Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  620 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • Hogy döntesz? Feltöltöd magad, vagy nem?
  Hogy döntesz? Feltöltöd magad, vagy nem?
  90 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Három évvel ezelőtt, mikor a Fully Charged termékünket bevezettük, forradalmasítottuk az edzés előtti felkészülést. Végre egy olyan termék, ami valós teljesítményt nyújt és nem úgy fejti ki a hatását, hogy őrült mennyiségű koffeinnel serkentjük a...

  Olvasd tovább ...
 • Hammer Nutrition Gélek
  Hammer Nutrition Gélek
  77 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A Hammer Gel komplex szénhidrátjai - cukor hozzáadása nélkül - biztosítják a gyors hatású, tartós energiát, gyomorproblémákat nem okoznak, ellentétben sok más energiagéllel.

  Olvasd tovább ...
 • Magas minőségű élelmiszer: Hammer Bar-ok
  Magas minőségű élelmiszer: Hammer Bar-ok
  106 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Rengeteg bizonyíték azt erősíti, hogy a teljességre törekvő étrend - amely minimálisra csökkenti vagy megszünteti a feldolgozott élelmiszerek, a cukor, a búza, a tejtermékek, a sók és a kémiai adalékanyagok használatát - a leghatékonyabb módja annak, hogy...

  Olvasd tovább ...
 • Elektrolitok - számos lehetőség a meleg időjárás edzéseihez
  Elektrolitok - számos lehetőség a meleg időjárás edzéseihez
  199 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A hőmérséklet növekedésével különösen figyelmet kell szentelni az üzemanyag-ellátás egyik lényeges aspektusára - az elektrolit pótlásra. Szívesen használjuk a következő hasonlatot: az elektrolitok funkcióját a gépkocsik motorolajához hasonlítjuk -...

  Olvasd tovább ...
 • Hammer Fehérjék: Használatuk javasolt a teljesítmény fokozására! Vegán és Szója kivitelben is!
  Hammer Fehérjék: Használatuk javasolt a teljesítmény fokozására! Vegán és Szója kivitelben is!
  118 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Az edzések és a versenyek számának növelése több fehérjét igényel, ez egyszerű tény. Nem számít, hogy a nyár folyamán néhány eseményen veszel csak részt, vagy hektikusan, egész nyáron hosszú órákat töltesz futással. Abban az esetben, ha bármilyen mértékben is növeled az edzéseid számát, idejét, intenzitását, gondoskodnod kell a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelről a napi étrended során.    

  Olvasd tovább ...

A sófogyasztás és az asztma kapcsolata

1055 Megtekintés 0 Lájk

Gyakran tapasztalsz asztmás tüneteket? Gondold át a sófogyasztásodat és ha kell, változtass!

A “nyugati étrend” köztudottan zsírban és koleszterinben gazdag, kevés fehérjét tartalmaz, valamint a kívülről bevitt cukor és sómennyiség szükségtelenül magas. A rengeteg gyorsétel fogyasztása sem teszi túl egészségessé a fejlett országok étrendjét.

Ezt a fajta étkezést okolják az egyre gyakrabban tapasztalható autoimmun betegségek kialakulásáért is. Ezek közé tartozik az asztma, a multiple sclerosis, a psoriasis, a reumathid arthritis vagy az I-es típusú diabétesz, melyeknél az immunrendszer az egészséges sejtek ellen ép fel.
Nézzük meg közelebbről az egyik kellemetlen betegséget, az asztmát!

Emberek milliói szenvednek – és elég nagy az esélye, hogy te is érintett vagy – asztmás rohamoktól a sportolást követően. A jellemző tünetek a kapkodó, rövid légzés, erőszakos köhögés, zihálás, mely a tüdőfunkciók kifáradását okozza.

Érdekesség, hogy kutatások megállapították, a sóban gazdag étrend összefüggésbe hozható az erősebb asztmás tünetek kialakulásával és a tüdőfunkciók visszaesésével, míg a sóban szegény étrendet fogyasztók alig tapasztaltak tüdőt érintő negatív hatásokat. Ahhoz, hogy megérthessék a magas sótartalmú étrend asztmára gyakorolt hatását, a kutatók mintát (köpetet) vettek a vizsgált személyek tüdejéből. A sok sót fogyasztó személyek mintája háromszor annyi gyulladást okozó sejtet és közel kétszer annyi gyulladásban részt vevő mediátoranyagot – hisztaminok, leukotrinek, prosztgalndinok, citokinek – tartalmazott.

Amint látták az óriási különbséget a magas és alacsony sóbevitel között, adódott a kérdés, hogy „Miért van ilyen elképesztő hatással a sófogyasztás a gyulladások kialakulására?” A só aktiválja azokat az enzimeket, melyek felelősek a a túlműködő speciális immunsejtek megjelenéséért. Ezek a Th17 sejtek, melyek a T-sejtek speciális tagjai, a gyulladásért felelős elő-molekulákat, az interleukin-17-et állítják elő.

Csekély számban ezek a sejtek fontosak az immunitás szempontjából, de felszaporodásuk vagy túlműködésük összefüggést mutat az autoimmun betegségek kialakulásával. A kutatók szerint a túlzott sófogyasztás közvetlenül vesz részt a TH17 sejtek által okozott, a vér magasabb sókoncentrációjában.

Nyilvánvaló, hogy minél több negatív hatásra derül fény a túlzott sófogyasztást illtően, annál jobban kell figyelnünk a saját étrendünkre, és törekednünk kell a lehető legkevesebb só bevitelére. Sportolóként arra is figyelnünk kell, hogy az edzéskor/versenykor elfogyasztott üzemanyagunk mennyi sót tartalmaz, mert bizony sok esetben ez is kiugróan magas. A Hammer Nutrition elektrolit-készítményei az Endurolytes-ok a megfelelő mennyiségű sót tartalmazzák (nátrium-klorid) a többi szükséges ásványianyag mellett, ideális arányban.

Legyél elővigyázatos, ha olyan tanácsokat hallasz, hogy mindenképp fel kell töltened magad sóval egy verseny előtt. Természetesen oda kell figyelned a megfelelő elektrolit-bevitelre, különösen, ha az időjárási feltételek megkövetelik azt (forró, párás idő). Azonban nem szabad túlzásokba esned, hiszen nemcsak a sportolói teljesítményedre lehet negatív hatással a túlzott sóbevitel, mely megzavarja a szabályozó mechanizmusokat (minél több sót fogyasztasz, annál több fog kiválasztódni, akár túlzott mennyiség is), hanem akár olyan autoimmun betegségek is kialakulhatnak, mint az asztma.

Légy tudatos és tölts fel a megfelelő eletkrolitokkal! Hammer ON!

 
 
Címkék : Asztma,
Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST