Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor mentes- Finom,...

  690 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Tissue Rejuvenator és VEGAN Tissue Rejuvenator
  Tissue Rejuvenator és VEGAN Tissue Rejuvenator
  61 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Majdnem két teljes hónap múlt el az új évből. Ahogy múlik az idő, az edzések száma és intenzitása növekszik, hiszen fel kell készülni a legfontosabb versenyekre.  Jelenleg a napi edzések ideje még nem éri el a maximumot - ez még néhány hétig nem történhet meg -, és ilyenkor tanácsos (amennyiben még nem fogtál hozzá) elkezdeni az ízületek, inak és kötőszövetek védelmét, és megadni a szükséges...

  Olvasd tovább ...
 • Szükséges táplálék kiegészítőt szedni!
  Szükséges táplálék kiegészítőt szedni!
  175 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Ideális lenne, ha az étrendünkből minden tápanyaghoz hozzá tudnánk jutni, ami a sport teljesítményünk javításához és - ami még fontosabb - az optimális egészség megtartásához szükséges. Ez sokkal egyszerűbbé tenné a dolgunkat!  Sajnos a mai, egyre mérgezőbb és szennyezettebb világban az általunk fogyasztott tápanyagok összetétele és általános minősége egyre csak csökken.

  Olvasd tovább ...
 • Recoverite - töltsd fel a tested!
  Recoverite - töltsd fel a tested!
  265 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Szívleld meg ezt a tanácsunkat: "Amikor befejezted az edzést, még nem vagy igazán kész ... egészen addig, amíg fel nem töltöd újra a szervezeted." Tehát a mai naptól kezdve, amikor befejezed az edzést, mielőtt megkezdenéd a nyújtást (vagy más edzés utáni helyreállítási rituálét), a zuhanyzást, vagy az ágyra való ledölésed, "töltsd fel a tartályt" Recoverite-val vagy Organic Vegan...

  Olvasd tovább ...
 • Kezdd el most, és ne is hagyd abba
  Kezdd el most, és ne is hagyd abba
  179 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  1990 decemberében - 29 évvel ezelőtt - megvettem az első doboz Race Caps Supreme-t, amelyet akkoriban egyszerűen Race Caps-ként ismertek. És őszintén elmondhatom, hogy az első vásárlás óta nagyon ritkán volt olyan napom, amikor elmulasztottam bevenni. Ennek oka az, hogy óriási mennyiségű független kutatást végeztem az alkotóelemeiről, és a következőt mondhatom el róla: „Hé, ez a cucc nem csak a...

  Olvasd tovább ...
 • Prémium minőségű fehérjepor!
  Prémium minőségű fehérjepor!
  253 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Ha besétálsz bármelyik táplálékkiegészítőket is áruló üzletbe, szembesülsz azzal, hogy a fehérjepor polcokon szédítő mennyiségű termékcsaládokat találsz. Legtöbbjük címkéjén hatalmas méretű izmokkal rendelkező testépítőket látni, néhányon felháborító kijelentéssel együtt („Építs még nagyobb izmokat!”). Nem csoda, hogy a sportolók össze vannak zavarodva. Túl sok választék van, és kétesnek tűnő...

  Olvasd tovább ...

Tévhitek az Omega3-mal kapcsolatban

320 Megtekintés 0 Lájk

Igaz az a megállapítás, hogy a hal vagy a halolaj kiegészítők fogyasztása növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát? 

Egyáltalán nem, bár a média másképp kommunikál erről időnként. A tanulmány eredményeire vonatkozó információkra hivatkozva - amelyeket a Nemzeti Rákkutató Intézet 2013. júliusi számában jelentettek meg [1] - kijelentjük, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztása javítja az egészséget, ideértve a prosztata egészségi állapotát is, és ezt az évek során végzett több kutatás is megerősíti.

A halak és a halolaj kiegészítőkkel kapcsolatos média őrületet a SELECT tanulmány (szelén és E-vitamin rákmegelőzési próba) váltotta ki, amely összefüggést mutatott ki a vér magasabb omega-3 zsírsavszintjének - különösen a DHA, az EPA és a DPA ( az összes megtalálható az EndurOmega-ban) - és a megnövekedett a prosztata rák kockázata között. 

A tanulmány következő hibái azonban érvénytelenítik ezt a megállapításokat:

1) A SELECT tanulmány célja az E-vitamin és a szelén bevitelének - a halolaj kivételével - áttekintése a prosztata rák kockázatával kapcsolatban.

2) Ez a tanulmány nem vizsgálta, hogy a férfiak halakat ettek-e vagy halolaj-kiegészítőket fogyasztottak-e. Így tehát nem indokolt összefüggést keresni a vérben lévő omega-3 zsírsavszint és a prosztatarák között, mivel nem áll rendelkezésre adat annak megerősítésére, hogy mennyi halat vagy halolajat fogyasztottak az emberek, ha egyàltalàn fogyasztottak is bármennyit ezekből. 

 

3) Az eredmények csak egy, a vizsgálat nagyon korai szakaszában vett vérmintán alapultak, abból a célból, hogy ellenőrizzék a vér zsírsavszintjét. Ez a konkrét teszt csak azt jelzi, hogy egy ember mit evett néhány óra alatt;  nincs hatással a közép- és hosszú távú fogyasztásra, és természetesen nem hat éven keresztül, mint ahogy ez a tanulmány folyt.  Mivel a zsírsavszint a vérben gyorsan változik a rövid távú étrendi változások miatt, félrevezető és helytelen összefügéseket keresni egyetlen vérvizsgálatból származó plazma omega-3-szintje és a prosztata rák fokozott kockázata között.

 

4) Még ha figyelembe is vesszük az egyetlen vérvizsgálat eredményeit, a különbségek túl csekélyek ahhoz, hogy értelmezhető következtetéseket vonjanak le.  Azoknál a férfiaknál, akiknek 4,48% -os volt az omega-3 vérszintje, kevésbé volt valószínű a prosztata rák kockázata, míg azoknál, akiknel ez 0,18% -al magasabb volt (4,66%), 44% -kal nagyobb a rák kialakulásának lehetősége. Dr. Peter Bongiorno kijelenti: "A média fantasztikusan túlreagálta ezt az eredményt, azt feltételezték, hogy ez a végtelenül kis szám elegendő a rák előmozdításához. A cikk nem tartalmazott információkat arról, hogy a halolajok miért okoznának rákot."  [2]

 

5) A rákos megbetegedést befolyásoló egyéb tényezőket másként kell megvizsgálni. A tanulmányban részt vevő férfiak több mint 50% -a dohányzott, közel 65% -a rendszeresen fogyasztott alkoholt, és 80% -uk túlsúlyos. Megdöbbentő, hogy ezeket a létfontosságú tényezőket hogyan lehet figyelmen kívül hagyni.

 

Omega-3 zsírsavak jótékony hatással vannak a prosztata egészségére!

 

Csak egy tanulmány a sok közül már kimutatta közel 50 000 féfinál, hogy az EPA és a DHA - amelyek elsősorban halakban és halolaj kiegészítőkben találhatók meg - megnövekedett tartalma csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát [3].

 

Egy több mint 293 000 férfival foglalkozó Harvard-i tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a végzetes prosztata rák kialakulása szignifikánsan alacsonyabban fordul elő, amennyiben magasabb az omega-3 zsírsav-bevitel [4].

 

Több mint 15 000 férfi 2010. évi metaanalízise 63% -kal csökkentette a prosztata rákos halálozási arányát azoknál, akiknek magasabb a halfogyasztása.

 

Egy 6 300 svéd férfit bevonó, 30 éves időszakra kiterjedő tanulmány kimutatta, hogy azoknál, akik halat nem fogyasztottak, a prosztata rák aránya 200–300% -kal magasabb, mint azokban az emberekben, akik nagy mennyiségű halat fogyasztottak [6].Összegzés

Az ilyen vitathatatlanul hiteles  tanulmányok és eredményeik megfigyelése után nyugodtan kijelenthetjük, hogy az omega-3 pozitív hatással van a prosztata egészségére. Nem szabad hinnünk a megtévesztő és pontatlan média felhajtásnak. A lényeg az, hogy egy megfelelő és biztonságos kiegészítő (pl EndurOmega) álljon rendelkezésünkre az omega 3 pótlásra. Ez által az egészség megőrizhető.

Javasolt új olvasmányok:

https://www.naturalmedicinejournal.com/search/node/Cancer%20omega3


Referenciák

 [1] Brasky TM, Darke AK, Song X, et al. Plasma Phospholipid Fatty Acids and Prostate Cancer Risk in the SELECT Trial. Journal of the National Cancer Institute. Jul 10 2013.

[2] http://www.psychologytoday.com/blog/inner-source/201308/do-fish-and-fish-oils-cause-prostate-cancer

[3] Leitzmann MF, Stampfer MJ, Michaud DS, et al. Dietary intake of n-3 and n-6 fatty acids and the risk of prostate cancer. The American journal of clinical nutrition. Jul 2004;80(1):204-216.

[4] Bosire C, Stampfer MJ, Subar AF, et al. Index-based dietary patterns and the risk of prostate cancer in the NIH-AARP diet and health study. American journal of epidemiology. Mar 15 2013;177(6):504-513.

[5] Szymanski KM, Wheeler DC, Mucci LA. Fish consumption and prostate cancer risk: a review and meta-analysis. The American journal of clinical nutrition. Nov 2010;92 (5):1223-1233.

[6] Terry P et al. Fatty fish consumption and risk of prostate cancer. Lancet 2001; 357: 1764-6

 

Írj hozzászólást

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

ENDURANCE NEWS

OLVASS ÉS TÁJÉKOZÓDJ

HAMMER BLOG

TANULJ MOST