Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  590 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • ALAPKIEGÉSZÍTŐK MINDENKINEK
  ALAPKIEGÉSZÍTŐK MINDENKINEK
  45 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  STEVE BORN írása A Hammer Nutrition termékcsalád alapkiegészítői összesen négy termékből állnak, a csoport neve angolul „Daily Essential”. A Race Caps Supreme az egyik ilyen termék, amely ide tartozik. A termék nevében a „verseny” szó szerepel igy felmerül egy rutinszerű kérdés, hogy „én edzek, de nem versenyzek. Vajon a Race Caps Supreme ennek ellenére nekem való? A válaszom az, hogy igen!

  Olvasd tovább ...
 • HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ
  HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ
  65 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Ha veszünk egy pillantást a HEED szénhidrát összetevőire, néhány nagyon fontos dolgot észlelhetünk:   1) Egy adag HEED 27 gramm szénhidrátot tartalmaz, melynek forrása a maltodextrin, ami egy komplex szénhidrát.   2) A 27 gramm szénhidrát 2 g olyan szénhidrátot tartalmaz, amelyek cukornak minősülnek, azaz egy- vagy kétláncú molekulák.   3) ZERO (azaz 0) hozzáadott cukrot tartalmaz.  

  Olvasd tovább ...
 • Már most készülj a nyárra! Növeld a folsav bevitelét a nyári hónapok ideje alatt!
  Már most készülj a nyárra! Növeld a folsav bevitelét a nyári hónapok ideje alatt!
  139 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Steve Born írása A Xobaline, a Hammer Nutrition vitamin a B12 / Folát-kiegészítője, ezek apró tabletták, de a két B-vitamin előnyei messze nem kicsik; valójában hihetetlenül széles körűek. Dr. Bill Misner egyszer összefoglalta, hogy mennyire értékes a következetes Xobaline...

  Olvasd tovább ...
 • A legalapvetőbb étrend kiegészítő a PREMIUM INSURANCE CAPS
  A legalapvetőbb étrend kiegészítő a PREMIUM INSURANCE CAPS
  109 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A több százezer táplálék kiegészítő program-konzultációm során, amit közel 19 éve végzek a Hammer Nutrition-nál, mindig azt kérdezem elöszőr, hogy az illető szed -e multivitamint és ásványi anyagot. Miért? Mert határozottan hiszem, hogy ez az első, amivel kezdeni kell a táplálék kiegészítő programot.

  Olvasd tovább ...
 • HAMMER GEL - MINŐSÉGI ENERGIA
  HAMMER GEL - MINŐSÉGI ENERGIA
  305 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Tonnaszámra kaphatóak a piacon energiagélek, és bár a Hammer Gel külsőleg picit hasonlít hozzájuk, belsőleg teljesen más! Csak nézd meg a címkéket. Ha a felsorolásban ​​„-oz” (pl. Glükóz) végű összetevőket látsz, akkor az energiagél egyszerű cukrot tartalmaz...

  Olvasd tovább ...

A sófogyasztás és az asztma kapcsolata

845 Megtekintés 0 Lájk

Gyakran tapasztalsz asztmás tüneteket? Gondold át a sófogyasztásodat és ha kell, változtass!

A “nyugati étrend” köztudottan zsírban és koleszterinben gazdag, kevés fehérjét tartalmaz, valamint a kívülről bevitt cukor és sómennyiség szükségtelenül magas. A rengeteg gyorsétel fogyasztása sem teszi túl egészségessé a fejlett országok étrendjét.

Ezt a fajta étkezést okolják az egyre gyakrabban tapasztalható autoimmun betegségek kialakulásáért is. Ezek közé tartozik az asztma, a multiple sclerosis, a psoriasis, a reumathid arthritis vagy az I-es típusú diabétesz, melyeknél az immunrendszer az egészséges sejtek ellen ép fel.
Nézzük meg közelebbről az egyik kellemetlen betegséget, az asztmát!

Emberek milliói szenvednek – és elég nagy az esélye, hogy te is érintett vagy – asztmás rohamoktól a sportolást követően. A jellemző tünetek a kapkodó, rövid légzés, erőszakos köhögés, zihálás, mely a tüdőfunkciók kifáradását okozza.

Érdekesség, hogy kutatások megállapították, a sóban gazdag étrend összefüggésbe hozható az erősebb asztmás tünetek kialakulásával és a tüdőfunkciók visszaesésével, míg a sóban szegény étrendet fogyasztók alig tapasztaltak tüdőt érintő negatív hatásokat. Ahhoz, hogy megérthessék a magas sótartalmú étrend asztmára gyakorolt hatását, a kutatók mintát (köpetet) vettek a vizsgált személyek tüdejéből. A sok sót fogyasztó személyek mintája háromszor annyi gyulladást okozó sejtet és közel kétszer annyi gyulladásban részt vevő mediátoranyagot – hisztaminok, leukotrinek, prosztgalndinok, citokinek – tartalmazott.

Amint látták az óriási különbséget a magas és alacsony sóbevitel között, adódott a kérdés, hogy „Miért van ilyen elképesztő hatással a sófogyasztás a gyulladások kialakulására?” A só aktiválja azokat az enzimeket, melyek felelősek a a túlműködő speciális immunsejtek megjelenéséért. Ezek a Th17 sejtek, melyek a T-sejtek speciális tagjai, a gyulladásért felelős elő-molekulákat, az interleukin-17-et állítják elő.

Csekély számban ezek a sejtek fontosak az immunitás szempontjából, de felszaporodásuk vagy túlműködésük összefüggést mutat az autoimmun betegségek kialakulásával. A kutatók szerint a túlzott sófogyasztás közvetlenül vesz részt a TH17 sejtek által okozott, a vér magasabb sókoncentrációjában.

Nyilvánvaló, hogy minél több negatív hatásra derül fény a túlzott sófogyasztást illtően, annál jobban kell figyelnünk a saját étrendünkre, és törekednünk kell a lehető legkevesebb só bevitelére. Sportolóként arra is figyelnünk kell, hogy az edzéskor/versenykor elfogyasztott üzemanyagunk mennyi sót tartalmaz, mert bizony sok esetben ez is kiugróan magas. A Hammer Nutrition elektrolit-készítményei az Endurolytes-ok a megfelelő mennyiségű sót tartalmazzák (nátrium-klorid) a többi szükséges ásványianyag mellett, ideális arányban.

Legyél elővigyázatos, ha olyan tanácsokat hallasz, hogy mindenképp fel kell töltened magad sóval egy verseny előtt. Természetesen oda kell figyelned a megfelelő elektrolit-bevitelre, különösen, ha az időjárási feltételek megkövetelik azt (forró, párás idő). Azonban nem szabad túlzásokba esned, hiszen nemcsak a sportolói teljesítményedre lehet negatív hatással a túlzott sóbevitel, mely megzavarja a szabályozó mechanizmusokat (minél több sót fogyasztasz, annál több fog kiválasztódni, akár túlzott mennyiség is), hanem akár olyan autoimmun betegségek is kialakulhatnak, mint az asztma.

Légy tudatos és tölts fel a megfelelő eletkrolitokkal! Hammer ON!

 
 
Címkék : Asztma,
Közzétéve: Hammer Blog

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST