Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  620 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Recoverite: Két nagyszerű lehetőség arra, hogy feltöltsd magad a megfelelő tápanyaggal!
  Recoverite: Két nagyszerű lehetőség arra, hogy feltöltsd magad a megfelelő tápanyaggal!
  3 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A közel 20 éves Hammer Nutrition által nyújtott tapasztalatok birtokában, továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy az edzés utáni megfelelő utántöltés a sportteljesítmények sikereinek legfontosabb része. Használhatod a legújabb és legjobb edzési technikákat,...

  Olvasd tovább ...
 • Figyelem: Kiváló sportital mindenki számára!
  Figyelem: Kiváló sportital mindenki számára!
  377 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A HEED ideális megoldás az energia, hidratáció és az ásványi anyag igényeinek kielégítésére, függetlenül attól, hogy Te melyik csoportba tartozol.

  Olvasd tovább ...
 • Próbáld ki a Hammer Nutrition elektroliteket tartalmazó kiváló termékeit!
  Próbáld ki a Hammer Nutrition elektroliteket tartalmazó kiváló termékeit!
  72 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Itt nálunk Amerikában az ősz beköszönte ellenére az ország túlnyomó részében igaz, hogy ez az év legforróbb időszaka. Még a 35 fok feletti hőmérsékleteket is elérhetjük itt, Montana északnyugati részén! Különösen ebben az évszakban, és ilyen forró időjárási körülmények között elengedhetetlen, hogy feltöltsd szervezetedet megfelelő mennyiségű ásványi anyaggal.

  Olvasd tovább ...
 • Hammer szeletek
  Hammer szeletek
  95 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A nyaralásoknak lassan vége, a kora reggelek kezdenek hűvösek lenni, az iskolai felszerelések visszatértek a boltok polcaira. Lassan a nyár búcsúzik, és elkezdődik a forgalmas őszi szezon. Itt az ideje, hogy elgondolkozz azon, hogy milyen egészséges alternatívák léteznek arra, hogy felkészítsd saját magadat, és családodat az ősz fogadására.

  Olvasd tovább ...
 • Természetes módon és biztonságosan védi az izületek egészségét!
  Természetes módon és biztonságosan védi az izületek egészségét!
  120 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A sportolók különféle okok miatt gyakran kűzdenek fájdalmakkal, ilyen például a szezon kezdetén történő hirtelen megerőltetés, vagy az edzések és versenyek sérüléseinek következményei. Biztos vagyok abban, hogy mindenkit a gyógyszertárba vagy egy...

  Olvasd tovább ...

TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!

557 Megtekintés 0 Lájk
A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan és a fontossága vitathatatlan: a magas sótartalmú étrend súlyos negatív hatást gyakorolhat számos agyi funkcióra, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a demencia vagy egyéb, agyi érrendszeri problémák.

A fentebb említett vizsgálatot egyébként a New York-i Weill Cornell Medicine kutatói végezték, akik a tanulmány elkészítéséhez két egércsoportot figyeltek meg. Az egyik csoport étrendje 4% sót tartalmazott, míg a mások csoporté 8%-ot (utóbbi mennyiség hasonló az ember magas sótartalmú étrendjéhez).

Egy 8 hetes periódust követően a kutatók egy MRI leképezést alkalmaztak, hogy lefotózzák és analizálják az egerek agyának anatómiáját és fiziológiáját, és meghökkentő eredményre jutottak a magas sótartalmú diétán lévő egérnél:

- 28%-os vérnyomáscsökkenés volt tapasztalható az agykéregben, amely az öt érzékszervet kapcsolja össze az agy azon részével, amely a feldolgozásért és a gondolkodásért felelős
- 25%-os véráramlás csökkenés a hippokampuszban (amely az előagy egy része) – az agy ezen része felelős az érzelmi reakciók feldolgozásáért és a hosszútávú memóriáért

Az az egér, amely magas sótartalmú diétán volt, annál megfigyelhető volt a drámai nitrogén-oxid csökkenés, amely az agyban gyengébb véráramlást eredményezett. Ez pedig az egérnél demenciát eredményezett, és gyengébb teljesítményt mutatott az olyan feladatokban, mint tárgyak felismerése, vagy a labirintuson keresztüli tájékozódás.

Érdekesség, hogy ezeket a problémákat csak a magas sótartalmú diétán lévő egérnél figyelték meg.

A vezető kutató, Dr. Costantino Iadecola így fogalmazott: „Azt figyeltük meg, hogy a magas sótartalmú diétán tartott egérnél demencia alakult ki annak ellenére, hogy a vérnyomása nem emelkedett. Ez elég meglepő volt, mivel az embereknél a só káros hatásai a magas vérnyomással vannak összefüggésben.”

Amit Dr. Iadecola és kollégái tulajdonképpen felfedeztek az az, hogy a magas sótartalmú étrend növelte az interleukin 17 (IL-17) néven ismert fehérje szintjét, amelynek az a feladata, hogy szabályozza az immun- és gyulladásos válaszokat. Abban az esetben viszont, ha az IL-17 szint túl magas, akkor csökkentheti a nitrogén-oxid termelését, amely hatással van az agyi funkciókra. Fontos azonban megjegyezni, hogy Dr. Iadecola képes volt ezt a negatív folyamatot visszafordítani az egérben azzal, hogy leállt a magas sótartalmú diétával és olyan gyógyszert adott az egérnek, amely csökkentette az IL-17 szintjét.
E vizsgálat alapján egyértelmű, hogy a túl sok és felesleges sófogyasztás ahhoz vezet, hogy az IL-17 szintünk is túl magas lesz, amely nem csak megzavarhatja az agy egyes funkcióit, hanem egyenesen károsíthatja is az agyat.

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor itt van egy pár betegség, amely kialakulását okozhatja még a magas IL-17 szint: Crohn-betegség, gyulladásos bélbetegség, rheumatoid arthritis...és a többi.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) intézet becslései szerint az Egyesült Államokban a gyerekek 90%, valamint a felnőttek 89%-a több sót fogyaszt, mint az ajánlott napi mennyiség (2,300 mg).

Számos tanulmány született már arról, hogy a magas sóbevitel nem eredményez jobb sportteljesítményt, sőt: az egészségre is káros hatással van. Ha a legjobbat szeretnéd magadból kihozni és mindemellett az egészségedet is szeretnéd megőrizni, akkor nagyon egyszerű dolgod van:

fogyassz kevesebb sót!
Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST