Hammer Nutrition Gélek

388 Megtekintés 0 Lájk

A Hammer Gel komplex szénhidrátjai - cukor hozzáadása nélkül - biztosítják a gyors hatású, tartós energiát, gyomorproblémákat nem okoznak, ellentétben sok más energiagéllel. 

 

Megosztok veletek egy versenyzővel történt beszélgetésemet: 

 

Versenyző: „Nem tudok energiagéleket használni. Folyton gyomorproblémákat okoznak." 

Steve Born: „Próbáltad már a Hammer Gélt?"

Versenyző: „Nem, de biztos vagyok benne, hogy ugyanezt fogom tapasztalni.”

Steve Born: „Nézd, itt van egy teljes flaska Hammer Gél. Két órára elegendő üzemanyag van benne. Tessék, teszteld a következő köreidben, és utána mondd el nekem, hogy érezted magad.”

 

Miután a verseny véget ért, a versenyző egy nagy öleléssel jött oda hozzám köszönetet mondva nekem, hogy egy olyan energiagélt adtam neki, ami nem okozott gyomorproblémát „a létező legjobb energiagél, amit valaha fogyasztottam, ès ami bevált a hosszú idő alatti hegyi kerékpározásaim során ”.  Ehhez hasonló visszajelzéseket gyakran halluk a sportolóktól különböző sport eseményeken, személyesen, vagy e-mailben illeteve telefonon.

A Hammer Gel hatékonyságának és a probléma mentes emésztésnek egyszerűen az a kulcsa, hogy amennyire csak lehetséges, elkerüljük az egyszerű cukrokat. 

Hammer Nutrition

Total Carbohydrate       22 g

Dietary Fiber                   0 g

Total Sugars                   2 g

Added Sugars                 0 g

 

Egy másik termék

Total Carbohydrate 21 g 8%

Dietary Fiber                   0 g

Total Sugars                   8 g

Included 8g AddedSugars 16%                    

 

Mint látható, a Hammer Gel 0 gramm cukrot tartalmaz. A 2 gramm cukor, amely a 22 gramm teljes szénhidrát része, természetesen a komplex szénhidrátok részeként fordul elő. 

 

A másik energiagél 8 gramm cukrot tartalmaz, amelyek a termékhez hozzáadott cukrok.

 

A Táplálkozási útmutatókon a „hozzáadott cukrok” rész a fontos különbség, amelyet mindig tisztázni kell, mert ez befolyásolja az emésztést.

 

A Hammer Gel-ben 2 gramm cukor van (technikailag 1 vagy 2 láncú szacharidmolekulaként definiálva). A legfontosabb, hogy ez a 2 gramm cukor a „teljes egész része” a maltodextrin teljes összetételében (komplex szénhidrát). A maltodextrin teljes mátrixának részeként mindig lesz egy kis mennyiségű, egy- vagy kétláncú cukor (monoszacharidok, diszacharidok).  Mivel azonban természetesen fordulnak elő, a teljes komplex szénhidrátszerkezet részeként, és ezeket nem adják hozzá külön-külön, a test képes hatékonyan felhasználni a maltodextrint üzemanyagforrásként.

 

Más gélekhez egyszerűen hozzáadnak különböző típusú cukrokat. A maltodextrin és a hozzáadott fruktóz mennyiségének kombinációját jól lehet látni a példákban. És ez az a pont, ahol a gyomor problémák előjönnek.

Amikor egyszerű cukrokat, például fruktózt - különösen nagy mennyiségeket - adnak hozzá a termékekhez, két szénhidrát forrást kell megemészteni különböző oldatkoncentrációban. Az egyszerű cukor megfelel a testfolyadék kémiai összetételének (ozmolalitás), és csak akkor emészthető hatékonyan, ha 6-8%-os  kalória oldatban keveredik. Ezzel szemben a maltodextrin a testfolyadék ozmolalitási paramétereinél több kalória-sűrűségű, 15-18% -os oldatban egyezik meg. A lényeg az, hogy ha jelentős mennyiségű egyszerű cukrot kombinálunk összetett szénhidrátokkal, akkor ezek kritikusan veszélyeztetik a hatékony emésztést.

 

Ezért a Hammer Gel, ahol csak lehetséges, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott cukrot. A legtöbb ízű gélünk nulla hozzáadott cukrot tartalmaz, és azokban, amikben van - elsősorban a mogyorótartalmű ízűekben - csak körülbelül egy gramm vagy kettő tapioka szirupot tartalmaznak, hogy a termék pH-ját egyensúlyba hozzák.

 

1995 óta a Hammer Gel biztosítja, hogy a sportolók minőségi szénhidrát-energiához jussanak egy kényelmes, koncentrált formában. 

 

A mai napig a cukkorral elárasztott energiatermékek piacán a Hammer Gel egyedülálló, így képes biztosítani a csúcs sportteljesítményt - minden alkalommal!

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

ENDURANCE NEWS

OLVASS ÉS TÁJÉKOZÓDJ

HAMMER BLOG

TANULJ MOST