Termékek keresése

Leértékelések

 • Nasol
  Nasol

  Légzéskönnyítő spray

  9 400 Ft‎ 10 900 Ft‎

Népszerű eladások

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • A Hammer Gel más, mint a többi.
  A Hammer Gel más, mint a többi.
  11 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A versenyeken, amelyeket támogatunk, az üzleteinkben vagy éppen telefonon mindig ugyanazokat a mondatokat halljuk. Amikor egy olyan ügyféllel találkozunk, aki még nem igazán ismeri a Hammer termékeket, akkor általában így szokott a gélek hallatán reagálni: „Ó, én nem szeretem ezeket a dolgokat! Bántják a gyomromat.”

  Olvasd tovább ...
 • GYULLADÁS: A JÓ, a ROSSZ és a CSÚF
  GYULLADÁS: A JÓ, a ROSSZ és a CSÚF
  162 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Figyelmeztetés: a következőkben olyan információkat olvashatsz, amelyeket önkéntelen „Várj! Micsoda?” szavak kísérhetnek. Az edzés egyaránt csökkentheti, illetve növelheti is a gyulladást. Az edzés által kiváltott gyulladás lehet jó, de rossz dolog is.

  Olvasd tovább ...
 • 7 TIPP a regenerációra, ami még a legkeményebb edzésed után is működni fog
  7 TIPP a regenerációra, ami még a legkeményebb edzésed után is működni fog
  167 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Az alapos regeneráció fontossága két edzés között – a könnyebbeket is ideértve – tagadhatatlan. Azonban mi a helyzet azokkal az edzésekkel, amelyek annyira kemények, hogy biztos vagy utána abban, hogy másnap minden egyes porcikád fájni fog és mozdulni se leszel képes? Az...

  Olvasd tovább ...
 • Hammer Bar: teljes értékű élelmiszer az energiaszeletek kényelmével
  Hammer Bar: teljes értékű élelmiszer az energiaszeletek kényelmével
  87 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Napjaink rohanó világában hatalmas kihívást jelent tudatosan, következetesen étkezni. Mindannyian rendkívül elfoglaltak vagyunk a munkánkkal, a magánéletünkkel, a sportolásról pedig nem is beszélve – és persze, hogy korlátozva van számunkra az az idő, amelyet a...

  Olvasd tovább ...
 • SZÓJA! Káros vagy nem káros? Tudj meg mindent róla!
  SZÓJA! Káros vagy nem káros? Tudj meg mindent róla!
  92 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Van egy kérdés, amit rendre feltesznek nekem: „miért tartalmaznak a Hammer Nutrition termékei annyi szóját? Nincsenek ezek káros hatással az emberre?” Nem véletlenül zavarodnak össze az emberek, hiszen az egyik oldalon arról hallani, hogy a szója mennyi előnnyel rendelkezik, míg a...

  Olvasd tovább ...

Perpetuem® - üzemanyag egész napra, kompromisszumok nélkül

901 Megtekintés 0 Lájk

Kétség sem fér ahhoz, hogy napjainkban a ketogén diéta hatalmas népszerűségnek örvend. És nagyon úgy tűnik, hogy sok ember számára be is válik ez az étkezési szokás abban a tekintetben, hogy leadják a nem kívánt pluszkilókat. De, amikor az állóképesség és az atlétikai teljesítmény határainak tágítására kerül a sor, akkor az állóképességi sportolók egyáltalán nem rajonganak az alacsony szénhidráttartalmú diétákért. A szénhidrátok a legfontosabb üzemanyag-források az energia előállításához, éppen ezért, ha drasztikusan csökkentjük a szénhidrát-bevitelünket, akkor ez negatív hatással lehet a teljesítményünkre. Mi úgy véljük, hogy a megfelelő zsíranyagcsere érdekében szükségünk van optimális mennyiségű szénhidrátra, különösen edzés alatt és közvetlenül utána.

A zsírok a széndidrátok tűzében égnek el

Dr. Rick Kattouf így nyilatkozott erről: „A szénhidrátok nem csak energiát képesek termelni az izmok működéséhez, hanem segítik a zsíranyagcserét is. Röviden: a szénhidrátoknak jelen kell lenniük azért, hogy a zsír energiaként legyen hasznosítva.” [1]

Egy kutatás [2] kimutatta, hogyha a szénhidrátszint alacsony, akkor a piruvát nevezetű anyag – amely a glükóz anyagcseréje során keletkezik – képtelen részt venni az oxigénnel történő energiaelőállítási (azaz sejtlégzéses) folyamatban. Ha a piruvát a feladatait nem tudja elvégezni – amit csak akkor képes, ha szénhidrátok is jelen vannak – akkor a szervezet azon képessége, hogy a zsírt üzemanyagforrásként felhasználja, jelentősen lelassul, vagy rosszabb esetben teljesen leáll. Ugyanez a kutatás kimutatta, hogy a megfelelő mennyiségű szénhidrát feltöltése nélkül a szervezet egyes aminosavakat (BCAA-kat, alanint) az izomszövetekből fogja kinyerni (lehet úgy is fogalmazni, hogy kannibalizálni), ami nem csak az anyagcserét lassítja le, hanem a fáradtságot okozó ammónia túltermelését is okozza.

Az alacsony szénhidráttartalmú diéta elleni egyik legérdekesebb érvet az egyik legelismertebb sporttáplálkozási szakember, Dr. Gabe Mirkin [3] írta meg, a cikkből pedig a kulcsfontosságú rész így szól: „Sok ember úgy gondolja, hogy ha korlátozza a szénhidrátbevitelt, akkor az izmait úgymond megtanítja a több zsír égetésére és a kevesebb cukor tárolására (Metabolism, 2016;65(3):100-10). Ez a megállapítás helyes, azonban a több zsír égetése és a kevesebb cukor téged fog lassítani (Nutrients, 2014;6.7:2493-508). Az a korlátozó tényező, hogy mennyire gyorsan tudsz megtenni egy távolságot az az idő is egyben, ami az oxigént az izmokhoz mozgatja. Mivel a cukor körülbelül 20%-al kevesebb oxigént igényel, mint a zsírok az izmok táplálására, le kell lassítanod akkor, amikor az izmaid inkább a zsírt kezdik el égetni, mint a cukrot.”

Az idő a Perpetuem®-et igazolja

A 2003-as bemutatása óta a Perpetuem®-et számos, embert próbáló körülmények között tesztelték már, és eddig nem okozott csalódást! Ez a kiváló termék kiválóan helyt állt a Mount Everest megmászása közben, illetve a La Manche csatorna átúszása közben is. Ez nem véletlen vagy szerencse, ugyanis a Perpetuemban található komplex szénhidrátok és a szójafehérje-izolátum 8:1-es aránya – plusz egy kis mennyiségű egészséges zsír – pontosan az, amire a testednek szüksége van egy hosszabb idejű edzést, kihívást követően. A Perpetuem gondosan megtervezett formulája biztosítja számodra a megfelelő mennyiségű szénhidrátot, amely lehetővé teszi a szervezeted számára, hogy hozzáférjen a majdnem korlátlan mennyiségű kalóriához a zsírsav-készleteidből, illetve védelmet nyújt a soványizomtörzs összeomlása ellen. Az eredmény észrevehetően egyenletesebb, és az energia óráról órára hosszabban és hosszabban tart.

Bár lehet (a kulcsszó a „lehet”), hogy néhány előnyt tartogat számodra a ketogén diéta, a tény azonban az, hogy ha az edzés közbeni üzemanyagról van szó, akkor egyértelműen a szénhidrát viszi a prímet, különös tekintettel arra, hogy energiaforrásként a zsírt képes a legeredményesebben és leghatékonyabban felhasználni.

Éppen ezért lett a Perpetuem formula úgy megalkotva, ahogy, megfelelő mennyiségű komplex szénhidráttal, fehérjével és egészséges zsírral – teljes „menü” egy üvegben a hosszútávú sportolók teljesítményének fokozására.

A Perpetuem immár 15 éve szolgálja ki a sportolók legmagasabb igényeit, és segítenek nekik elérni a céljaikat. Perpetuem: az igazi üzemanyag.

Források:

[1] https://www.trainingpeaks.com/blog/why-athletes-need-carbohydrates/
[2] McArdle WD, Katch FI, Katch VL. Exercise Physiology Nutritional. Energy, and Human Performance seventh, edition. 2010
[3] “Low-Carbohydrate Diets Harm Athletic Performance” at http://www.drmirkin.com/fitness/lowcarbohydrate-diets-harm-athletic-performance.html
Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST