Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  620 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Premium Insurance Caps - A szükséges tápanyag alapod
  Premium Insurance Caps - A szükséges tápanyag alapod
  47 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Az összes készítményünk közül a Premium Insurance Caps-ot, a Hammer Nutrition multivitamin / ásványi termékét, gyakran nevezik „a legunalmasabban legmegfelelőbb táplálékkiegészítőnek”. Ennek az egyedülálló megkülönböztetésnek az az oka,...

  Olvasd tovább ...
 • A Hammer Nutrition kiváló fehérjéi
  A Hammer Nutrition kiváló fehérjéi
  463 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Sok állóképességű sportoló általában a szénhidrátbevitelre összpontosít, és kevés figyelmet fordít a fehérje bevitelre. Ennek egyik oka a rendelkezésre álló sokféle fehérjefajta lehet. Zavart okozhat! Ezen kívül nagyon kevés állóképességű sportoló tudja, mennyi fehérjét kell napi szinten fogyasztania.

  Olvasd tovább ...
 • Mito Caps - Feltölt az edzéshez és támogatja az általános egészséged!
  Mito Caps - Feltölt az edzéshez és támogatja az általános egészséged!
  83 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A mitokondriumok a sejtjeid energiatermelő "kemencéi", az egyik legfontosabb dolog, ami segíti a sportteljesítmény fokozását, az egészség fenntartását és hosszabb életet biztosít. Az öregedési folyamat egyik legkevésbé kívánatos hatása az, amikor a mitokondriumok elöregednek, és diszfunkcionálissá válnak.

  Olvasd tovább ...
 • Omega 3 zsírsav, amely biztosítja az egészséges időskort
  Omega 3 zsírsav, amely biztosítja az egészséges időskort
  75 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az emberek nem csupán hosszabb ideig szeretnétnek élni; élvezni akarják az aktív és egészséges élettartamot. Az a jó hírem, hogy úgy tűnik, a kutatók feltártak egy létfontosságú kapcsolatot, amely segíthet nekünk abban, hogy az évek előrehaladtával is tudjuk élvezni egészségesen az életünket.

  Olvasd tovább ...
 • Recoverite: Két nagyszerű lehetőség arra, hogy feltöltsd magad a megfelelő tápanyaggal!
  Recoverite: Két nagyszerű lehetőség arra, hogy feltöltsd magad a megfelelő tápanyaggal!
  202 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  A közel 20 éves Hammer Nutrition által nyújtott tapasztalatok birtokában, továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy az edzés utáni megfelelő utántöltés a sportteljesítmények sikereinek legfontosabb része. Használhatod a legújabb és legjobb edzési technikákat,...

  Olvasd tovább ...

Az üzemanyag feltöltésed tartalmazza az alapvető tápanyagokat!

252 Megtekintés 0 Lájk

Steve Born írása


A legtöbb sportoló tisztában van azzal, hogy edzés közben szükség van folyadékra és kalóriára. Azonban az elektrolit pótlással sokan nem megfelelően, vagy egyáltalán nem foglalkoznak.

Ezen létfontosságú ásványi anyagok folyamatos feltöltése nélkül viszont hiányzik az üzemanyag-terv egyharmada, és ez a hiba ugyanolyan mértékben teheti tönkre az edzést vagy a versenyt, mint a folyadék vagy a kalória hiánya. Sőt, ez a hiba általában fájdalmas izomgörcsöt okoz, és ezt a sportolók szeretnék elkerülni.


Bár számos elmélet létezik arról, hogy mi okozza az izomgörcsöt, leggyakrabban a helytelen hidratáció és vagy az elektrolitpótlás hiánya miatt lép fel. Ne felejtsd el, hogy a görcsök már akkor jelentkeznek, amikor az elektrolit raktár kimerül. Ez a tested fájdalmas jelzése, amivel azt üzeni: „Hé! Üres vagyok! Tölts fel, vagy abbahagyom!” Olyan, mint az olajfény a műszerfalon: soha nem akarod, hogy kigyulladjon.


Pontosan ezért nem szabad megvárni, hogy a görcsök emlékeztessenek az elektrolit bevételére. Ugyanúgy, mint hogy nem várod meg azt sem, hogy elfogyjon a kalóriád és moccani sem tudsz, vagy nem gondoskodsz a megfelelő folyadék pótlásról és kiszáradsz. Az üzemanyag feltöltésednek mindig tartalmaznia kell ezeket az alapvető ásványi anyagokat is.


Jóval azelőtt, mielőtt a napodat a görcsök és rángatózások tönkretennék, a test néhány apró jellel informál, hogy a baj közel van. Gyakran csak itt-ott egy-egy szúrást, egy kis izomfibrillációt (rángatózás) tapasztalsz, vagy azt érzed, hogy a futásod, úszásod, vagy kerékpározásod során a mozdulataid szabálytalanná válnak. Rendszertelenségről beszélve, akár érezheted azt is, mintha szived nem ritmikusan dobogna, ami azt is jelezheti, hogy szervezetednek elektrolit hiánya van és pótlásra van szükség. Ha fejfájástól szenvedsz, vagy szédülést tapasztalsz edzés közben vagy után, akkor ez szintén annak a jele, hogy alacsony az elektrolitszint. Az elektrolit-egyensúly felborulása vagy elégtelensége olyan dolgokban is megnyilvánulhatnak, amelyekre még nem is gondoltál korábban, ideértve számos érzelmi reakciót, például ingerlékenységet, letargiát, depressziót, haragot stb.


Nem megoldás csak a só pótlás!


Sajnos sok sportoló nem érti, hogy a test igényei összetettek és nem csak sóra (nátrium-kloridra) van szükség, hanem teljes spektrumú elektrolit-feltöltésre, tehát a só mellett kalciumra, magnéziumra és káliumra is. Az optimális teljesítmény ezen fontos tápanyagok következetes, megfelelő és kiegyensúlyozott ellátását igényli.


Amikor a sportolók kizárólag a sóra támaszkodnak, vagy ha túl sok sót fogyasztanak más ásványi anyagok rovására, semlegesítik, sőt leállítják azokat a fiziológiai mechanizmusokat is, amelyek lehetővé teszik a szervezet számára, hogy keringjen - és így megőrizze - nátriumtartalékát. Miután a test észleli, hogy túl sok nátrium-kloridot veszel be külső forrásból (sós ételek, sótabletták vagy elektrolittermékek, amelyek felesleges nátriumot tartalmaznak), az aldoszteron hormon jelzi a veséknek, hogy hagyja abba a szűrést és a nátrium-keringtetést, és arra kényszeríti a testet, hogy még jobban kimerítse azt. Eközben egy másik hormon, a vazopresszin túlsúlyban lesz, ami nemkívánatos és kellemetlen ödémakat okoz.

Endurolytes termékek: Magas minőségű, teljes spektrumú támogatás


Az állóképességi sportok fokozatos, következetes elektrolit feltöltést igényelnek, amelyben az összes elektrolit is szerepel, nem csak a nátrium-klorid. Azt is fontos megemlítenünk, hogy olyan mennyiségben kell fogyasztani, amelyek támogatják, de nem felülmúlják a test normál mechanizmusát.


Szerencsére a Hammer Nutrition elektrolitjai, a Fizz elektrolitok, Endurolytes Extreme és Endurolytes Extreme Powder ezt teszik, és készen állnak számodra! Készítményeink kiegyensúlyozott, teljes spektrumú elektrolit termékek, amelyek teljesítik a szervezet ásványi anyag igényeit, optimalizálva ezáltal a szervezet meghatározott funkcióit, javítja az állóképességet, és segít elkerülni az elektrolit-egyensúly hiányhoz vagy kimerültséghez kapcsolódó kellemetlen tüneteket. Nem számít, milyenek az időjárási viszonyok, a Hammer Nutrition valamelyik Endurolytes terméke biztosan megfelel az igényeknek!

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST