Termékek keresése

Leértékelések

 • Nasol
  Nasol

  Légzéskönnyítő spray

  9 400 Ft‎ 10 900 Ft‎

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  8 900 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • A mi véleményünk a maltodextrinnel kapcsolatban
  A mi véleményünk a maltodextrinnel kapcsolatban
  100 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Megjegyzés: a cikkben szereplő információkról már írtam korábban. Ugyanakkor az e-mailek miatt, amelyeket továbbra is szép számmal kapok a Hammer Nutrition termékekben található maltodextrinnel kapcsolatban. Elsősorban olyan sportolóktól jönnek ezek a levelek, akik alacsony...

  Olvasd tovább ...
 • KEZD A 2019-ET EGÉSZSÉGESEN ÉS VÉKONYAN!
  KEZD A 2019-ET EGÉSZSÉGESEN ÉS VÉKONYAN!
  110 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Gyűjts magad köré az összes jó érzést így Újévkor, hozd ki a legjobbat magadból egy szuper erős immunrendszerrel és érd el a kitűzött céltömegedet is. Mi tudunk ebben segíteni! A Phytolean és a három immunrendszert fokozó Daily Essential - a Premium Insurance Caps, a Race Caps Supreme és a Mito Caps - a legerősebb táplálkékkiegészítők kombinációja készen áll erre a feladatra!

  Olvasd tovább ...
 • A megfázás és az influenza időszakában vagyunk - de ez egész évre jellemző lehet
  A megfázás és az influenza időszakában vagyunk - de ez egész évre jellemző lehet
  162 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Most azokban az évszakokban vagyunk, amikor jelentősen megnő a betegségek száma. Ennek egyik oka az, hogy a hőmérséklet drámai csökkenése miatt a betegség nagyobb valószínűséggel fordul elő. Még azoknál is valószínűbb ebben az időszakban a nátha és az influenza...

  Olvasd tovább ...
 • MIÉRT ÉS HOGYAN SEGÍTHET NEKED A WHEY A FOGYÁSBAN?
  MIÉRT ÉS HOGYAN SEGÍTHET NEKED A WHEY A FOGYÁSBAN?
  141 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Igen, ez az évnek azon időszaka, amikor a legnehezebb megszabadulni a nemkívánt plusz kilóktól. A legtöbbünk pedig már maga mögött hagyta az idei szezont, ezt pedig azt is jelenti, hogy sokan már jóval kevesebbet is edzenek. Ráadásul a hideg időben a testünk is arra törekszik, hogy...

  Olvasd tovább ...
 • TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!
  TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!
  132 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan és a fontossága vitathatatlan: a magas sótartalmú étrend súlyos negatív hatást gyakorolhat számos agyi funkcióra, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a demencia vagy egyéb, agyi érrendszeri problémák.

  Olvasd tovább ...

Optimális feltöltés és frissítés

941 Megtekintés 0 Lájk

Amikor az állóképességi üzemanyagfeltöltésről van szó, nincs olyan általános szabály, amely mindenkire egyformán érvényes lenne. Attól függően, hogy milyen sportágot űzöl és mennyi ideig mész az adott távon, az optimális teljesítményhez szükséges táplálkozási háttér is különböző lesz. Sok sportoló az ilyen apró hibákon csúszik el, hiszen nincsenek vele tisztában, hogy pontosan milyen és mennyi üzemanyagra van szükségük akár a rövidebb távú, akár az egésznapos versenyek alkalmával.

1) 60-90 perces edzések/versenyek

Amennyiben tudatosan és következetesen szoktad végezni a terhelés utáni üzemanyag-visszatöltést, az izmaid glikogénraktára fel van töltve annyira, hogy ne legyen problémád a következő erőkifejtés alkalmával. Mindez azt jelenti, hogy csak minimális kalóriára lesz szükséged az edzés/verseny során. Mindössze egy adagnyi Hammer Gélt kell elfogyasztanod 5-10 perccel a rajt előtt. Ha a verseny közben is igényled a kalóriákat, a Hammer Gél, a HEED vagy egy könnyű Perpetuem mix is teljesen elfogadható. (Egyéb információkat a cikk végén találhatsz.)

2) 2-3 óráig tartó terhelések

Az ebbe a kategóriába eső erőkifejtések az úgynevezett “szürke zónába” tartoznak, hiszen használhatsz szénhidrát+fehérje tartalmú üzemanyagokat (Sustained Energy, Perpetuem, fehérjetartalmú “ultra” Hammer Gélek) , de tisztán szénhidrátokat tartalmazó táplálék-kiegészítőket is (HEED, fehérje nélküli Hammer Gélek). A választáskor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • A terhelés típusa. Vegyünk egy példát: a futás során becsapódások sorozata éri szervezetedet, ezáltal emésztőrendszeredre is nagyobb kihívás vár, mint például kerékpározásnál.
 • Az intenzitás nagysága. Általában a nagyobb intenzitás csökkent emésztőszervi aktivitással jár együtt.
 • Az időjárás. Fontos, hogy mennyire jól vagy akklimatizákódva az adott környezeti tulajdonságokhoz. Minél melegebb az idő, az annál jobban megterheli az emésztésedet.
 • A talaj minősége. A sok emelkedő kerékpározás vagy futás közben némiképp csökkenti az emésztést.

Amennyiben ezekhez az időtartamú futamokhoz HEED-et, vagy Hammer Gélt választasz, azt ajánljuk, hogy Endurance Amino-t is használj velük párhuzamosan. 2 kapszula Endurance Amino a terhelés előtt és további egy-két kapszula óránként az erőkifejtés közben ellátja a szervezetedet a szükséges aminosavakkal, melyekkel megelőzheted az izomrostok leépülését és emellett segítheted a tested energiaigényének kielégítését is.

3) 3 óránál hosszabb erőkifejtések

A legtöbb esetben, mikor 2 óránál hosszabb ideig tart az edzés/verseny (főleg, mikor 3 óránál is többet mész), feltétlenül szükséged lesz fehérjére is a szénhidrát mellett. Ennek az az oka, hogy a hosszútávú terheléseknél az energiafelhasználásod 5-15%-a fehérjéből tevődik ki. Ezt a folyamatot (glukoneogenezis) nem lehet elkerülni. Ha nem pótolod a tested által felhasznált protein, akkor a szerkezeti fehérjékhez, azaz az izomrostokhoz fog nyúlni a szervezeted. Az izomrostok katabolizmusa (lebontása) okozhatja a korai izomfáradtságot a felszabaduló ammóniának köszönhetően, valamint izomgyengeséget, edzés utáni izomfájdalmat és izomlázat.

A Hammer Nutrition két terméke, a Sustained Energy és a Perpetuem kifejezetten a hosszútávú erőkifejtésekhez lettek kifejlesztve. Használhatod őket táplálékkiegészítésed alapjaként az elejétől a végéig, vagy az erőkifejtés 2/3-ad, 3/4-ed részében, kiegészítve más Hammer termékekkel.

Ne feledd, a terhelés hosszától függetlenül érdemes észben tartanod a következő szabályokat:

 • Segítheted a regenerációt, ha az edzés/verseny után közvetlenül (30-60 percben) szénhidrát+fehérje visszatöltést végzel. A Recoverite használatával teljesen feltöltheted a glikogén-raktáraidat, biztosítva a következő terheléshez szükséges optimális hátteret.
 • Ne feledkezz meg a “3-órás szabályról”, ne étkezz 3 órával a verseny/edzés kezdete előtt!

A fenti üzemanyag-feltöltési és frissítési protokollok betartásával, hozzájárulhatsz a csúcsformád eléréséhez, hogy az eddigi legsikeresebb szezont teljesíthesd. Mi nagyon drukkolunk!

Egyéb információk:

 1. Úgy gondoltad, hogy a Perpetuem csak a hosszútávú erőkifejtésekhez haszálható? Nem feltétlenül. Igaz, hogy az összetett szénhidrátokkat, fehérjéket és egészséges zsírokat tartalmazó készítményt általában az ultraversenyek résztvevői alkalmazzák, de hígabban (kevesebb kalóriát tartalmazva) fogyasztva a rövidtávú versenyeken is kiválóan alkalmazható. Egyre több olyan visszajelzést kapunk, hogy mind a rövidebb, mind a hosszabb erőkifejtések alkalmával sikeres bizonyít a termék. Tégy egy próbát te is!

 2. Ne feledkezz meg az elektrolitokról sem, hiszen legalább olyan fontosak, mint a kalóriák a megfelelő energiatermeléshez! A tudatos elektrolitpótlás a megfelelő frissítés alapvető eleme. A rövidebb terhelésekhez elegendő lehet egy adag Endurolytes a rajt előtt alkalmazva. Amennyiben 2 óránál tovább fog tartani az edzés/verseny, akkor óránként szedj be egy adagot az erőkifejtés közben, és egyet a célbaérkezés után is.

Hammer ON!

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST