mar1999;103(3):26-32.
98. Girardi, N.L.Blunted Catecholamine Responses after Glucose Ingestion in Children with Attention Deficit Disorder. Pediatrics Res. 1995;38:539-542.
Berdonces, J. L. Attention Deficit and Infantile Hyperactivity. Rev Enferm. Jan 2001;4(1)11-4
99. Blacklock, N. J. Sucrose and Idiopathic Renal Stone. Nutrition and Health. 1987;5(1 & 2):9-17.
100. Lechin, F., et al. Effects of an Oral Glucose Load on Plasma Neurotransmitters in Humans.Neurophychobiology. 1992;26(1-2):4-11.
101. Arieff, A. I. IVs of Sugar Water Can Cut Off Oxygen to the Brain.Veterans Administration Medical Center in San Francisco. San Jose Mercury; June 12/86.
102. De Stefani, E. Dietary Sugar and Lung Cancer: a Case Control Study in Uruguay. Nutr and Cancer.1998;31(2):132_7.
103. Sandler, B.P. Diet Prevents Polio. (Milwakuee, WI,: The Lee Foundation for Nutritional Research, 1951).
104. Murphy, P. The Role of Sugar in Epileptic Seizures. Townsend Letter for Doctors and Patients. May, 2001.
105. Stern, N. & Tuck, M. Pathogenesis of Hypertension in Diabetes Mellitus. Diabetes Mellitus, a Fundamental and Clinical Test. 2nd Edition, (Phil. A: Lippincott Williams & Wilkins, 2000)943-957.
106. Christansen, D. Critical Care: Sugar Limit Saves Lives. Science News. June 30, 2001;159:404.
107. Donnini, D. et al. Glucose May Induce Cell Death through a Free Radical-mediated Mechanism. Biochem Biohhys Res Commun. Feb 15, 1996:219(2):412-417.
108. Levine, A.S, et al. Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference Am J Nutr. 2003 133:831S-834S.
109. Schoenthaler, S. The Los Angeles Probation Department Diet-Behavior Program: Am Empirical Analysis of Six Institutional Settings. Int J Biosocial Res. 5(2):88-89.
110. Deneo-Pellegrini H,. et al.Foods, Nutrients and Prostate cancer: a Case-control study in Uruguay. Br J Cancer. 1999 May;80(3-4):591-7.
111. Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition. Diabetes. 1999 Apr;48(4):791-800.
112. Lenders, C. M. Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake Among Pregnant Adolescents. Am Jf Nutr. 1998;128:807-1810.
113. Peet, M. International Variations in the Outcome of Schizophrenia and the Prevalence of Depression in Relation to National Dietary Practices: An Ecological Analysis. Brit J Psychiatry. 2004;184:404-408.
114. Fonseca, V. et al. Effects of a High-fat-sucrose Diet on Enzymes in Homosysteine Metabolism in the Rat.Metabolism. 200; 49:736-41.
115. Potischman, N, et.al. Increased Risk of Early-stage Breast Cancer Related to Consumption of Sweet Foods among Women Less than Age 45 in the United States." Cancer Causes Control. 2002 Dec;13(10):937-46.
116. Negri. E. et al. Risk Factors for Adenocarcinoma of the Small Intestine.
Intern J Cancer. 1999:82:I2:171-174.
117. Bosetti, C. et al. Food Groups and Laryngeal Cancer Risk: A Case-control Study from Italy and Switzerland.Inter J Cancer. 2002:100(3): 355-358.
118. Shannon, M. An Empathetic Look at Overweight. CCL Family Found. Nov-Dec.1993. 20(3):3-5.
119. Health After 50. Johns Hopkins Med Letter. May 1994.
120.. Rajeshwari, R. et al.Secular Trends in Children's Sweetened-beverage Consumption (1973 to 1994): The Bogalusa Heart Study.J AM Diet Assoc. Feb 205;105(2):208-214.
121. Levine, A.S. et al. "Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference." Am J Nutr, 2003;133:831S-834S.
122. Booth, D.A.M. et al. "Sweetness and Food Selection: Measurement of Sweeteners' Effects on Acceptance." Sweetness. Dobbing, J., Ed., (London:Springer-Verlag, 1987).
123. Cleve, T.L On the Causation of Varicose Veins. (Bristol, England, John Wright, 1960.)
124. op. cit.
125. Ket, Y. et al. Diabetes, Impaired Fasting Glucose and Development of Cognitive Impairment in Older Women. Neurology. 2004;63:658-663.
126. Chatenoud, Liliane et al. Refined-cereal Intake and Risk of Selected Cancers in Italy. Am. J. Clin Nutr. Dec 1999;70:1107-1110.
127. Yoo, S. et al. Comparison of Dietary Intakes Associated with Metabolic Syndrome Risk Factors in Young Adults: the Bogalusa Heart Study Am J Clin Nutr. 2004 Oct;80(4):841-848.
128. Shaw, Gary M. et al. Neural Tube Defects Associated with Maternal Periconceptional Dietary Intake of Simple Sugars and Glycemic Index.
Am. J. Clin Nutr. Nov 2003;78:972-978.
129. Krilanovich, Nicholas J. Fructose Misuse, the Obesity Epidemic, the Special Problems of the Child, and a Call to Action Am. J. Clin Nutr. Nov 2004;80:1446-1447.
130. .Jarnerot, G., Consumption of Refined Sugar by Patients with Crohn's Disease, Ulcerative colitis, or Irritable Bowel Syndrome. Scand J Gastroenterol. 1983 Nov;18(8):999-1002.
131. Allen, S. "Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference." Am J Nutr.
2003;133:831S-834S.
132. De Stefani E, et al. Sucrose as a Risk Factor for Cancer of the Colon and Rectum: a Case-control Study in Uruguay. Int J Cancer. 1998 Jan 5;75(1):40-4.
133. Levi F, et al. Dietary Factors and the Risk of Endometrial Cancer. Cancer. 1993 Jun 1;71(11):3575-3581.
134. Mellemgaard A. et al. Dietary Risk Factors for Renal Cell Carcinoma in Denmark. Eur J Cancer. Apr 1996;32A(4):673-82.
135. Rogers AE, et al. Nutritional and Dietary Influences on Liver Tumorigenesis in Mice and Rats. Arch Toxicol Suppl. 1987;10:231-43. Review.
136. Sorensen L.B., et al. "Effect of Sucrose on Inflammatory Markers in Overweight Humans" Am J Clin Nutr.Aug 2005; 82(2)
137. Mohanty, Priya, et.al. "Glucose Challenge Stimulates Reactive Oxygen Species (ROS) Generation by Leucocytes," J Clin Endocrinol Metabol.. 2000, Aug:85(8) 2970-2973.
138. Arumugam V, et al. "A High-Glycemic Meal Pattern Elicited Increased Subjective Appetite Sensations in Overweight and Obese Women." Appetite. 2007; [Epub ahead of print].
139. Smith RN et al. "The Effect of a High-protein, Low Glycemic-load Diet Versus a Conventional, High Glycemic-load Diet on Biochemical Parameters Associated with Acne Vulgaris: A Randomized, Investigator-masked, Controlled Trial." J Am Acad Dermatol 2007;57:247-256.
140. Selva, D.M., et al. Monosaccharide-Induced Lipogenesis Regulates the Human Hepatic Sex Hormone-Binding Globulin Gene. J. Clin. Invest. 2007. doi:10.1172/JCI32249.
141. Fu M.L., et al. Associatation Between Unhealthful Eating Patterns and Unfavorable Overall School Performance in Children. J Am Diet Assoc. 2007;107(11): 1935-1942. 142. Krietsch, K., et al. Prevalence, Presenting Symptoms, and Psychological Characteristics of Individuals Experiencing a Diet-related Mood-disturbance. Behavior Therapy. 1988;19(4): 593-604.
142. Krietsch, K., et al. Prevalence, Presenting Symptoms, and Psychological Characteristics of Individuals Experiencing a Diet-related Mood-disturbance. Behavior Therapy. 1988;19(4): 593-604.
143. Drewnowski A. et al Taste Preferences in Human Obesity: Environmental and Familial Factors. Am J Clin Nutr. 1991; 54: 635-641.
144. Berglund, M. et al. Comparison of Monounsaturated Fat with Carbohydrates as a Replacement for Saturated Fat in Subjects with a High Metabolic Risk Profile: Studies in the Fasting and Postpr andial States.Am. J. Clin Nut. Dec 1, 2007;86(6):1611 - 1620.
145. Ouyang X. et al. "Fructose Consumption as a Risk Factor for Non-alcoholic Fatty Liver Disease." J of Hepatol. 2008;48(6):993-999.
146. De Stefani E., et al. "Dietary patterns and risk of bladder cancer: a factor analysis in Uruguay." Cancer Causes Control, 2008; [Epub ahead of print].

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST