Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor mentes- Finom,...

  690 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Tissue Rejuvenator és VEGAN Tissue Rejuvenator
  Tissue Rejuvenator és VEGAN Tissue Rejuvenator
  59 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Majdnem két teljes hónap múlt el az új évből. Ahogy múlik az idő, az edzések száma és intenzitása növekszik, hiszen fel kell készülni a legfontosabb versenyekre.  Jelenleg a napi edzések ideje még nem éri el a maximumot - ez még néhány hétig nem történhet meg -, és ilyenkor tanácsos (amennyiben még nem fogtál hozzá) elkezdeni az ízületek, inak és kötőszövetek védelmét, és megadni a szükséges...

  Olvasd tovább ...
 • Szükséges táplálék kiegészítőt szedni!
  Szükséges táplálék kiegészítőt szedni!
  175 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Ideális lenne, ha az étrendünkből minden tápanyaghoz hozzá tudnánk jutni, ami a sport teljesítményünk javításához és - ami még fontosabb - az optimális egészség megtartásához szükséges. Ez sokkal egyszerűbbé tenné a dolgunkat!  Sajnos a mai, egyre mérgezőbb és szennyezettebb világban az általunk fogyasztott tápanyagok összetétele és általános minősége egyre csak csökken.

  Olvasd tovább ...
 • Recoverite - töltsd fel a tested!
  Recoverite - töltsd fel a tested!
  265 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Szívleld meg ezt a tanácsunkat: "Amikor befejezted az edzést, még nem vagy igazán kész ... egészen addig, amíg fel nem töltöd újra a szervezeted." Tehát a mai naptól kezdve, amikor befejezed az edzést, mielőtt megkezdenéd a nyújtást (vagy más edzés utáni helyreállítási rituálét), a zuhanyzást, vagy az ágyra való ledölésed, "töltsd fel a tartályt" Recoverite-val vagy Organic Vegan...

  Olvasd tovább ...
 • Kezdd el most, és ne is hagyd abba
  Kezdd el most, és ne is hagyd abba
  179 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  1990 decemberében - 29 évvel ezelőtt - megvettem az első doboz Race Caps Supreme-t, amelyet akkoriban egyszerűen Race Caps-ként ismertek. És őszintén elmondhatom, hogy az első vásárlás óta nagyon ritkán volt olyan napom, amikor elmulasztottam bevenni. Ennek oka az, hogy óriási mennyiségű független kutatást végeztem az alkotóelemeiről, és a következőt mondhatom el róla: „Hé, ez a cucc nem csak a...

  Olvasd tovább ...
 • Prémium minőségű fehérjepor!
  Prémium minőségű fehérjepor!
  253 megtekintés 0 hozzászólások 1 Lájk

  Ha besétálsz bármelyik táplálékkiegészítőket is áruló üzletbe, szembesülsz azzal, hogy a fehérjepor polcokon szédítő mennyiségű termékcsaládokat találsz. Legtöbbjük címkéjén hatalmas méretű izmokkal rendelkező testépítőket látni, néhányon felháborító kijelentéssel együtt („Építs még nagyobb izmokat!”). Nem csoda, hogy a sportolók össze vannak zavarodva. Túl sok választék van, és kétesnek tűnő...

  Olvasd tovább ...

Két fontos kérdés a Hammer Gél-lel kapcsolatban

317 Megtekintés 1 Lájk

- Miért nem készül fehérje tartalmú Hammer Gél?
- A Hammer Gél-ek tartalmaznak fruktózt?

- Többször kérdeztétek, hogy a Hammer géljei miért nem tartalmaznak fehérjét. Mivel sokaknak ez a termék nyújtja a frissítésük alapját, gondoltuk foglalkozunk ezzel a témával is. 

- Találkoztunk olyan fogyasztóval is, aki fruktóz érzékenységről számolt be, és pontosan nem tudta, hogy mennyi természetes fruktózt tartalmaznak géljeink. Ez egy fontos kérdés, hiszen a Hammer Gélek természetes gyümölcsből tevődnek összse, amit feltétlenül érdemes tudni az az, hogy hozzáadott fruktóz nincs bennük. Csak természetes, nem feldolgozott gyümölcsökből vagy zöldségekből származó összetevőket találtok bennük. 

A szénhidráttartalmú + fehérje gél előállításának problémája az, hogy ahhoz, hogy a fehérjekomponens fenntartsa az oldat stabilitását, és hogy a termék általában ésszerű szavatossági idővel rendelkezzen, tartósítószerek bevonására van szükség. Talán ez a legfőbb magyarázata. Nem akarunk tartósítószereket egyik termékünk esetén sem használni, mivel nem gondoljuk, hogy ezek előnyökkel járnának a sportteljesítmény vagy az általános egészség szempontjából, ezért nincs elérhető szénhidrát + fehérje gél.

Ezt a kérdést a „ Az üzemanyagok megfelelelő használata a sikeresség céljából hosszabb ideig tartó energiát igénylő sportolás esetén és a: Mik azok és hogyan kell használni őket” című, a sikeres sportoló útmutatójának egyik cikkében meg lehet találni, különös tekintettel a „Fontos kérdések a fenntartható energiára és az öröklődésre” című szakaszban, amelyben megtalálható a következő szöveg:

A gélek nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket. A tartósítószerek semmilyen előnyt nem jelentenek a sportteljesítmény vagy az általános egészség szempontjából - az egészséget kockáztató tényezőknek tekintjük őket, ezért sem ezekben a termékekben, sem a többi Hammer Nutrition üzemanyagban nem használjuk azokat.
 

Amennyiben ez megtörténne - ha az oldatba fehérjekomponenst kevernénk - a géleket egyaránt a következő módon befolyásolná:

1. Bizonyos időpontokban végül savanyú lesz, és már nem lesz elfogadható fogyasztásra.

2. Egy idő után hajlamos szétválni, és lerakódhat az üveg vagy a csomagolás aljára.

Úgy gondoljuk, hogy sokkal fontosabb, hogy ez a két kellemetlenség ne történjen meg, és ezért sem használunk mesterséges tartósítószert a termékekben; ezt mindenképp szem előtt kell tartanod.

 

Hammer Gél - fruktóz kérdés

A fruktóz egy valós és létező veszély az étrendekben, amelyről ismert és bizonyított, hogy veszélyezteti az egészséget. A feldolgozatlan természetes gyümölcslé jó hatással lehet az egészségre, de feldolgozott formában viszonylag kis mennyiségben is nagyon mérgező. Ez a kérdés fontos, ezért elmagyarázzuk a következő bekezdésekben.
 

Egy tipikus 33 grammos adag Hammer gél 0,72 gramm "Energy Smart" nevű természetes édesítőszert tartalmaz, 50% gyümölcsléből és 50% gabonadextrinekből áll. A gyümölcslé 3-10 tömeg% természetes fruktózt tartalmaz. Minden Hammer Gél adaggal (legfeljebb) 1-2 gramm természetes fruktózt fogyasztunk. A Hammer Gél 6 adagjának - melyet egy 3 órás edzéshez használunk - fruktóztartalma nem haladja meg a 6-12 grammot, ami jóval kevesebb, mint a fruktóz intolerancia tüneteinek kiváltásához szükséges 50 gramm fele. Mivel senki sem ismeri a szabadalmaztatott eljárást, amellyel az "Energy Smart" édesítőszer formulát feldolgozzák, ez az érték egy becslés. A természetes bio szilárd ételekkel összehasonlítva a Hammer Gél nagyon kis mennyiségű természetes fruktózt tartalmaz.

A természetes, nem feldolgozott, gyümölcsökből vagy zöldségekből származó, növényi eredetű összes étrendi fruktóz napi 15 gramm körül van, ami nem veszélyezteti az egészséget.

A teljes gyümölcsből származó 3,5 uncia nagyon kevés gramm mennyiségű fruktózt tartalmaz:

Gyümölcs

100 gramm / adag

Aszalt szilva

12.5

Szőlő

8.2

Banán

4.9

Kivi

4.3

Alma

6.0

Cseresznye

6.0

Körte

6.2

Áfonya

5.0

Eper

2.5

Fekete szeder

2.4

Narancs

2.2

Grapefruit

2.5

Görögdinnye

3.3

Szilva

3.0

Málna

2.3

Sárgadinnye

2.9

Ananász

2.0

Kantalup dinnye

1.8

Őszibarack

1.5

Sárgabarack

1.3

 

 

Hammer Gel

1.0 - 2.0 *

 

Összefoglaló
 

Az eredeti cellulózrost és folyadékszerű tartályba csomagolt, néhány gramm természetes fruktóz mindig enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, így ez az anyag akár 50 gramm +/- 10 grammig is jól tolerálható. Mindamellett, minél jobban fel van dolgozva és el van távolítva az eredeti rost-, folyadék-, vitamin- és ásványi anyag-tartalom egy termékből, annál valószínűbb, hogy az 50 grammos mennyiség, +/- 10 gramm, több kárt okoz, mint hasznot, az egészséges sejtek anyagcseréjéhez.

 

Írj hozzászólást

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

ENDURANCE NEWS

OLVASS ÉS TÁJÉKOZÓDJ

HAMMER BLOG

TANULJ MOST