Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  590 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • ALAPKIEGÉSZÍTŐK MINDENKINEK
  ALAPKIEGÉSZÍTŐK MINDENKINEK
  45 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  STEVE BORN írása A Hammer Nutrition termékcsalád alapkiegészítői összesen négy termékből állnak, a csoport neve angolul „Daily Essential”. A Race Caps Supreme az egyik ilyen termék, amely ide tartozik. A termék nevében a „verseny” szó szerepel igy felmerül egy rutinszerű kérdés, hogy „én edzek, de nem versenyzek. Vajon a Race Caps Supreme ennek ellenére nekem való? A válaszom az, hogy igen!

  Olvasd tovább ...
 • HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ
  HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ
  63 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Ha veszünk egy pillantást a HEED szénhidrát összetevőire, néhány nagyon fontos dolgot észlelhetünk:   1) Egy adag HEED 27 gramm szénhidrátot tartalmaz, melynek forrása a maltodextrin, ami egy komplex szénhidrát.   2) A 27 gramm szénhidrát 2 g olyan szénhidrátot tartalmaz, amelyek cukornak minősülnek, azaz egy- vagy kétláncú molekulák.   3) ZERO (azaz 0) hozzáadott cukrot tartalmaz.  

  Olvasd tovább ...
 • Már most készülj a nyárra! Növeld a folsav bevitelét a nyári hónapok ideje alatt!
  Már most készülj a nyárra! Növeld a folsav bevitelét a nyári hónapok ideje alatt!
  139 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Steve Born írása A Xobaline, a Hammer Nutrition vitamin a B12 / Folát-kiegészítője, ezek apró tabletták, de a két B-vitamin előnyei messze nem kicsik; valójában hihetetlenül széles körűek. Dr. Bill Misner egyszer összefoglalta, hogy mennyire értékes a következetes Xobaline...

  Olvasd tovább ...
 • A legalapvetőbb étrend kiegészítő a PREMIUM INSURANCE CAPS
  A legalapvetőbb étrend kiegészítő a PREMIUM INSURANCE CAPS
  109 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A több százezer táplálék kiegészítő program-konzultációm során, amit közel 19 éve végzek a Hammer Nutrition-nál, mindig azt kérdezem elöszőr, hogy az illető szed -e multivitamint és ásványi anyagot. Miért? Mert határozottan hiszem, hogy ez az első, amivel kezdeni kell a táplálék kiegészítő programot.

  Olvasd tovább ...
 • HAMMER GEL - MINŐSÉGI ENERGIA
  HAMMER GEL - MINŐSÉGI ENERGIA
  305 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Tonnaszámra kaphatóak a piacon energiagélek, és bár a Hammer Gel külsőleg picit hasonlít hozzájuk, belsőleg teljesen más! Csak nézd meg a címkéket. Ha a felsorolásban ​​„-oz” (pl. Glükóz) végű összetevőket látsz, akkor az energiagél egyszerű cukrot tartalmaz...

  Olvasd tovább ...

Optimális feltöltés és frissítés

1092 Megtekintés 0 Lájk

Amikor az állóképességi üzemanyagfeltöltésről van szó, nincs olyan általános szabály, amely mindenkire egyformán érvényes lenne. Attól függően, hogy milyen sportágot űzöl és mennyi ideig mész az adott távon, az optimális teljesítményhez szükséges táplálkozási háttér is különböző lesz. Sok sportoló az ilyen apró hibákon csúszik el, hiszen nincsenek vele tisztában, hogy pontosan milyen és mennyi üzemanyagra van szükségük akár a rövidebb távú, akár az egésznapos versenyek alkalmával.

1) 60-90 perces edzések/versenyek

Amennyiben tudatosan és következetesen szoktad végezni a terhelés utáni üzemanyag-visszatöltést, az izmaid glikogénraktára fel van töltve annyira, hogy ne legyen problémád a következő erőkifejtés alkalmával. Mindez azt jelenti, hogy csak minimális kalóriára lesz szükséged az edzés/verseny során. Mindössze egy adagnyi Hammer Gélt kell elfogyasztanod 5-10 perccel a rajt előtt. Ha a verseny közben is igényled a kalóriákat, a Hammer Gél, a HEED vagy egy könnyű Perpetuem mix is teljesen elfogadható. (Egyéb információkat a cikk végén találhatsz.)

2) 2-3 óráig tartó terhelések

Az ebbe a kategóriába eső erőkifejtések az úgynevezett “szürke zónába” tartoznak, hiszen használhatsz szénhidrát+fehérje tartalmú üzemanyagokat (Sustained Energy, Perpetuem, fehérjetartalmú “ultra” Hammer Gélek) , de tisztán szénhidrátokat tartalmazó táplálék-kiegészítőket is (HEED, fehérje nélküli Hammer Gélek). A választáskor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • A terhelés típusa. Vegyünk egy példát: a futás során becsapódások sorozata éri szervezetedet, ezáltal emésztőrendszeredre is nagyobb kihívás vár, mint például kerékpározásnál.
 • Az intenzitás nagysága. Általában a nagyobb intenzitás csökkent emésztőszervi aktivitással jár együtt.
 • Az időjárás. Fontos, hogy mennyire jól vagy akklimatizákódva az adott környezeti tulajdonságokhoz. Minél melegebb az idő, az annál jobban megterheli az emésztésedet.
 • A talaj minősége. A sok emelkedő kerékpározás vagy futás közben némiképp csökkenti az emésztést.

Amennyiben ezekhez az időtartamú futamokhoz HEED-et, vagy Hammer Gélt választasz, azt ajánljuk, hogy Endurance Amino-t is használj velük párhuzamosan. 2 kapszula Endurance Amino a terhelés előtt és további egy-két kapszula óránként az erőkifejtés közben ellátja a szervezetedet a szükséges aminosavakkal, melyekkel megelőzheted az izomrostok leépülését és emellett segítheted a tested energiaigényének kielégítését is.

3) 3 óránál hosszabb erőkifejtések

A legtöbb esetben, mikor 2 óránál hosszabb ideig tart az edzés/verseny (főleg, mikor 3 óránál is többet mész), feltétlenül szükséged lesz fehérjére is a szénhidrát mellett. Ennek az az oka, hogy a hosszútávú terheléseknél az energiafelhasználásod 5-15%-a fehérjéből tevődik ki. Ezt a folyamatot (glukoneogenezis) nem lehet elkerülni. Ha nem pótolod a tested által felhasznált protein, akkor a szerkezeti fehérjékhez, azaz az izomrostokhoz fog nyúlni a szervezeted. Az izomrostok katabolizmusa (lebontása) okozhatja a korai izomfáradtságot a felszabaduló ammóniának köszönhetően, valamint izomgyengeséget, edzés utáni izomfájdalmat és izomlázat.

A Hammer Nutrition két terméke, a Sustained Energy és a Perpetuem kifejezetten a hosszútávú erőkifejtésekhez lettek kifejlesztve. Használhatod őket táplálékkiegészítésed alapjaként az elejétől a végéig, vagy az erőkifejtés 2/3-ad, 3/4-ed részében, kiegészítve más Hammer termékekkel.

Ne feledd, a terhelés hosszától függetlenül érdemes észben tartanod a következő szabályokat:

 • Segítheted a regenerációt, ha az edzés/verseny után közvetlenül (30-60 percben) szénhidrát+fehérje visszatöltést végzel. A Recoverite használatával teljesen feltöltheted a glikogén-raktáraidat, biztosítva a következő terheléshez szükséges optimális hátteret.
 • Ne feledkezz meg a “3-órás szabályról”, ne étkezz 3 órával a verseny/edzés kezdete előtt!

A fenti üzemanyag-feltöltési és frissítési protokollok betartásával, hozzájárulhatsz a csúcsformád eléréséhez, hogy az eddigi legsikeresebb szezont teljesíthesd. Mi nagyon drukkolunk!

Egyéb információk:

 1. Úgy gondoltad, hogy a Perpetuem csak a hosszútávú erőkifejtésekhez haszálható? Nem feltétlenül. Igaz, hogy az összetett szénhidrátokkat, fehérjéket és egészséges zsírokat tartalmazó készítményt általában az ultraversenyek résztvevői alkalmazzák, de hígabban (kevesebb kalóriát tartalmazva) fogyasztva a rövidtávú versenyeken is kiválóan alkalmazható. Egyre több olyan visszajelzést kapunk, hogy mind a rövidebb, mind a hosszabb erőkifejtések alkalmával sikeres bizonyít a termék. Tégy egy próbát te is!

 2. Ne feledkezz meg az elektrolitokról sem, hiszen legalább olyan fontosak, mint a kalóriák a megfelelő energiatermeléshez! A tudatos elektrolitpótlás a megfelelő frissítés alapvető eleme. A rövidebb terhelésekhez elegendő lehet egy adag Endurolytes a rajt előtt alkalmazva. Amennyiben 2 óránál tovább fog tartani az edzés/verseny, akkor óránként szedj be egy adagot az erőkifejtés közben, és egyet a célbaérkezés után is.

Hammer ON!

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST