Termékek keresése

Leértékelések

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  620 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Hogy döntesz? Feltöltöd magad, vagy nem?
  Hogy döntesz? Feltöltöd magad, vagy nem?
  89 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Három évvel ezelőtt, mikor a Fully Charged termékünket bevezettük, forradalmasítottuk az edzés előtti felkészülést. Végre egy olyan termék, ami valós teljesítményt nyújt és nem úgy fejti ki a hatását, hogy őrült mennyiségű koffeinnel serkentjük a...

  Olvasd tovább ...
 • Hammer Nutrition Gélek
  Hammer Nutrition Gélek
  77 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A Hammer Gel komplex szénhidrátjai - cukor hozzáadása nélkül - biztosítják a gyors hatású, tartós energiát, gyomorproblémákat nem okoznak, ellentétben sok más energiagéllel.

  Olvasd tovább ...
 • Magas minőségű élelmiszer: Hammer Bar-ok
  Magas minőségű élelmiszer: Hammer Bar-ok
  106 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Rengeteg bizonyíték azt erősíti, hogy a teljességre törekvő étrend - amely minimálisra csökkenti vagy megszünteti a feldolgozott élelmiszerek, a cukor, a búza, a tejtermékek, a sók és a kémiai adalékanyagok használatát - a leghatékonyabb módja annak, hogy...

  Olvasd tovább ...
 • Elektrolitok - számos lehetőség a meleg időjárás edzéseihez
  Elektrolitok - számos lehetőség a meleg időjárás edzéseihez
  199 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A hőmérséklet növekedésével különösen figyelmet kell szentelni az üzemanyag-ellátás egyik lényeges aspektusára - az elektrolit pótlásra. Szívesen használjuk a következő hasonlatot: az elektrolitok funkcióját a gépkocsik motorolajához hasonlítjuk -...

  Olvasd tovább ...
 • Hammer Fehérjék: Használatuk javasolt a teljesítmény fokozására! Vegán és Szója kivitelben is!
  Hammer Fehérjék: Használatuk javasolt a teljesítmény fokozására! Vegán és Szója kivitelben is!
  118 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Az edzések és a versenyek számának növelése több fehérjét igényel, ez egyszerű tény. Nem számít, hogy a nyár folyamán néhány eseményen veszel csak részt, vagy hektikusan, egész nyáron hosszú órákat töltesz futással. Abban az esetben, ha bármilyen mértékben is növeled az edzéseid számát, idejét, intenzitását, gondoskodnod kell a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelről a napi étrended során.    

  Olvasd tovább ...

Optimális feltöltés és frissítés

1369 Megtekintés 0 Lájk

Amikor az állóképességi üzemanyagfeltöltésről van szó, nincs olyan általános szabály, amely mindenkire egyformán érvényes lenne. Attól függően, hogy milyen sportágot űzöl és mennyi ideig mész az adott távon, az optimális teljesítményhez szükséges táplálkozási háttér is különböző lesz. Sok sportoló az ilyen apró hibákon csúszik el, hiszen nincsenek vele tisztában, hogy pontosan milyen és mennyi üzemanyagra van szükségük akár a rövidebb távú, akár az egésznapos versenyek alkalmával.

1) 60-90 perces edzések/versenyek

Amennyiben tudatosan és következetesen szoktad végezni a terhelés utáni üzemanyag-visszatöltést, az izmaid glikogénraktára fel van töltve annyira, hogy ne legyen problémád a következő erőkifejtés alkalmával. Mindez azt jelenti, hogy csak minimális kalóriára lesz szükséged az edzés/verseny során. Mindössze egy adagnyi Hammer Gélt kell elfogyasztanod 5-10 perccel a rajt előtt. Ha a verseny közben is igényled a kalóriákat, a Hammer Gél, a HEED vagy egy könnyű Perpetuem mix is teljesen elfogadható. (Egyéb információkat a cikk végén találhatsz.)

2) 2-3 óráig tartó terhelések

Az ebbe a kategóriába eső erőkifejtések az úgynevezett “szürke zónába” tartoznak, hiszen használhatsz szénhidrát+fehérje tartalmú üzemanyagokat (Sustained Energy, Perpetuem, fehérjetartalmú “ultra” Hammer Gélek) , de tisztán szénhidrátokat tartalmazó táplálék-kiegészítőket is (HEED, fehérje nélküli Hammer Gélek). A választáskor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • A terhelés típusa. Vegyünk egy példát: a futás során becsapódások sorozata éri szervezetedet, ezáltal emésztőrendszeredre is nagyobb kihívás vár, mint például kerékpározásnál.
 • Az intenzitás nagysága. Általában a nagyobb intenzitás csökkent emésztőszervi aktivitással jár együtt.
 • Az időjárás. Fontos, hogy mennyire jól vagy akklimatizákódva az adott környezeti tulajdonságokhoz. Minél melegebb az idő, az annál jobban megterheli az emésztésedet.
 • A talaj minősége. A sok emelkedő kerékpározás vagy futás közben némiképp csökkenti az emésztést.

Amennyiben ezekhez az időtartamú futamokhoz HEED-et, vagy Hammer Gélt választasz, azt ajánljuk, hogy Endurance Amino-t is használj velük párhuzamosan. 2 kapszula Endurance Amino a terhelés előtt és további egy-két kapszula óránként az erőkifejtés közben ellátja a szervezetedet a szükséges aminosavakkal, melyekkel megelőzheted az izomrostok leépülését és emellett segítheted a tested energiaigényének kielégítését is.

3) 3 óránál hosszabb erőkifejtések

A legtöbb esetben, mikor 2 óránál hosszabb ideig tart az edzés/verseny (főleg, mikor 3 óránál is többet mész), feltétlenül szükséged lesz fehérjére is a szénhidrát mellett. Ennek az az oka, hogy a hosszútávú terheléseknél az energiafelhasználásod 5-15%-a fehérjéből tevődik ki. Ezt a folyamatot (glukoneogenezis) nem lehet elkerülni. Ha nem pótolod a tested által felhasznált protein, akkor a szerkezeti fehérjékhez, azaz az izomrostokhoz fog nyúlni a szervezeted. Az izomrostok katabolizmusa (lebontása) okozhatja a korai izomfáradtságot a felszabaduló ammóniának köszönhetően, valamint izomgyengeséget, edzés utáni izomfájdalmat és izomlázat.

A Hammer Nutrition két terméke, a Sustained Energy és a Perpetuem kifejezetten a hosszútávú erőkifejtésekhez lettek kifejlesztve. Használhatod őket táplálékkiegészítésed alapjaként az elejétől a végéig, vagy az erőkifejtés 2/3-ad, 3/4-ed részében, kiegészítve más Hammer termékekkel.

Ne feledd, a terhelés hosszától függetlenül érdemes észben tartanod a következő szabályokat:

 • Segítheted a regenerációt, ha az edzés/verseny után közvetlenül (30-60 percben) szénhidrát+fehérje visszatöltést végzel. A Recoverite használatával teljesen feltöltheted a glikogén-raktáraidat, biztosítva a következő terheléshez szükséges optimális hátteret.
 • Ne feledkezz meg a “3-órás szabályról”, ne étkezz 3 órával a verseny/edzés kezdete előtt!

A fenti üzemanyag-feltöltési és frissítési protokollok betartásával, hozzájárulhatsz a csúcsformád eléréséhez, hogy az eddigi legsikeresebb szezont teljesíthesd. Mi nagyon drukkolunk!

Egyéb információk:

 1. Úgy gondoltad, hogy a Perpetuem csak a hosszútávú erőkifejtésekhez haszálható? Nem feltétlenül. Igaz, hogy az összetett szénhidrátokkat, fehérjéket és egészséges zsírokat tartalmazó készítményt általában az ultraversenyek résztvevői alkalmazzák, de hígabban (kevesebb kalóriát tartalmazva) fogyasztva a rövidtávú versenyeken is kiválóan alkalmazható. Egyre több olyan visszajelzést kapunk, hogy mind a rövidebb, mind a hosszabb erőkifejtések alkalmával sikeres bizonyít a termék. Tégy egy próbát te is!

 2. Ne feledkezz meg az elektrolitokról sem, hiszen legalább olyan fontosak, mint a kalóriák a megfelelő energiatermeléshez! A tudatos elektrolitpótlás a megfelelő frissítés alapvető eleme. A rövidebb terhelésekhez elegendő lehet egy adag Endurolytes a rajt előtt alkalmazva. Amennyiben 2 óránál tovább fog tartani az edzés/verseny, akkor óránként szedj be egy adagot az erőkifejtés közben, és egyet a célbaérkezés után is.

Hammer ON!

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST