Termékek keresése

Népszerű eladások

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • A Hammer Gel más, mint a többi.
  A Hammer Gel más, mint a többi.
  10 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A versenyeken, amelyeket támogatunk, az üzleteinkben vagy éppen telefonon mindig ugyanazokat a mondatokat halljuk. Amikor egy olyan ügyféllel találkozunk, aki még nem igazán ismeri a Hammer termékeket, akkor általában így szokott a gélek hallatán reagálni: „Ó, én nem szeretem ezeket a dolgokat! Bántják a gyomromat.”

  Olvasd tovább ...
 • GYULLADÁS: A JÓ, a ROSSZ és a CSÚF
  GYULLADÁS: A JÓ, a ROSSZ és a CSÚF
  162 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Figyelmeztetés: a következőkben olyan információkat olvashatsz, amelyeket önkéntelen „Várj! Micsoda?” szavak kísérhetnek. Az edzés egyaránt csökkentheti, illetve növelheti is a gyulladást. Az edzés által kiváltott gyulladás lehet jó, de rossz dolog is.

  Olvasd tovább ...
 • 7 TIPP a regenerációra, ami még a legkeményebb edzésed után is működni fog
  7 TIPP a regenerációra, ami még a legkeményebb edzésed után is működni fog
  167 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Az alapos regeneráció fontossága két edzés között – a könnyebbeket is ideértve – tagadhatatlan. Azonban mi a helyzet azokkal az edzésekkel, amelyek annyira kemények, hogy biztos vagy utána abban, hogy másnap minden egyes porcikád fájni fog és mozdulni se leszel képes? Az...

  Olvasd tovább ...
 • Hammer Bar: teljes értékű élelmiszer az energiaszeletek kényelmével
  Hammer Bar: teljes értékű élelmiszer az energiaszeletek kényelmével
  87 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Napjaink rohanó világában hatalmas kihívást jelent tudatosan, következetesen étkezni. Mindannyian rendkívül elfoglaltak vagyunk a munkánkkal, a magánéletünkkel, a sportolásról pedig nem is beszélve – és persze, hogy korlátozva van számunkra az az idő, amelyet a...

  Olvasd tovább ...
 • SZÓJA! Káros vagy nem káros? Tudj meg mindent róla!
  SZÓJA! Káros vagy nem káros? Tudj meg mindent róla!
  91 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Van egy kérdés, amit rendre feltesznek nekem: „miért tartalmaznak a Hammer Nutrition termékei annyi szóját? Nincsenek ezek káros hatással az emberre?” Nem véletlenül zavarodnak össze az emberek, hiszen az egyik oldalon arról hallani, hogy a szója mennyi előnnyel rendelkezik, míg a...

  Olvasd tovább ...

A túlzott cukorbevitel negatív hatásai a kulcsfontosságú tápanyagok felszívódására

505 Megtekintés 0 Lájk

Azzal valószínűleg tisztában vagy, hogy a túlzott mértékű egyszerű szénhidrátok fogyasztása káros az egészségre. De vajon azt is tudtad, hogy ilyenkor csökken a fontos vitaminok és ásványianyagok felszívódásának mértéke? Pedig így van. Talán ez az a hatás, mely kevéssé ismert, és ami például csökkent immunrendszeri működést, a csontok gyengülését vagy diabéteszt okozhat.

A következő vitaminok és ásványi anyagok felszívódására van negatív hatással a túlzott cukorfogyasztás:

C-vitamin – a többi emlőshöz hasonlóan az emberek sem tudják önmaguk előállítani, ezért külső forrásból kell hozzájutniuk a C-vitaminhoz. Dr. John Ely kutató publikációjából megtudhatjuk, hogy a nagy mennyiségű cukorbevitel hogyan akadályozza meg a C-vitamin sejtekbe való jutását, amely természetesen a felszívódásra is kihat. A jó hír viszont, hogy ez visszafordítható folyamat. A cukorfogyasztás visszaszorításával növelhető a C-vitamin szintje.

D-vitamin – A túlzott cukorfogyasztás - különösen a fruktózé - csökkenti a D-vitamin raktárak mennyiségét, valamint a D-vitamin szintetizálásáért felelős enzim előállítását is visszafogja. A D-vitamin hiánya az immunrendszer gyengeségéhez és ezáltal számos egészségügyi problémához (pl. rák) vezethet. Miután a fejlett országok lakosságának kb. 75%-ának elégtelen a D-vitamin szintje, nem tanácsos ezt még tetézni a cukorfogyasztással.

Magnézium – A magas vércukorszint és a megemelkedett inzulinszint, mely a túlzott cukorfogyasztással van összefüggésben, csökkenti a magnézium felszívódását és hatására a vese gyorsabban választja ki ezt az ásványi anyagot. Miután a magnézium kulcsfontosságú szerepet játszik a vércukorszint stabilizálásában a mértéktelen cukorfogyasztással el is kezdődhet az ördögi kör. Ahogy a vércukorszint szabályozása elégtelenné válik, úgy a szervezet több magnéziumot is választ ki.

Kalcium – Mindenki tudja, hogy a kalcium elengedhetetlen az erős csontok kialakulásához és megtartásához, hogy a többi előnyös hatásról ne is beszéljünk. A kalcium beépülése szorosan kapcsolódik a D-vitamin szintjéhez, tehát a túlzott cukorfogyasztás erre is negatívan hat, sőt a kiválasztását is növeli.

Króm – A magnéziumhoz hasonlóan a króm is a részt vesz a vércukorszint szabályozásában. A króm mennyiségének csökkenésével a glukóz-tolerancia is csökken, mely egyenes út a diabétesz kialakulásához. Ugyanúgy, mint a magnézium és kalcium esetében a túlzott cukorfogyasztás hatására a kelleténél több króm választódik ki. A Klinikai és Laboratóriumi Metabolizmus c. tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint az olyan étrend, mely 35%-ban egyszerű cukrokat tartalmaz, megnöveli a kiválasztást közel 300%-kal.

Tippek

 1. Az általános egészségi állapotod karbantartása mellett az alábbi tippek betartásával a sportolói teljesítményedben is javulást érhetsz el. Felejtsd el a cukros üdítőket! Elképesztő mennyiségben tartalmaznak hozzáadott cukrot, miközben semmi hasznos tulajdonsággal nem rendelkeznek. Emellett figyelj arra, hogy más nyilvánvalóan nagy mennyiségű egyszerű szénhidrátot tartalmazó ételeket is töröld az étrendedből, mint az édességek vagy a péksütemények.
 2. Használd a Hammer Nutrition termékeit az edzések és versenyek alatt! Ezek az üzemanyagok kizárólag összetett szénhidrátokat tartalmaznak ellentétben más gyártók “-óz” végződésű összetevőivel – glukóz, fruktóz, szukróz, dextróz.
 3. Egészítsd ki az étrendedet a Premium Insurance Caps napi használatával! Bármilyen tudatosan is figyelsz a helyes étrend összeállítására, előfordulhat, hogy nem sikerül teljes mértékben kivitelezned azt. Ha ehhez még számításba veszed a cukorfogyasztás negatív hatásait, egyértelmű lesz, hogy a megfelelő arányú étrendkiegészítés elengedhetetlen a sikeres sportolói teljesítmény szempontjából.
 4. Emellett használd rendszeresen az Essential Mg és Chromemate kapszulákat! Ezzel a két termékkel könnyen kielégítheted a tested magnézium és króm igényét, melyek kiemelkedő fontosságúak a megfelelő egészségi állapot szempontjából.
 

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST