Termékek keresése

Népszerű eladások

Információ

Legutóbbi bejegyzések

  • A Hammer Gel más, mint a többi.
    A Hammer Gel más, mint a többi.
    10 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

    A versenyeken, amelyeket támogatunk, az üzleteinkben vagy éppen telefonon mindig ugyanazokat a mondatokat halljuk. Amikor egy olyan ügyféllel találkozunk, aki még nem igazán ismeri a Hammer termékeket, akkor általában így szokott a gélek hallatán reagálni: „Ó, én nem szeretem ezeket a dolgokat! Bántják a gyomromat.”

    Olvasd tovább ...
  • GYULLADÁS: A JÓ, a ROSSZ és a CSÚF
    GYULLADÁS: A JÓ, a ROSSZ és a CSÚF
    162 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

    Figyelmeztetés: a következőkben olyan információkat olvashatsz, amelyeket önkéntelen „Várj! Micsoda?” szavak kísérhetnek. Az edzés egyaránt csökkentheti, illetve növelheti is a gyulladást. Az edzés által kiváltott gyulladás lehet jó, de rossz dolog is.

    Olvasd tovább ...
  • 7 TIPP a regenerációra, ami még a legkeményebb edzésed után is működni fog
    7 TIPP a regenerációra, ami még a legkeményebb edzésed után is működni fog
    167 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

    Az alapos regeneráció fontossága két edzés között – a könnyebbeket is ideértve – tagadhatatlan. Azonban mi a helyzet azokkal az edzésekkel, amelyek annyira kemények, hogy biztos vagy utána abban, hogy másnap minden egyes porcikád fájni fog és mozdulni se leszel képes? Az...

    Olvasd tovább ...
  • Hammer Bar: teljes értékű élelmiszer az energiaszeletek kényelmével
    Hammer Bar: teljes értékű élelmiszer az energiaszeletek kényelmével
    87 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

    Napjaink rohanó világában hatalmas kihívást jelent tudatosan, következetesen étkezni. Mindannyian rendkívül elfoglaltak vagyunk a munkánkkal, a magánéletünkkel, a sportolásról pedig nem is beszélve – és persze, hogy korlátozva van számunkra az az idő, amelyet a...

    Olvasd tovább ...
  • SZÓJA! Káros vagy nem káros? Tudj meg mindent róla!
    SZÓJA! Káros vagy nem káros? Tudj meg mindent róla!
    91 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

    Van egy kérdés, amit rendre feltesznek nekem: „miért tartalmaznak a Hammer Nutrition termékei annyi szóját? Nincsenek ezek káros hatással az emberre?” Nem véletlenül zavarodnak össze az emberek, hiszen az egyik oldalon arról hallani, hogy a szója mennyi előnnyel rendelkezik, míg a...

    Olvasd tovább ...

Sayer Ji: A szukralóz hajlamosít a cukorbetegségre

302 Megtekintés 1 Lájk

Forrás: Sayer Ji: Splenda (Sucralose) Found To Have Diabetes-Promoting Effects. GreenMedInfo Thursday, May 2nd 2013

Fordította: Mezei Elmira

 

Sokan azért használnak mesterséges édesítőszereket, mint aszpartamot (Nutrasweet), vagy Szukralózt (Splenda), hogy nagyon helyesen csökkentsék a cukorfogyasztásukat. Csakhogy korábban az aszpartamról, most meg a Szukralózról is kiderült, hogy nem megelőzi, hanem részben okozza a cukorbetegséget. Nem beszélve az egyéb egészséget veszélyeztető hatásairól.

 

Évtizedekig "biztonságos" cukor alternatívaként népszerűsítették, feltehetőleg a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére vagy megelőzésére. A szukralóz (Amerikában Splenda néven van forgalomban egy népszerű, szukralóztartalmú édesítőszer) humán alanyoknál cukorbetegséget okozó hatást mutatott.

A szukralóz nevű mesterséges édesítőszer kb. 600-szor édesebb, mint a cukor és a közelmúltban végzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy humán alanyoknál annak ellenére hozzájárul a cukorbetegség kialakulásához, hogy nincs kalóriatartalma. Az ún. non-nutritív édesítőszerek kategóriájába tartozik.

Megjelent egy új vizsgálat a Diabetes Care (Cukorbeteg gondozás) című szaklapban, amelyet a St. Louis-i Center for Human Nutrition (Humán Táplálkozási Központ) kutatócsoportja publikált. A vizsgálat célja a szukralóz anyagcserére tett hatásának vizsgálata volt, olyan elhízott személyeknél, akik nem használnak semmilyen non-nutritív édesítőszert.

Tizenhét résztvevő vetette alá magát egy 5 órás orális glükóztolerancia tesztnek, két különböző alkalommal. A teszteket megelőzően randomizáltan vagy szukralózt (kísérleti csoport) vagy vizet (kontrol csoport) fogyasztottak tíz perccel a glükózoldat elfogyasztása előtt.

Az eredmények a következők voltak:

Egyetlen dózis szukralóz 6 mmol/L plazma glükózkoncentráció emelkedéshez, 20%-os inzulinszint emelkedéshez, 22%-al nagyobb inzulincsúcs kiválasztási sebességhez, és 7%-al lassúbb inzulinszint csökkenéshez vezetett, ami a csökkent inzulinérzékenység

Következtetés

Ezek az adatok bizonyítják, hogy a szukralóz hatással van az orális glükózterhelésre adott glikémiás és inzulinválaszra olyan elhízott egyéneknél, akik nem használnak non-nutritív édesítőket

Megbeszélés

Annak ellenére, hogy a szukralózzal végzett, engedélyeztetést megelőző vizsgálatok az egészségre ártalmas hatások széles skáláját találták állatoknál, [lásd a The Bitter Truth about Splenda (Keserű igazság a Splendáról) című anyagot], az amerikai és nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabályozó testületek, beleértve az FDA-t, teljesen biztonságosnak tekintik napi használatát emberi fogyasztásra.
Ugyanez vonatkozik az aszpartámra, amit annak ellenére hagytak jóvá 90 országban, hogy közismert az agykárosító, valamint negyvenféle egészségkárosító hatása.

Az iparág befolyása okozza, hogy az olyan szintetikus vegyi anyagokat, mint az aszpartám, a neotám, a szacharin és a szukralóz "biztonságos" kalóriamentes édesítőkként annak ellenére rásózzák az emberekre, hogy ezt nyilvánvaló kutatási eredmények cáfolják. A steviának, ami egy biztonságosan használható természetes, kalóriamentes édesítő alternatíva, 1500 éves irodalma van, mégis csak egy nagy üdítőgyár nyomására engedélyezték egy-két éve a használatát.

Az Amerikai Diabétesz Társaság (ADA) például semmit nem tesz azért, hogy eltitkolja félreérthetetlen szövetségét a Splenda gyártójával, a McNeil Nutritionals-al, a nyilvánvaló érdekellentét ellenére. Az ADA weboldalán a McNeil Nutritionals-t (MN) mint "nemzeti stratégiai partnert" említi, és így dicséri: "az MN elkötelezett segítője a cukorbeteg embereknek és családjaiknak, és a cukorbeteg közösség általános táplálkozási szükségleteire fókuszál." A McNeil Nutritionals pedig szponzorálja az ADA "A nap receptje" rovatát, valamint a fogyasztók és egészségügyi dolgozók számára kínált különféle edukációs eszközt és információt.

E lakályos kapcsolatok ellenére, a szukralóz egészségkárosító hatásait bizonyító vizsgálatok száma egyre gyarapodik. A közelmúlt kutatásai azt mutatták ki, hogy ez a vegyi anyag hozzájárulhat a következő egészségügyi és környezeti problémákhoz:

  • Gyulladásos bélbetegségek: a New Jersey Medical School egyik kutatója azt vetette fel, hogy a szukralóz az irritábilis bélszindróma gyakoriságának globális mértékű növekedéséhez vezet, beleértve a fekélyes kolitiszt és a Crohn betegséget is. Egy "Mi tette Kanadát vezető országgá a gyulladásos bélbetegségek terén: lehet, hogy a szukralóz a bűnös?" című cikkben, a szerző, Xiaofa Qin leírja, hogy Kanada, ahol valaha a világon a legalacsonyabb volt a gyulladásos bélbetegségek előfordulási gyakorisága, mára a világon a legelsővé vált ebben a statisztikában, miután az első ország volt, amely 1991-ben elfogadta a szukralóz használatát több ezer termékben.

  • Károsítja a bélflórát és a gasztrointesztinális egészséget: Egy 2008-as vizsgálat kimutatta, hogy a szukralóz jóval kisebb mennyiségben történő adagolása patkányoknak, mint amit az amerikai FDA elfogadható napi bevitelnek megállapított, a következőt eredményezte: 1) a hasznos bélbaktérium széles skálájának csökkenése, 2) a széklet pH-jának emelkedése, 3) megnövekedett P-gp, CYP3A4, és CYP2D1 szint, ami a szájon át bevett gyógyszerek biológiai hasznosíthatóságának csökkenését jelenti.

  • Migrének: A Headache (Fejfájás) című szaklapban 2006-ban megjelent egy beszámoló, mely szerint az orvosoknak figyelembe kell venniük azt a lehetőséget, hogy a szukralóz migrénes fejfájást válthat ki.

  • Tartós környezeti károsodás: Számos organikus környezeti szennyező anyaghoz hasonlóan a rovarirtó kategóriában, a szukralóz kifejezetten ellenáll a lebomlásnak, mind a környezeti folyamatok (mikrobiológiai lebomlás, hidrolízis, talajfelszívódás) mind a kezelési folyamatok során (klórozás, ózonizálás, aktív szénnel való felszívás és UV sugárzás). Végül is a szukralóz, amit véletlenül fedeztek fel rovarirtó kutatók, a DDT-vel kémiailag rokon. Bizonyos kutatók ideális "antropogén (az emberi tevékenységtől függő, vagy emberi tevékenység által okozott hatás, szennyezés) aktivitás jelzőnek", tartják. Ugyanez igaz az olyan halálos sugárizotópokra, mint pl. az uránium 238 és a plutónium 239, mivel ezek is ellenállnak a lebomlásnak. A közelmúlt kutatásai kimutatták, hogy a szukralóz lebomlási rátája alacsony (11%) az ivóvízben, amely jelenleg 28 millió embert szolgál ki.
  • Környezeti toxicitás: A szukralóz megváltoztatja a rákfélék fiziológiai és viselkedéses jellemzőit, ami a kutatókat arra a figyelmeztetésre készteti, hogy e vegyi anyag valószínűleg számos egyéb ökológiai következménnyel jár.

 

Források:

*The FDA approves 1.1 mg/kg bodyweight, or the equivalent of 75 mg a day (about 6 packets) for a 150 lb adult.

 

 

  

 

  

  

 

 

 

Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST