Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  Hipergyors energia akár 45-50 percig Hozzáadott cukor mentes Finom,...

  690 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Hammer Gél
  Hammer Gél
  59 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Hamarosan abba az időszakba érkezünk, amelyet nem véletlenül a „cukor évszakának” nevezek. Halloween-től kezdve a Hálaadásig, a Karácsonyon át - nagyjából az év végéig - sok édesség lesz könnyen...

  Olvasd tovább ...
 • Nem kell már sokáig várni!
  Nem kell már sokáig várni!
  57 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Ez nem elírás! A Cherry Bomb HEED a közeljövőben elérhető lesz! Időbe telt megtalálnunk a megfelelőt, és úgy gondoljuk, sok-sok minta kóstolása után, hogy egyetértesz majd azzal, hogy mindenképpen...

  Olvasd tovább ...
 • A Hammer Nutrition nagyszerű fehérjéi
  A Hammer Nutrition nagyszerű fehérjéi
  109 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Sok állóképességet igénylő sportot űző általában a szénhidrátbevitelre koncentrál, és kevés figyelmet fordít a fehérjékre. Ennek részben oka lehet a rendelkezésre álló sokféle fehérje. Zavaros...

  Olvasd tovább ...
 • 4 éve a piacon a Fully Charged!
  4 éve a piacon a Fully Charged!
  70 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Négy évvel ezelőtt a Hammer Nutrition a Fully Charged bevezetésével feje tetejére állította az edzés előtti kiegészítők világát. Ha stimulánsokat, túlzott mennyiségű koffeint és más...

  Olvasd tovább ...
 • Tökéletesítsd az alvás minőségét CBD-vel!
  Tökéletesítsd az alvás minőségét CBD-vel!
  127 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Általában mindenki szereti, hogy változnak az évszakok, és a nyárról az őszre való átmenet talán az egyik legszebb változás. A városok közötti útszakaszok kevésbé mozgalmasak, hűvösebb az idő, az...

  Olvasd tovább ...

Vitamin / Ásványi anyag kiegészítő: kevesebb betegség!

114 Megtekintés 0 Lájk

Steve Born írása

A Nutrients1 folyóiratban közzétett figyelemre méltó új jelentés - amelynek az első oldal címsorának kellene lennie (de valószínűleg nem lesz) - a következő elgondolkodtató eredményekről számol be :
 

A hatóanyag nélküli tablettát szedő (placebo) tanulmányban közreműködőkhöz képest azok a résztvevők, akik multivitamin / ásványi anyag kiegészítést kaptak, 60% -kal csökkentették a betegséggel eltöltött napjaik számát!

Ugyanezek a résztvevők, ha meg is betegedtek, kevesebb és enyhébb tünetekről számoltak be!

Ez a fontos kutatás még erőteljesebben érvényesíti a vitamin- és ásványianyag - kiegészítők fontosságát, miközben további plusz információkat is közölt a termékekkel kapcsolatban, „amelyek a kiegyensúlyozott étrendhez szükségesek”.

Ez a nemrégiben készült tanulmány egészséges, 55 és 75 év közöttieket vizsgált. 12 héten keresztül az egyik csoport napi multivitamin / ásványi anyag kiegészítést kapott, míg a másik inaktív placebót szedett be. Ezen időszak előtt és után a kutatók megmérték a résztvevők vérében lévő vitamin / ásványi anyag állapotát és az immunfunkciójuk különböző markereit.
 

A vizsgálat végén a kutatók megjegyezték, hogy a multivitamin / ásványi anyag kiegészítést szedőknek átlagosan 2,29 volt a betegséggel eltöltött napjaik szàma, a placebo csoportnak pedig átlagosan 6,43 nap. Azt is megjegyezték, hogy a multivitamin / ásványi anyag kiegészítőket szedő csoport kevesebb betegséggel kapcsolatos tünetet tapasztalt, mint a placebo csoport, és hogy ezek a tünetek észrevehetően enyhébbek voltak.
 

A közzétett jelentésben a kutatók néhány figyelemre méltó megjegyzést is fűztek a kísérlethez:
 

 * „Mivel több tápanyag támogatja az immunfunkciót, az idősebb felnőttek számára előnyös lehet a multivitamin- és ásványi anyag (MVM) kiegészítés.”

 * „A klinikai vizsgálatok során megállapították, hogy az általában biztonságos és könnyen elérhető vény nélkül kapható étrend-kiegészítőknél  lehetnek kevés, de nem jelentős mellékhatásai.” 

* „Habár ellentmondásos és vitatható vizsgálatok során bizonyítékok lehetnek arra vonatkozóan, hogy az étrend-kiegészítés az immunitáshoz kapcsolódó mikroelemek kombinációjával támogatja az immunfunkciót és csökkenti a fertőzés kockázatát vagy súlyosságát.” 
 

 * "Valójában ezeknek a vitaminoknak és ásványi anyagoknak a célzott kiegészítése további védelmet nyújthat az Egyesült Államokban ajánlott étrendi adagnál (RDA) magasabb dózisoknál."

 

Gondolatok a Hammer Nutrition táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban 

Soha nem tértünk el azon álláspontunktól, miszerint a lehető legegészségesebb étrend fogyasztása a legfontosabb.  Ez azt jelenti, hogy:
 

* Amennyire csak lehetséges, teljes kiőrlésű gabonafélék és helyben termesztett bio gyümölcsök és zöldségek fogyasztása 

* Mindig kerülni kell a csomagolt, feldolgozott ételeket és a gyorsételeket

* Alacsony nátriumtartalmú ételek fogyasztása, melyek minimálisan vagy egyáltalán nem tartalmaznak egyszerű cukrokat (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.), valamint mesterséges édesítőszereket, színezékeket, aromákat és tartósítószereket sem. 

* Ami az étrendet illeti, harci kiáltásunk mindig az volt, hogy „mindig fontos az elfogyasztott kalóriák minősége.

Ennek ellenére, bár sok úgynevezett szakértő azt hangoztatja, hogy: „Nem kell vitamint szedned; ha jó minőségű és kiegyensúlyozott az étrended”, tény, hogy a “kiegyensúlyozott étrend mítosz” során nem kaphatod meg az összes olyan tápanyagot, amelyet a szervezeted igényel. Hiszen:

 • Soha nem volt egyetlen olyan klinikai vizsgálat sem, amely dokumentálta volna, hogy mi a kiegyensúlyozott étrend, és olyan sem, amely kizárólag a teljes értékű ételek fogyasztása esetén bizonyította volna, hogy képes fedezni az alapvető tápanyagigényeket.
   
 • A tanulmányok azt mutatják, hogy az élelmiszer önmagában nem biztosítja az összes olyan mikroelemet, amelyre a hiány megelőzéséhez szükségünk van, nemhogy az optimális egészség elérését biztosítaná. Bruce Ames táplálkozástudós egyenesen kijelenti: „A vitaminok és ásványi anyagok elégtelen bevitele sajnos igencsak elterjedt, valószínűleg az energiadús, mikrotápanyagokban szegény, finomított ételek túlzott fogyasztása miatt. A nem megfelelő étkezés krónikus anyagcsere-rendellenességeket eredményezhet, beleértve a mitokondriális bomlást is.” Egy másik tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy “szinte az Egyesült Államok teljes lakossága olyan étrendet követ, amely nem egyezik meg az ajánlásokkal.”
   
 • Még abban az esetben is, ha az étrendünkből megszerezhetnénk az összes szükséges tápanyagot, valószínűtlen, hogy bármelyikünk olyan következetesen enne és egy olyan ideális étrendet tartana be mindig, amely minden szükségletünket fedezné. Dr. Dagfinn Aune kijelenti: „Eredményeink arra utalnak, hogy bár öt adag gyümölcs és zöldség jónak mondható, a naponta tíz adag még jobb.” Bármelyikünk eléri valaha is ezt a mennyiséget? És ráadásul minden nap? Valószínűleg nem!
   

Úgy gondoljuk, hogy a lehető legegészségesebb étrend követése esetén - amely elsősorban a sok különféle friss gyümölcsöket és zöldségeket illeti -  nem az az elsődleges, hogy ezeknek az ételeknek a vitamin- és ásványi anyag összetételük magas, hanem ennél fontosabb a csaknem számtalan, egészségre jótékony fitokemikália tartalmuk, amelyek csak a  gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg.
 

Ahhoz, hogy a lehető legjobban nézz ki, jól érezd magad és csúcsformában legyél, az első lépést mindig a tápanyagban sűrű teljes ételekből álló étkezést kell követni. De ez önmagában nem lesz elég. A legjobb teljesítmény elérése érdekében az edzésen és az eseményeken - és ami még ennél is fontosabb - és az optimális egészségi állapot elérése, és a kevesebb betegnap céljából (amint ez a tanulmány eredményei is mutatják) a napi ajánlott adag vitamin  fogyasztása nem csupán egy javasolt adag, hanem szükségszerű!  

A megoldás - Premium Insurance Caps  

Minden ember számára- kortól, aktivitási szinttől és étkezési szokásoktól függetlenül - ajánlott a Premium Insurance Caps napi használata. Ez az erős multivitamin- és ásványianyag kiegészítőnk optimális mennyiségben tartalmaz (nem a minimális előírt napi adagot vagy napi értékét) könnyen felszívódó vitaminokat, ásványi anyagokat és kulcsfontosságú kiegészítő tápanyagokat. A Premium Insurance Caps kifejezetten a modern étrend hiányosságainak pótlására nyújt megoldást. Napi 2 vagy több kapszula biztos módja annak, hogy megkapj mindent, amire a szervezetednek szüksége van az egészségmegőrzéshez.
 

Referenciák
[1] https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2447/htm
[2] Maggini, S.; Pierre, A.; Calder, P.C. Immune Function and Micronutrient Requirements Change over the Life Course. Nutrients 2018, 10, 1531.
[3] Gombart, A.F.; Pierre, A.; Maggini, S. A Review of Micronutrients and the Immune System-Working in Harmony to Reduce the Risk of Infection. Nutrients 2020, 12, 236.
[4] Calder, P.C.; Carr, A.C.; Gombart, A.F.; Eggersdorfer, M. Optimal Nutritional Status for a Well-Functioning Immune System Is an Important Factor to Protect against Viral Infections. Nutrients 2020, 12, 1181.
[5] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17101959/
[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2937576/
[7] Dagfinn Aune, Edward Giovannucci, Paolo Boffetta, Lars T. Fadnes, NaNa Keum, Teresa Norat, Darren C. Greenwood, Elio Riboli, Lars J. Vatten, Serena Tonstad. Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cancer and all-cause mortality–a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. International Journal of Epidemiology, 2017; DOI: 10.1093/ije/dyw319 

Írj hozzászólást

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

ENDURANCE NEWS

OLVASS ÉS TÁJÉKOZÓDJ

HAMMER BLOG

TANULJ MOST