Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  620 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Premium Insurance Caps - A szükséges tápanyag alapod
  Premium Insurance Caps - A szükséges tápanyag alapod
  46 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Az összes készítményünk közül a Premium Insurance Caps-ot, a Hammer Nutrition multivitamin / ásványi termékét, gyakran nevezik „a legunalmasabban legmegfelelőbb táplálékkiegészítőnek”. Ennek az egyedülálló megkülönböztetésnek az az oka,...

  Olvasd tovább ...
 • A Hammer Nutrition kiváló fehérjéi
  A Hammer Nutrition kiváló fehérjéi
  463 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Sok állóképességű sportoló általában a szénhidrátbevitelre összpontosít, és kevés figyelmet fordít a fehérje bevitelre. Ennek egyik oka a rendelkezésre álló sokféle fehérjefajta lehet. Zavart okozhat! Ezen kívül nagyon kevés állóképességű sportoló tudja, mennyi fehérjét kell napi szinten fogyasztania.

  Olvasd tovább ...
 • Mito Caps - Feltölt az edzéshez és támogatja az általános egészséged!
  Mito Caps - Feltölt az edzéshez és támogatja az általános egészséged!
  83 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A mitokondriumok a sejtjeid energiatermelő "kemencéi", az egyik legfontosabb dolog, ami segíti a sportteljesítmény fokozását, az egészség fenntartását és hosszabb életet biztosít. Az öregedési folyamat egyik legkevésbé kívánatos hatása az, amikor a mitokondriumok elöregednek, és diszfunkcionálissá válnak.

  Olvasd tovább ...
 • Omega 3 zsírsav, amely biztosítja az egészséges időskort
  Omega 3 zsírsav, amely biztosítja az egészséges időskort
  75 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az emberek nem csupán hosszabb ideig szeretnétnek élni; élvezni akarják az aktív és egészséges élettartamot. Az a jó hírem, hogy úgy tűnik, a kutatók feltártak egy létfontosságú kapcsolatot, amely segíthet nekünk abban, hogy az évek előrehaladtával is tudjuk élvezni egészségesen az életünket.

  Olvasd tovább ...
 • Recoverite: Két nagyszerű lehetőség arra, hogy feltöltsd magad a megfelelő tápanyaggal!
  Recoverite: Két nagyszerű lehetőség arra, hogy feltöltsd magad a megfelelő tápanyaggal!
  201 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  A közel 20 éves Hammer Nutrition által nyújtott tapasztalatok birtokában, továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy az edzés utáni megfelelő utántöltés a sportteljesítmények sikereinek legfontosabb része. Használhatod a legújabb és legjobb edzési technikákat,...

  Olvasd tovább ...

Elektrolitok - számos lehetőség a meleg időjárás edzéseihez

396 Megtekintés 0 Lájk

Steve Born írása

A hőmérséklet növekedésével különösen figyelmet kell szentelni az üzemanyag-ellátás egyik lényeges aspektusára - az elektrolit pótlásra. Szívesen használjuk a következő hasonlatot: az elektrolitok funkcióját a gépkocsik motorolajához hasonlítjuk - nem ezek hajtják a motort, de feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen működjön. Az emésztőrendszer, az idegrendszer, a szív- és érrendszer, valamint az izomzat. 

 

Az izomgörcsök leggyakrabban a nem megfelelő hidratálás és / vagy a helytelen elektrolit-utántöltés miatt alakulnak ki, amelyek gyakrabban fordulnak elő, ha az edzések vagy a versenyek melegebb időben történnek. Természetesen senki sem örül annak, ha jelentkeznek a görcsök, de ez azt jelzi, hogy a szervezetben elektrolitcsökkenés következett be. A görcsök a tested olyan fájdalmas jelzése, mintha azt mondaná: „Hé!  Üres vagyok!  Most tölts fel újra, vagy megállok! - Olyan, mint az olajfény a műszerfaladon;  melyet nem akarod, hogy kigyulladjon, mert az azt jelenti, hogy az olajszint alacsony, és a motor hamarosan megáll.

Pont így van ez a szervezettel is, nem kell megvárni azt, hogy a görcsök emlékeztessenek arra, hogy itt az idő az elektrolitok bevételére, melynek szükséglete a hőmérséklet emelkedésével még inkább fokozódik.  Csakúgy, mint ahogy nem kell megvárni, amíg elfogy teljesen a benzin a tankból, vagy addig, amíg szomjas nem leszel. Az üzemanyag-utántöltésnek folyamatosnak kell lennie mindig annak érdekében, hogy állandóan el legyünk látva a megfelelő ásványi anyagokkal.  

Az Endurolytes Más!  

Az “elektrolitok” többet jelentenek, mint csak só. A kifejezés magába foglalja az összes életet támogató ásványokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez.  Ezek a következők: klór, kálium, kalcium és magnézium.  Bár a nàtrium-klorid (vagy só) a legismertebb és legfontosabb az edzésed során, valójában az összes többi is nélkülözhetetlen. Ezért tartalmazza a Endurolytes termékünk a ásványi anyagok teljes spektrumát.

Ízesített italok VS. víz és kapszulák

Az ideális termék kiválasztásakor először el kell döntened, hogy hogyan szeretnéd majd fogyasztani.  Csak akkor fog működni, ha következetesen használod, ezért fontos, hogy úgy válassz, hogy az megfeleljen az elvárásaidnak és a sport tevékenységed típusának. 

Az első lépés az, hogy feltegyük magunknak a kérdést: „Szeretem az ízesített italokat vagy a tiszta vizet részesítem előnyben inkább sportolás közben?” Ez egyszerűnek hangzik, de mégis elengedhetetlen. Vannak akik nem emlékeznek arra, hogy következetesen igyanak, csak akkor, ha a folyadékuk ízesítve van, másoknak nem okoz gondot az, hogy a tiszta vizet megigyák bármikor. Az elektrolitoldatnak követnie kell az egyén folyadékbevitellel kapcsolatos igényeit. 

Ha sima vizet szeretnél inni, akkor a kapszula fogyasztók táborába tartozol, és a sportolásod során, ha még eddig nem tudtad, akkor meg kell tanulnod azt, hogy mikor és hogy nyeld le a tablettákat.
 

Természetesen minden opciónak vannak előnyei és hátrányai. Vannak, akik jobban kedvelik azt a megoldást, hogy az elektrolitokat palackba keverve fogyasztják, különösen a kerékpárosok vagy a nagy intenzitással sportolók, akiknek kevés idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kapszulákat külön kezeljék a palacktól.  Ennek a megoldásnak azonban jelentős hátránya van. Ha görcsöket vagy más kimerülési tüneteket tapasztalsz, az egyetlen megoldás az, hogy innod kell még többet. Így viszont a felszívódás lassabb, és túlzott mennyiségű ital elfogyasztását okozhatja. Ezért arra buzdítunk, hogy akkor is legyen nálad kéznél kapszula, ha elektrolitot tartalmazó italod van, hiszen így lehetőséged van arra, hogy az esetlegesen fellépő azonnali szükségleteid kielégítsd (vagy ahhoz, hogy segíteni tudj annak a sporttársadnak, aki görcsöl).

Standard Vs. Extrém 

Miután kiválasztottad milyen módon fogod fogyasztani az elektrolitokat, itt az ideje, hogy eldöntsd milyen fajtát választasz.

A hagyományos Endurolytes-formulának alacsonyabb a nátrium tartalma, így a termékben több a kalcium- és magnézium, és ami még fontosabb, hogy kevesebb dózisban tudod fogyasztani úgy, hogy túladagolnád a sót. Ha úgy érzed, hogy órànként 2 kapszula nem elég, akkor akár 5 vagy 6 kapszulát is használhatsz óránként anélkül, hogy túl sok nátriumot vinnél be a szervezetedbe. Természetesen ez azt jelenti, hogy ez így jól illeszkedjen az igényeidhez, és ne bánd azt sem, hogy ennyi tablettát kell fogyasztanod. 

 

Ha nem nagyon izzadsz, mérsékelt éghajlaton élsz, alacsony nátriumtartalmú étrendet követsz, valamint nem vagy nagyon hajlamos az izomgörcsökre, akkor a standard formulát javasoljuk.

Ha azonban nagyon izzadsz, melegebb éghajlaton élsz (vagy ami még fontosabb, ha magasabb hőmérsékletű országba utazol, mint amit megszoktál), vagy edzés után mindig  találsz sófoltokat a ruhádon, esetleg görcsölésre hajlamos vagy, az Endurolytes Extreme a megoldás. Ezek a termékek háromszor több só- és káliumtartalommal rendelkeznek, mint a sima Endurolytes kapszulánk, így óránként kevesebb is szükséges belőlük. Ha hirtelen elkezdenél görcsölni, gyorsan kezelheted ezt, amennyiben a kapszulák rendelkezésedre állnak. 

Elektrolitet mindenkinek!

Még ha nem is vagy élsportoló vagy hobbi sportoló, akkor is szükséged van az elektrolitekre. Mindenkinek indokolt a használata, az intenziven sportolóktól kezdve a golfozókon át, az építőmunkásoktól a nyugdíjas nagyszülőkig. Ha eddig egyáltalán nem foglalkoztál ezekkel a szükséges igényekkel, tartozol magadnak! Alakíts ki most egy tervet, hívj vagy írj nekünk, segítünk. 

 

 

 

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST