Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  590 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • PERPETUEM - NINCS AZ A TÁVOLSÁG, AMI TÚL HOSSZÚ LENNE
  PERPETUEM - NINCS AZ A TÁVOLSÁG, AMI TÚL HOSSZÚ LENNE
  54 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  AKÁR ENERGIAITALKÉNT FOGYASZTOD, AKÁR RÁGÓTABLETT FORMÁJÁBAN, BIZTOSÍTVA VAN AZ ENERGIA ELLÁTOTTSÁGOD 17 év telt el, mióta Perpetuem a végső teszten átment, de úgy emlékszem azokra a napokra, mintha tegnap lett volna. Személyzetem támogatásával és...

  Olvasd tovább ...
 • ALAPKIEGÉSZÍTŐK MINDENKINEK
  ALAPKIEGÉSZÍTŐK MINDENKINEK
  53 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  STEVE BORN írása A Hammer Nutrition termékcsalád alapkiegészítői összesen négy termékből állnak, a csoport neve angolul „Daily Essential”. A Race Caps Supreme az egyik ilyen termék, amely ide tartozik. A termék nevében a „verseny” szó szerepel igy felmerül egy rutinszerű kérdés, hogy „én edzek, de nem versenyzek. Vajon a Race Caps Supreme ennek ellenére nekem való? A válaszom az, hogy igen!

  Olvasd tovább ...
 • HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ
  HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ
  86 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Ha veszünk egy pillantást a HEED szénhidrát összetevőire, néhány nagyon fontos dolgot észlelhetünk:   1) Egy adag HEED 27 gramm szénhidrátot tartalmaz, melynek forrása a maltodextrin, ami egy komplex szénhidrát.   2) A 27 gramm szénhidrát 2 g olyan szénhidrátot tartalmaz, amelyek cukornak minősülnek, azaz egy- vagy kétláncú molekulák.   3) ZERO (azaz 0) hozzáadott cukrot tartalmaz.  

  Olvasd tovább ...
 • Már most készülj a nyárra! Növeld a folsav bevitelét a nyári hónapok ideje alatt!
  Már most készülj a nyárra! Növeld a folsav bevitelét a nyári hónapok ideje alatt!
  160 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Steve Born írása A Xobaline, a Hammer Nutrition vitamin a B12 / Folát-kiegészítője, ezek apró tabletták, de a két B-vitamin előnyei messze nem kicsik; valójában hihetetlenül széles körűek. Dr. Bill Misner egyszer összefoglalta, hogy mennyire értékes a következetes Xobaline...

  Olvasd tovább ...
 • A legalapvetőbb étrend kiegészítő a PREMIUM INSURANCE CAPS
  A legalapvetőbb étrend kiegészítő a PREMIUM INSURANCE CAPS
  128 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A több százezer táplálék kiegészítő program-konzultációm során, amit közel 19 éve végzek a Hammer Nutrition-nál, mindig azt kérdezem elöszőr, hogy az illető szed -e multivitamint és ásványi anyagot. Miért? Mert határozottan hiszem, hogy ez az első, amivel kezdeni kell a táplálék kiegészítő programot.

  Olvasd tovább ...

TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!

295 Megtekintés 0 Lájk
A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan és a fontossága vitathatatlan: a magas sótartalmú étrend súlyos negatív hatást gyakorolhat számos agyi funkcióra, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a demencia vagy egyéb, agyi érrendszeri problémák.

A fentebb említett vizsgálatot egyébként a New York-i Weill Cornell Medicine kutatói végezték, akik a tanulmány elkészítéséhez két egércsoportot figyeltek meg. Az egyik csoport étrendje 4% sót tartalmazott, míg a mások csoporté 8%-ot (utóbbi mennyiség hasonló az ember magas sótartalmú étrendjéhez).

Egy 8 hetes periódust követően a kutatók egy MRI leképezést alkalmaztak, hogy lefotózzák és analizálják az egerek agyának anatómiáját és fiziológiáját, és meghökkentő eredményre jutottak a magas sótartalmú diétán lévő egérnél:

- 28%-os vérnyomáscsökkenés volt tapasztalható az agykéregben, amely az öt érzékszervet kapcsolja össze az agy azon részével, amely a feldolgozásért és a gondolkodásért felelős
- 25%-os véráramlás csökkenés a hippokampuszban (amely az előagy egy része) – az agy ezen része felelős az érzelmi reakciók feldolgozásáért és a hosszútávú memóriáért

Az az egér, amely magas sótartalmú diétán volt, annál megfigyelhető volt a drámai nitrogén-oxid csökkenés, amely az agyban gyengébb véráramlást eredményezett. Ez pedig az egérnél demenciát eredményezett, és gyengébb teljesítményt mutatott az olyan feladatokban, mint tárgyak felismerése, vagy a labirintuson keresztüli tájékozódás.

Érdekesség, hogy ezeket a problémákat csak a magas sótartalmú diétán lévő egérnél figyelték meg.

A vezető kutató, Dr. Costantino Iadecola így fogalmazott: „Azt figyeltük meg, hogy a magas sótartalmú diétán tartott egérnél demencia alakult ki annak ellenére, hogy a vérnyomása nem emelkedett. Ez elég meglepő volt, mivel az embereknél a só káros hatásai a magas vérnyomással vannak összefüggésben.”

Amit Dr. Iadecola és kollégái tulajdonképpen felfedeztek az az, hogy a magas sótartalmú étrend növelte az interleukin 17 (IL-17) néven ismert fehérje szintjét, amelynek az a feladata, hogy szabályozza az immun- és gyulladásos válaszokat. Abban az esetben viszont, ha az IL-17 szint túl magas, akkor csökkentheti a nitrogén-oxid termelését, amely hatással van az agyi funkciókra. Fontos azonban megjegyezni, hogy Dr. Iadecola képes volt ezt a negatív folyamatot visszafordítani az egérben azzal, hogy leállt a magas sótartalmú diétával és olyan gyógyszert adott az egérnek, amely csökkentette az IL-17 szintjét.
E vizsgálat alapján egyértelmű, hogy a túl sok és felesleges sófogyasztás ahhoz vezet, hogy az IL-17 szintünk is túl magas lesz, amely nem csak megzavarhatja az agy egyes funkcióit, hanem egyenesen károsíthatja is az agyat.

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor itt van egy pár betegség, amely kialakulását okozhatja még a magas IL-17 szint: Crohn-betegség, gyulladásos bélbetegség, rheumatoid arthritis...és a többi.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) intézet becslései szerint az Egyesült Államokban a gyerekek 90%, valamint a felnőttek 89%-a több sót fogyaszt, mint az ajánlott napi mennyiség (2,300 mg).

Számos tanulmány született már arról, hogy a magas sóbevitel nem eredményez jobb sportteljesítményt, sőt: az egészségre is káros hatással van. Ha a legjobbat szeretnéd magadból kihozni és mindemellett az egészségedet is szeretnéd megőrizni, akkor nagyon egyszerű dolgod van:

fogyassz kevesebb sót!
Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST