Termékek keresése

Népszerű eladások

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Race Caps Supreme - mindenkinek a mindennapokra
  Race Caps Supreme - mindenkinek a mindennapokra
  6 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Mi mindig úgy tekintettünk a Race Caps Supreme-re, mint egy elég menő névvel ellátott alappillérre. A termék fő összetevője, a Q10-koenzim, egy olyan tápanyag, amelyre nem csak a sportolóknak van szükségük, és ebből adódóan nem csak arra szolgál, hogy a verseny alatt az adott...

  Olvasd tovább ...
 • Velence, gondolák...100km!
  Velence, gondolák...100km!
  312 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Velencei 100km-es OB m története. Elkezdődött a 2018-as ultrás szezonom. Első verseny a velencei 100km-es OB volt. Eddig egyszer tavaly decemberben futottam 100km-es versenyt. Előtte 12 órásokat csináltam. Tudni kell, hogy ez amolyan "sprint" távnak számít bizonyos ultrafutó körökben. Hogy miért? Ez majd...

  Olvasd tovább ...
 • Sárdi Tamás - Pilis trail 8kilátás - Az év első hosszúja
  Sárdi Tamás - Pilis trail 8kilátás - Az év első hosszúja
  103 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Már tavaly nagyon szerettem volna ezen a versenyen elindulni,de akkor a hosszan elhúzódó IT szalag sérülés miatt le kellett mondanom róla, helyette maradt a biztatás és a pontőrködés szépsége. Idén első dolgom volt a versenynaptáramba beiktatni ezt a versenyt. Egy része kb. 20km a...

  Olvasd tovább ...
 • Gyarmathy Dóri - Optivita Ultrafutó Kupa – 50 km
  Gyarmathy Dóri - Optivita Ultrafutó Kupa – 50 km
  368 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Múlt vasárnap (márc. 11-én) került megrendezésre az Optivita Ultrafutó Kupa, amelynek én a kisebbik, 50 km-es távján indultam. Ez, lévén az idei év első versenye volt, egy felkészülési, szintfelmérő hosszú futásnak volt szánva. Az idei felkészülésem eddig a tervek szerint alakult, szerencsére ezúttal nem hátráltatott se időjárás, se betegség, se sérülés.

  Olvasd tovább ...
 • Perpetuem - az igazi, egész napos üzemanyag!
  Perpetuem - az igazi, egész napos üzemanyag!
  857 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  A piacon rengeteg olyan sportital van, amit úgy tartanak számon, hogy a hatása „egész nap kitart”. Azonban, ha alaposabban megvizsgálod ezeknek a termékeknek a címkéit, akkor láthatod, hogy igazából egyszerű cukrokon (glükóz, szacharóz, fruktóz...stb) és rengeteg són...

  Olvasd tovább ...

7 dolog, amire figyelj oda az edzést követően!

224 Megtekintés 0 Lájk

Az, hogy mennyire vagy egészséges és fitt, nem csak az edzőteremben vagy a pályán dől el. Bármilyen keményen is küzdesz edzésen, de mégsem tapasztalod a várt eredményeket? Néhány egyszerű dologra figyelve megkönnyítheted a fejlődésedet. Nézd át az alábbi tippeket, melyek mind segíthetnek, hogy elérhesd a legjobb formádat.

1. Ne hagyd ki a nyújtást!

Ugye te sem akarod, hogy a másnapi izomfájdalom emlékeztessen a nagyszerű edzésre? A legegyszerűbb módja az izomgörcsök és izom fájdalom megelőzésének, ha megfelelően bemelegítesz és levezetsz (utóbbinak fontos része a nyújtás). Vedd figyelembe a saját tested korlátait, nehogy meghúzd izmaidat, szalagaidat! Általános elv, hogy az erősítő gyakorlatok közben csak az izom természetes hosszáig nyújtsunk, míg az edzés befejeztével lehet ennél jobban megnyújtani azokat.

2. Ne feledkezz meg a hengerezésről sem!

Amennyiben az edzésed után megfelelően hengerezel, javíthatod a hajlékonyságodat, megnövelheted a véráramot és az izmaidban lévő csomókat is kezelheted. Alkalmazd a szivacsos hengert még a levezető nyújtásod előtt, hogy megszűntethesd izmaid merevségét és feszítettségét!

3. A levezetés is fontos része az edzésnek

A levezetés lényege, hogy a tested az őt ért stresszhatás (edzés) után fokozatosan visszaálljon a normál pulzustartományba. Koncentrálj azokra a testrészekre, amikre edzettél, de egy laza 5 perces kocogással vagy gyorsabb sétával biztosan nem hibázhatsz.

4. Töltsd vissza, amit kiizzadtál!

Az izzadás tested hűtését segíti elő, de közben értékes elektrolitokat, vitaminokat is vesztesz. Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz edzés után, hogy újra biztosítod szervezeted hidratáltságát, melynek mind a testhőmérséklet szabályozásában, mind az ízületek karbantartásában is szerepe van. Ne a cukros sportitalokkal próbálkozz! Aminek testednek ilyenkor szüksége van, azok az elektrolitok, vitaminok, összetett szénhidrátok és víz.

5. Figyelj oda az étkezésedre is!

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet, hogy rögtön edzés után étkezz, de ahhoz, hogy a glikogén-raktáraid megfelelően fel legyenek töltve, bizony ez szükséges. A teljesítményed növeléséhez a megfelelő edzésmunka elvégzése a kulcs, amit akkor tudsz megfelelően teljesíteni, ha szervezeted raktárai, melyekből energiát nyerhetsz, teljesen fel vannak töltve.
Amennyiben szándékosan megvonod magadtól a táplálékot, elérheted azt az állapotot is, mikor már a tested az izomrostok lebontásából fogja fedezni a szükséges energiát. Ugye ezt te sem akarod?

6. Kövesd nyomon a fejlődésedet!

Minden egyes alkalommal ösztönöznöd kell magad arra, hogy edzésen is a legjobbat hozd ki magadból. A legjobb módja a motiváció fenntartásának, ha objektív módszerekkel követed a fejlődésedet például időméréssel, teljesítmény-mérő tesztek vagy pulzustesztek segítségével. Meglátod amellett, hogy hasznos, nagyszerű mulatság is versenyezni önmagaddal.

7. Légy türelemmel!

A kitartás az egyik legnagyobb erénye egy sportolónak. A hosszútávú célok megvalósításakor nem lesz azonnal óriási sikerélményed. Ne arra fókuszálj, amit még nem sikerült elérned, hanem értékeld az eddigi eredményeidet! Ne feledd, az olyan célokat, melyekért érdemes küzdeni, soha nem egyszerű elérni.

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST