Termékek keresése

Népszerű eladások

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Recoverite
  Recoverite
  601 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Regenerálódj megfelelően, érezd magad nagyszerűen, és vágj bele hamarabb a mókába! Ha a tested beszélni tudna, akkor valószínűleg a következőt hallanád egy kiadós edzés után: Köszönöm a mai, nagyszerű edzést! Igaz, egy kicsit most kivagyok, de amúgy minden...

  Olvasd tovább ...
 • Sayer Ji: A szukralóz hajlamosít a cukorbetegségre
  Sayer Ji: A szukralóz hajlamosít a cukorbetegségre
  96 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Sokan azért használnak mesterséges édesítőszereket, mint aszpartamot (Nutrasweet), vagy Szukralózt (Splenda), hogy nagyon helyesen csökkentsék a cukorfogyasztásukat. Csakhogy korábban az aszpartamról, most meg a Szukralózról is kiderült, hogy nem megelőzi, hanem részben okozza a cukorbetegséget. Nem beszélve az egyéb egészséget veszélyeztető hatásairól.

  Olvasd tovább ...
 • A valódi étel, amit zsebre vághatsz!
  A valódi étel, amit zsebre vághatsz!
  576 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Rengeteg bizonyíték megerősíti, hogy azok a diéták, amelyek minimalizálják vagy teljesen kivonják az étrendből a cukrot, a feldolgozott élelmiszereket, a búzát, a tejtermékeket, a sót és a kémiai adalékanyagokat, azok a leghatékonyabbak. És egyben ez a...

  Olvasd tovább ...
 • Hammer Gel - a különbség a minőségben érezhető
  Hammer Gel - a különbség a minőségben érezhető
  1188 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Sajnos a mai napig vannak olyan sportolók, akik nem elég, hogy rossz minőségű üzemanyagot használnak, hanem ráadásul az adagokat is rosszul osztják be – ennek köszönhetően pedig elég vacakul érzik magukat a versenyek, illetve az edzések alatt. Mivel megszokták már ezeket az...

  Olvasd tovább ...
 • Itt a somlói galuskás Hammer Gél!
  Itt a somlói galuskás Hammer Gél!
  1575 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Ti, akik követtek minket a közösségi médiában nap mint nap, és használjátok a Hammer Nutrition termékeit, bizonyára tudjátok már, hogy nekünk Ti vagytok az elsők! A Hammer Nutrition Global a mai naptól kezdve minden olyan országban, ahol elérhetőek a Hammer termékei, piacra dob...

  Olvasd tovább ...

A túlzott cukorbevitel negatív hatásai a kulcsfontosságú tápanyagok felszívódására

369 Megtekintés 0 Lájk

Azzal valószínűleg tisztában vagy, hogy a túlzott mértékű egyszerű szénhidrátok fogyasztása káros az egészségre. De vajon azt is tudtad, hogy ilyenkor csökken a fontos vitaminok és ásványianyagok felszívódásának mértéke? Pedig így van. Talán ez az a hatás, mely kevéssé ismert, és ami például csökkent immunrendszeri működést, a csontok gyengülését vagy diabéteszt okozhat.

A következő vitaminok és ásványi anyagok felszívódására van negatív hatással a túlzott cukorfogyasztás:

C-vitamin – a többi emlőshöz hasonlóan az emberek sem tudják önmaguk előállítani, ezért külső forrásból kell hozzájutniuk a C-vitaminhoz. Dr. John Ely kutató publikációjából megtudhatjuk, hogy a nagy mennyiségű cukorbevitel hogyan akadályozza meg a C-vitamin sejtekbe való jutását, amely természetesen a felszívódásra is kihat. A jó hír viszont, hogy ez visszafordítható folyamat. A cukorfogyasztás visszaszorításával növelhető a C-vitamin szintje.

D-vitamin – A túlzott cukorfogyasztás - különösen a fruktózé - csökkenti a D-vitamin raktárak mennyiségét, valamint a D-vitamin szintetizálásáért felelős enzim előállítását is visszafogja. A D-vitamin hiánya az immunrendszer gyengeségéhez és ezáltal számos egészségügyi problémához (pl. rák) vezethet. Miután a fejlett országok lakosságának kb. 75%-ának elégtelen a D-vitamin szintje, nem tanácsos ezt még tetézni a cukorfogyasztással.

Magnézium – A magas vércukorszint és a megemelkedett inzulinszint, mely a túlzott cukorfogyasztással van összefüggésben, csökkenti a magnézium felszívódását és hatására a vese gyorsabban választja ki ezt az ásványi anyagot. Miután a magnézium kulcsfontosságú szerepet játszik a vércukorszint stabilizálásában a mértéktelen cukorfogyasztással el is kezdődhet az ördögi kör. Ahogy a vércukorszint szabályozása elégtelenné válik, úgy a szervezet több magnéziumot is választ ki.

Kalcium – Mindenki tudja, hogy a kalcium elengedhetetlen az erős csontok kialakulásához és megtartásához, hogy a többi előnyös hatásról ne is beszéljünk. A kalcium beépülése szorosan kapcsolódik a D-vitamin szintjéhez, tehát a túlzott cukorfogyasztás erre is negatívan hat, sőt a kiválasztását is növeli.

Króm – A magnéziumhoz hasonlóan a króm is a részt vesz a vércukorszint szabályozásában. A króm mennyiségének csökkenésével a glukóz-tolerancia is csökken, mely egyenes út a diabétesz kialakulásához. Ugyanúgy, mint a magnézium és kalcium esetében a túlzott cukorfogyasztás hatására a kelleténél több króm választódik ki. A Klinikai és Laboratóriumi Metabolizmus c. tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint az olyan étrend, mely 35%-ban egyszerű cukrokat tartalmaz, megnöveli a kiválasztást közel 300%-kal.

Tippek

 1. Az általános egészségi állapotod karbantartása mellett az alábbi tippek betartásával a sportolói teljesítményedben is javulást érhetsz el. Felejtsd el a cukros üdítőket! Elképesztő mennyiségben tartalmaznak hozzáadott cukrot, miközben semmi hasznos tulajdonsággal nem rendelkeznek. Emellett figyelj arra, hogy más nyilvánvalóan nagy mennyiségű egyszerű szénhidrátot tartalmazó ételeket is töröld az étrendedből, mint az édességek vagy a péksütemények.
 2. Használd a Hammer Nutrition termékeit az edzések és versenyek alatt! Ezek az üzemanyagok kizárólag összetett szénhidrátokat tartalmaznak ellentétben más gyártók “-óz” végződésű összetevőivel – glukóz, fruktóz, szukróz, dextróz.
 3. Egészítsd ki az étrendedet a Premium Insurance Caps napi használatával! Bármilyen tudatosan is figyelsz a helyes étrend összeállítására, előfordulhat, hogy nem sikerül teljes mértékben kivitelezned azt. Ha ehhez még számításba veszed a cukorfogyasztás negatív hatásait, egyértelmű lesz, hogy a megfelelő arányú étrendkiegészítés elengedhetetlen a sikeres sportolói teljesítmény szempontjából.
 4. Emellett használd rendszeresen az Essential Mg és Chromemate kapszulákat! Ezzel a két termékkel könnyen kielégítheted a tested magnézium és króm igényét, melyek kiemelkedő fontosságúak a megfelelő egészségi állapot szempontjából.
 

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST