Termékek keresése

Leértékelések

 • Nasol
  Nasol

  Légzéskönnyítő spray

  9 400 Ft‎ 10 900 Ft‎

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  8 900 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • A mi véleményünk a maltodextrinnel kapcsolatban
  A mi véleményünk a maltodextrinnel kapcsolatban
  100 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Megjegyzés: a cikkben szereplő információkról már írtam korábban. Ugyanakkor az e-mailek miatt, amelyeket továbbra is szép számmal kapok a Hammer Nutrition termékekben található maltodextrinnel kapcsolatban. Elsősorban olyan sportolóktól jönnek ezek a levelek, akik alacsony...

  Olvasd tovább ...
 • KEZD A 2019-ET EGÉSZSÉGESEN ÉS VÉKONYAN!
  KEZD A 2019-ET EGÉSZSÉGESEN ÉS VÉKONYAN!
  110 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Gyűjts magad köré az összes jó érzést így Újévkor, hozd ki a legjobbat magadból egy szuper erős immunrendszerrel és érd el a kitűzött céltömegedet is. Mi tudunk ebben segíteni! A Phytolean és a három immunrendszert fokozó Daily Essential - a Premium Insurance Caps, a Race Caps Supreme és a Mito Caps - a legerősebb táplálkékkiegészítők kombinációja készen áll erre a feladatra!

  Olvasd tovább ...
 • A megfázás és az influenza időszakában vagyunk - de ez egész évre jellemző lehet
  A megfázás és az influenza időszakában vagyunk - de ez egész évre jellemző lehet
  162 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Most azokban az évszakokban vagyunk, amikor jelentősen megnő a betegségek száma. Ennek egyik oka az, hogy a hőmérséklet drámai csökkenése miatt a betegség nagyobb valószínűséggel fordul elő. Még azoknál is valószínűbb ebben az időszakban a nátha és az influenza...

  Olvasd tovább ...
 • MIÉRT ÉS HOGYAN SEGÍTHET NEKED A WHEY A FOGYÁSBAN?
  MIÉRT ÉS HOGYAN SEGÍTHET NEKED A WHEY A FOGYÁSBAN?
  141 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Igen, ez az évnek azon időszaka, amikor a legnehezebb megszabadulni a nemkívánt plusz kilóktól. A legtöbbünk pedig már maga mögött hagyta az idei szezont, ezt pedig azt is jelenti, hogy sokan már jóval kevesebbet is edzenek. Ráadásul a hideg időben a testünk is arra törekszik, hogy...

  Olvasd tovább ...
 • TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!
  TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!
  132 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan és a fontossága vitathatatlan: a magas sótartalmú étrend súlyos negatív hatást gyakorolhat számos agyi funkcióra, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a demencia vagy egyéb, agyi érrendszeri problémák.

  Olvasd tovább ...

TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!

133 Megtekintés 0 Lájk
A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan és a fontossága vitathatatlan: a magas sótartalmú étrend súlyos negatív hatást gyakorolhat számos agyi funkcióra, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a demencia vagy egyéb, agyi érrendszeri problémák.

A fentebb említett vizsgálatot egyébként a New York-i Weill Cornell Medicine kutatói végezték, akik a tanulmány elkészítéséhez két egércsoportot figyeltek meg. Az egyik csoport étrendje 4% sót tartalmazott, míg a mások csoporté 8%-ot (utóbbi mennyiség hasonló az ember magas sótartalmú étrendjéhez).

Egy 8 hetes periódust követően a kutatók egy MRI leképezést alkalmaztak, hogy lefotózzák és analizálják az egerek agyának anatómiáját és fiziológiáját, és meghökkentő eredményre jutottak a magas sótartalmú diétán lévő egérnél:

- 28%-os vérnyomáscsökkenés volt tapasztalható az agykéregben, amely az öt érzékszervet kapcsolja össze az agy azon részével, amely a feldolgozásért és a gondolkodásért felelős
- 25%-os véráramlás csökkenés a hippokampuszban (amely az előagy egy része) – az agy ezen része felelős az érzelmi reakciók feldolgozásáért és a hosszútávú memóriáért

Az az egér, amely magas sótartalmú diétán volt, annál megfigyelhető volt a drámai nitrogén-oxid csökkenés, amely az agyban gyengébb véráramlást eredményezett. Ez pedig az egérnél demenciát eredményezett, és gyengébb teljesítményt mutatott az olyan feladatokban, mint tárgyak felismerése, vagy a labirintuson keresztüli tájékozódás.

Érdekesség, hogy ezeket a problémákat csak a magas sótartalmú diétán lévő egérnél figyelték meg.

A vezető kutató, Dr. Costantino Iadecola így fogalmazott: „Azt figyeltük meg, hogy a magas sótartalmú diétán tartott egérnél demencia alakult ki annak ellenére, hogy a vérnyomása nem emelkedett. Ez elég meglepő volt, mivel az embereknél a só káros hatásai a magas vérnyomással vannak összefüggésben.”

Amit Dr. Iadecola és kollégái tulajdonképpen felfedeztek az az, hogy a magas sótartalmú étrend növelte az interleukin 17 (IL-17) néven ismert fehérje szintjét, amelynek az a feladata, hogy szabályozza az immun- és gyulladásos válaszokat. Abban az esetben viszont, ha az IL-17 szint túl magas, akkor csökkentheti a nitrogén-oxid termelését, amely hatással van az agyi funkciókra. Fontos azonban megjegyezni, hogy Dr. Iadecola képes volt ezt a negatív folyamatot visszafordítani az egérben azzal, hogy leállt a magas sótartalmú diétával és olyan gyógyszert adott az egérnek, amely csökkentette az IL-17 szintjét.
E vizsgálat alapján egyértelmű, hogy a túl sok és felesleges sófogyasztás ahhoz vezet, hogy az IL-17 szintünk is túl magas lesz, amely nem csak megzavarhatja az agy egyes funkcióit, hanem egyenesen károsíthatja is az agyat.

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor itt van egy pár betegség, amely kialakulását okozhatja még a magas IL-17 szint: Crohn-betegség, gyulladásos bélbetegség, rheumatoid arthritis...és a többi.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) intézet becslései szerint az Egyesült Államokban a gyerekek 90%, valamint a felnőttek 89%-a több sót fogyaszt, mint az ajánlott napi mennyiség (2,300 mg).

Számos tanulmány született már arról, hogy a magas sóbevitel nem eredményez jobb sportteljesítményt, sőt: az egészségre is káros hatással van. Ha a legjobbat szeretnéd magadból kihozni és mindemellett az egészségedet is szeretnéd megőrizni, akkor nagyon egyszerű dolgod van:

fogyassz kevesebb sót!
Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST