Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor mentes- Finom,...

  620 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Tévhitek az Omega3-mal kapcsolatban
  Tévhitek az Omega3-mal kapcsolatban
  46 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Igaz az a megállapítás, hogy a hal vagy a halolaj kiegészítők fogyasztása növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát?  Egyáltalán nem, bár a média másképp kommunikál erről időnként. A tanulmány eredményeire vonatkozó információkra hivatkozva - amelyeket a Nemzeti Rákkutató Intézet 2013. júliusi számában jelentettek meg [1] - kijelentjük, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztása javítja az...

  Olvasd tovább ...
 • Kedves Sporttársaink!
  Kedves Sporttársaink!
  149 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Engedjétek meg, hogy megosszuk veletek azt a számunkra íródott levelet, melyet a Hammer Nutrition Központjából kaptunk, hiszen Ti is részesei vagytok a Hammer Nutrition Családnak.Ezúton mi is köszönetet szeretnénk mondani Nektek a bizalmatokért, és együttműködésetekért. Hálásak vagyunk, hogy a frissítésetekkel kapcsolatos szükségleteitekkel megbíztok minket, és hozzánk fordultok tanácsért.

  Olvasd tovább ...
 • Mi érted vagyunk!
  Mi érted vagyunk!
  214 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Miután 1988 nyarán befejeztem az első Amerikát átívelő versenyem (RAAM) (az összes hibám ellenére sikeresen), rájöttem, hogy ha újra meg szeretném ezt ismételni, vagy bármilyen más ultra távú versenyen részt akarok újra venni, szükségem lesz valamilyen tanácsadásra, nagyjából minden versennyel kapcsolatos témát illetően, hiszen a „javítandó dolgok” felsorolása elég hosszúra nyúlt. 

  Olvasd tovább ...
 • Ez az év legszebb időszaka... a Phytolean-nak!
  Ez az év legszebb időszaka... a Phytolean-nak!
  97 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A Halloweennel kezdődött az év legkényeztetőbb időszaka. Az otthoni finom ételekhez és az állandó partik frissítőikhez folyamatosan hozzáférünk. Az állandóan változó anyagcserén túl, a szezonon kívüli edzések csökkenésének köszönhetően elkerülhetetlenek a súlyingadozások. De mivel a kora tavaszi versenyekkel már megtelt a 2020-as naptár, az utolsó dolog amit szeretnék az az, hogy gyarapodjon a...

  Olvasd tovább ...
 • LSA kapszulák az alapvető májfunkciók ellátásához!
  LSA kapszulák az alapvető májfunkciók ellátásához!
  170 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Juss hozzá a májad által nyújtott specifikus előnyökhöz, hiszen a máj az egész szervezet védelmezője, akár egy erőd. Viszont ne feledd, ennek az erős szervnek is szüksége van karbantartásra. A sportolóknak nemcsak a mindennapi élet okozta oxidatív stressz veszélyével kell csak szembenézniük, hanem az edzések során keletkező nagy mennyiségű szabad gyökökkel és a gyors anyagcserével is....

  Olvasd tovább ...

Az üzemanyag feltöltésed tartalmazza az alapvető tápanyagokat!

353 Megtekintés 0 Lájk

Steve Born írása


A legtöbb sportoló tisztában van azzal, hogy edzés közben szükség van folyadékra és kalóriára. Azonban az elektrolit pótlással sokan nem megfelelően, vagy egyáltalán nem foglalkoznak.

Ezen létfontosságú ásványi anyagok folyamatos feltöltése nélkül viszont hiányzik az üzemanyag-terv egyharmada, és ez a hiba ugyanolyan mértékben teheti tönkre az edzést vagy a versenyt, mint a folyadék vagy a kalória hiánya. Sőt, ez a hiba általában fájdalmas izomgörcsöt okoz, és ezt a sportolók szeretnék elkerülni.


Bár számos elmélet létezik arról, hogy mi okozza az izomgörcsöt, leggyakrabban a helytelen hidratáció és vagy az elektrolitpótlás hiánya miatt lép fel. Ne felejtsd el, hogy a görcsök már akkor jelentkeznek, amikor az elektrolit raktár kimerül. Ez a tested fájdalmas jelzése, amivel azt üzeni: „Hé! Üres vagyok! Tölts fel, vagy abbahagyom!” Olyan, mint az olajfény a műszerfalon: soha nem akarod, hogy kigyulladjon.


Pontosan ezért nem szabad megvárni, hogy a görcsök emlékeztessenek az elektrolit bevételére. Ugyanúgy, mint hogy nem várod meg azt sem, hogy elfogyjon a kalóriád és moccani sem tudsz, vagy nem gondoskodsz a megfelelő folyadék pótlásról és kiszáradsz. Az üzemanyag feltöltésednek mindig tartalmaznia kell ezeket az alapvető ásványi anyagokat is.


Jóval azelőtt, mielőtt a napodat a görcsök és rángatózások tönkretennék, a test néhány apró jellel informál, hogy a baj közel van. Gyakran csak itt-ott egy-egy szúrást, egy kis izomfibrillációt (rángatózás) tapasztalsz, vagy azt érzed, hogy a futásod, úszásod, vagy kerékpározásod során a mozdulataid szabálytalanná válnak. Rendszertelenségről beszélve, akár érezheted azt is, mintha szived nem ritmikusan dobogna, ami azt is jelezheti, hogy szervezetednek elektrolit hiánya van és pótlásra van szükség. Ha fejfájástól szenvedsz, vagy szédülést tapasztalsz edzés közben vagy után, akkor ez szintén annak a jele, hogy alacsony az elektrolitszint. Az elektrolit-egyensúly felborulása vagy elégtelensége olyan dolgokban is megnyilvánulhatnak, amelyekre még nem is gondoltál korábban, ideértve számos érzelmi reakciót, például ingerlékenységet, letargiát, depressziót, haragot stb.


Nem megoldás csak a só pótlás!


Sajnos sok sportoló nem érti, hogy a test igényei összetettek és nem csak sóra (nátrium-kloridra) van szükség, hanem teljes spektrumú elektrolit-feltöltésre, tehát a só mellett kalciumra, magnéziumra és káliumra is. Az optimális teljesítmény ezen fontos tápanyagok következetes, megfelelő és kiegyensúlyozott ellátását igényli.


Amikor a sportolók kizárólag a sóra támaszkodnak, vagy ha túl sok sót fogyasztanak más ásványi anyagok rovására, semlegesítik, sőt leállítják azokat a fiziológiai mechanizmusokat is, amelyek lehetővé teszik a szervezet számára, hogy keringjen - és így megőrizze - nátriumtartalékát. Miután a test észleli, hogy túl sok nátrium-kloridot veszel be külső forrásból (sós ételek, sótabletták vagy elektrolittermékek, amelyek felesleges nátriumot tartalmaznak), az aldoszteron hormon jelzi a veséknek, hogy hagyja abba a szűrést és a nátrium-keringtetést, és arra kényszeríti a testet, hogy még jobban kimerítse azt. Eközben egy másik hormon, a vazopresszin túlsúlyban lesz, ami nemkívánatos és kellemetlen ödémakat okoz.

Endurolytes termékek: Magas minőségű, teljes spektrumú támogatás


Az állóképességi sportok fokozatos, következetes elektrolit feltöltést igényelnek, amelyben az összes elektrolit is szerepel, nem csak a nátrium-klorid. Azt is fontos megemlítenünk, hogy olyan mennyiségben kell fogyasztani, amelyek támogatják, de nem felülmúlják a test normál mechanizmusát.


Szerencsére a Hammer Nutrition elektrolitjai, a Fizz elektrolitok, Endurolytes Extreme és Endurolytes Extreme Powder ezt teszik, és készen állnak számodra! Készítményeink kiegyensúlyozott, teljes spektrumú elektrolit termékek, amelyek teljesítik a szervezet ásványi anyag igényeit, optimalizálva ezáltal a szervezet meghatározott funkcióit, javítja az állóképességet, és segít elkerülni az elektrolit-egyensúly hiányhoz vagy kimerültséghez kapcsolódó kellemetlen tüneteket. Nem számít, milyenek az időjárási viszonyok, a Hammer Nutrition valamelyik Endurolytes terméke biztosan megfelel az igényeknek!

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

ENDURANCE NEWS

OLVASS ÉS TÁJÉKOZÓDJ

HAMMER BLOG

TANULJ MOST