Termékek keresése

Leértékelések

 • Nasol
  Nasol

  Légzéskönnyítő spray

  9 400 Ft‎ 10 900 Ft‎

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  8 900 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • A mi véleményünk a maltodextrinnel kapcsolatban
  A mi véleményünk a maltodextrinnel kapcsolatban
  102 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Megjegyzés: a cikkben szereplő információkról már írtam korábban. Ugyanakkor az e-mailek miatt, amelyeket továbbra is szép számmal kapok a Hammer Nutrition termékekben található maltodextrinnel kapcsolatban. Elsősorban olyan sportolóktól jönnek ezek a levelek, akik alacsony...

  Olvasd tovább ...
 • KEZD A 2019-ET EGÉSZSÉGESEN ÉS VÉKONYAN!
  KEZD A 2019-ET EGÉSZSÉGESEN ÉS VÉKONYAN!
  110 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Gyűjts magad köré az összes jó érzést így Újévkor, hozd ki a legjobbat magadból egy szuper erős immunrendszerrel és érd el a kitűzött céltömegedet is. Mi tudunk ebben segíteni! A Phytolean és a három immunrendszert fokozó Daily Essential - a Premium Insurance Caps, a Race Caps Supreme és a Mito Caps - a legerősebb táplálkékkiegészítők kombinációja készen áll erre a feladatra!

  Olvasd tovább ...
 • A megfázás és az influenza időszakában vagyunk - de ez egész évre jellemző lehet
  A megfázás és az influenza időszakában vagyunk - de ez egész évre jellemző lehet
  162 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Most azokban az évszakokban vagyunk, amikor jelentősen megnő a betegségek száma. Ennek egyik oka az, hogy a hőmérséklet drámai csökkenése miatt a betegség nagyobb valószínűséggel fordul elő. Még azoknál is valószínűbb ebben az időszakban a nátha és az influenza...

  Olvasd tovább ...
 • MIÉRT ÉS HOGYAN SEGÍTHET NEKED A WHEY A FOGYÁSBAN?
  MIÉRT ÉS HOGYAN SEGÍTHET NEKED A WHEY A FOGYÁSBAN?
  141 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Igen, ez az évnek azon időszaka, amikor a legnehezebb megszabadulni a nemkívánt plusz kilóktól. A legtöbbünk pedig már maga mögött hagyta az idei szezont, ezt pedig azt is jelenti, hogy sokan már jóval kevesebbet is edzenek. Ráadásul a hideg időben a testünk is arra törekszik, hogy...

  Olvasd tovább ...
 • TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!
  TUDTAD? A MAGAS SÓBEVITEL KÁROS HATÁSSAL VAN AZ AGYRA!
  133 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan és a fontossága vitathatatlan: a magas sótartalmú étrend súlyos negatív hatást gyakorolhat számos agyi funkcióra, és olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a demencia vagy egyéb, agyi érrendszeri problémák.

  Olvasd tovább ...

A sófogyasztás és az asztma kapcsolata

733 Megtekintés 0 Lájk

Gyakran tapasztalsz asztmás tüneteket? Gondold át a sófogyasztásodat és ha kell, változtass!

A “nyugati étrend” köztudottan zsírban és koleszterinben gazdag, kevés fehérjét tartalmaz, valamint a kívülről bevitt cukor és sómennyiség szükségtelenül magas. A rengeteg gyorsétel fogyasztása sem teszi túl egészségessé a fejlett országok étrendjét.

Ezt a fajta étkezést okolják az egyre gyakrabban tapasztalható autoimmun betegségek kialakulásáért is. Ezek közé tartozik az asztma, a multiple sclerosis, a psoriasis, a reumathid arthritis vagy az I-es típusú diabétesz, melyeknél az immunrendszer az egészséges sejtek ellen ép fel.
Nézzük meg közelebbről az egyik kellemetlen betegséget, az asztmát!

Emberek milliói szenvednek – és elég nagy az esélye, hogy te is érintett vagy – asztmás rohamoktól a sportolást követően. A jellemző tünetek a kapkodó, rövid légzés, erőszakos köhögés, zihálás, mely a tüdőfunkciók kifáradását okozza.

Érdekesség, hogy kutatások megállapították, a sóban gazdag étrend összefüggésbe hozható az erősebb asztmás tünetek kialakulásával és a tüdőfunkciók visszaesésével, míg a sóban szegény étrendet fogyasztók alig tapasztaltak tüdőt érintő negatív hatásokat. Ahhoz, hogy megérthessék a magas sótartalmú étrend asztmára gyakorolt hatását, a kutatók mintát (köpetet) vettek a vizsgált személyek tüdejéből. A sok sót fogyasztó személyek mintája háromszor annyi gyulladást okozó sejtet és közel kétszer annyi gyulladásban részt vevő mediátoranyagot – hisztaminok, leukotrinek, prosztgalndinok, citokinek – tartalmazott.

Amint látták az óriási különbséget a magas és alacsony sóbevitel között, adódott a kérdés, hogy „Miért van ilyen elképesztő hatással a sófogyasztás a gyulladások kialakulására?” A só aktiválja azokat az enzimeket, melyek felelősek a a túlműködő speciális immunsejtek megjelenéséért. Ezek a Th17 sejtek, melyek a T-sejtek speciális tagjai, a gyulladásért felelős elő-molekulákat, az interleukin-17-et állítják elő.

Csekély számban ezek a sejtek fontosak az immunitás szempontjából, de felszaporodásuk vagy túlműködésük összefüggést mutat az autoimmun betegségek kialakulásával. A kutatók szerint a túlzott sófogyasztás közvetlenül vesz részt a TH17 sejtek által okozott, a vér magasabb sókoncentrációjában.

Nyilvánvaló, hogy minél több negatív hatásra derül fény a túlzott sófogyasztást illtően, annál jobban kell figyelnünk a saját étrendünkre, és törekednünk kell a lehető legkevesebb só bevitelére. Sportolóként arra is figyelnünk kell, hogy az edzéskor/versenykor elfogyasztott üzemanyagunk mennyi sót tartalmaz, mert bizony sok esetben ez is kiugróan magas. A Hammer Nutrition elektrolit-készítményei az Endurolytes-ok a megfelelő mennyiségű sót tartalmazzák (nátrium-klorid) a többi szükséges ásványianyag mellett, ideális arányban.

Legyél elővigyázatos, ha olyan tanácsokat hallasz, hogy mindenképp fel kell töltened magad sóval egy verseny előtt. Természetesen oda kell figyelned a megfelelő elektrolit-bevitelre, különösen, ha az időjárási feltételek megkövetelik azt (forró, párás idő). Azonban nem szabad túlzásokba esned, hiszen nemcsak a sportolói teljesítményedre lehet negatív hatással a túlzott sóbevitel, mely megzavarja a szabályozó mechanizmusokat (minél több sót fogyasztasz, annál több fog kiválasztódni, akár túlzott mennyiség is), hanem akár olyan autoimmun betegségek is kialakulhatnak, mint az asztma.

Légy tudatos és tölts fel a megfelelő eletkrolitokkal! Hammer ON!

 
 
Címkék : Asztma,
Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST