Termékek keresése

Népszerű eladások

  • Hammer gél
    Hammer gél

    - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

    620 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ

399 Megtekintés 0 Lájk

STEVE BORN írása


Ha veszünk egy pillantást a HEED szénhidrát összetevőire, néhány nagyon fontos dolgot észlelhetünk:

 

1) Egy adag HEED 27 gramm szénhidrátot tartalmaz, melynek forrása a maltodextrin, ami egy komplex szénhidrát.

 

2) A 27 gramm szénhidrát 2 g olyan szénhidrátot tartalmaz, amelyek cukornak minősülnek, azaz egy- vagy kétláncú molekulák.

 

3) ZERO (azaz 0) hozzáadott cukrot tartalmaz.

 

Az első számú állításban szerepel a maltodextrin, melynek fogyasztása kétségtelenül fontos, mert:


  • A szervezet nagyobb hatékonysággal több kalóriát képes feldolgozni maltodextrin fogyasztásával, mint az egy- vagy kétláncú (más néven „egyszerű”) cukrok fogyasztása esetén.

 

  • A maltodextrinből származó gyors hatású energia egyszerűbben, egyenletesebben szállítható, konzisztens (nincs vad energia ingadozás), és hatása hosszabb ideig tart, mint az egyszerű cukoré.

 

A második és a harmadik pont szorosan kapcsolódnak egymáshoz, de fontos megkülönböztetni őket. Ezek a cukrok, mint amilyen a fruktóz is - ahogy írtam már, egy - vagy kétláncú molekula - az egész összetevőnek a részei. Ezt úgy képzeljük el, mintha egy gyümölcs darabot vizsgálnánk, melyben a fruktóz természetesen fordul elő, de az eredmény a termék összetételét tekintve ugyanaz lesz akkor is, ha egy termékhez fruktózt adagolunk (hiszen tartalmazza a fruktózt, csak mesterségesen), csak ebben az esetben ezt külön összetevőként látjuk.

 

A HEED-ben és más szénhidrát-tartalmú üzemanyagokban használt maltodextrin egy keményítő-szerű szénhidrát, amely különböző szacharidmolekulák láncait tartalmazza. Elsősorban pentaszacharidokat, amely öt különböző komplex szénhidrátot jelent és egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, így lehetővé teszi a maximális átalakítást. A maltodextrin, teljes mátrixának részeként, mindig tartalmaz egy kis mennyiségű egy- vagy kétláncú cukrot (monoszacharidot, diszacharidot) is. Mivel azonban ezek a teljes komplex szénhidrátszerkezet részeként természetesen fordulnak elő, és nem külön-külön adják hozzá, a szervezet képes hatékonyan használni a maltodextrint üzemanyagforrásként.

 

A szervezet tehát sokkal kedvezőbben reagál egy rövidláncú cukorra, ha része a szénhidrátforrás teljes mátrixának, mintha külön "idegen elemként" adnák hozzá a termékhez. Nézd meg más sportitalok összetevőit. Lehetséges, hogy ezek teljes egészében cukorból állnak, vagy hozzáadott cukrokkal vannak kiegészítve. Akárhogy is, azok az italok, melyek tartalmaznak glükózt, szacharózt (beleértve a cukornádat és a kókuszcukrot), dextrózt, fruktózt és bármi mást aminek "-óz a vége”, nem tudják biztosítani a HEED által nyújtott energia minőségét. Ráadásul a cukor káros az egészségre. A HEED csak egészséges édesítőszereket (steviát és xilitet) tartalmaz, mesterséges összetevőket nem, valamint fogzománc-pusztító citromsav sincs benne. Teljes spektrumú, megfelelő minőségű és mennyiségű elektrolitprofillal egészül ki (nem túl magas nátriumtartalmú, mint más ital). A HEED a sportitalok vitathatatlan királya!

 

A HEED bevezetése után nagy bizalommal kijelentettük: „Azt gondoljuk, és abban hiszünk, hogy a HEED szó szerint háttérbe szorítja az egyéb, jelenleg rendelkezésre álló sportitalokat.” Ez a kijelentésünk a HEED bevezetése után 15 évvel még mindig 100%-ban igaz. A többi sportitalt kibocsátó cég szívesen próbálkozik mindenfélével, de még mindig nem éri utol a HEED mindőségét, és nem is fogja.


Évekkel ezelőtt, számtalan sportoló így kiáltott: „Elég elég! Egy jobb, hatékonyabb sportitalt akarunk, ami működik és jó ízű! ”Figyelembe vettük kérésüket és megvalósítottuk. Attól a naptól kezdve, a HEED máris az egészséges és rendkívül hatékony alternatívája lett a szirupos italoknak, amelyek sport italokként vannak hirdetve. A HEED csak egészséges, jó minőségű összetevőket tartalmaz (megfelelő mennyiségben!), és nincsenek hozzáadott felesleges cukrok benne.

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST