Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  - Hipergyors energia akár 45-50 percig- Hozzáadott cukor...

  8 900 Ft‎

Információ

Legutóbbi bejegyzések

 • HEED: A sportital alternatívája
  HEED: A sportital alternatívája
  38 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A sportital egy kényelmes módja annak, hogy edzés alatt a szükségleteidet kielégíthesd, mivel segít az energia fenntartásában akkor is, ha a mindennapi munkád sok energiát kíván, vagy akkor is, ha a házon belül vagy kívül házimunkát végzel. Azonban azt...

  Olvasd tovább ...
 • Fehérjére van szükséged!
  Fehérjére van szükséged!
  48 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Mindegy, hogy sportolóról vagy egy átlagemberről beszélünk, fehérjére mindenkinek szüksége van. Minél aktívabb vagy, és minél nagyobb céljaid vannak a sport területén, annál nagyobb szerepet játszik az életedben a fehérje. Nyilván minden sportoló esetében más és más ez az igény, hiszen az ultrafutónak nem ugyanarra és ugyanannyira van szüksége, mint például egy crossfittesnek.

  Olvasd tovább ...
 • Válaszd a "mérget" – vagy válaszd a Tissue Rejuvenatort
  Válaszd a "mérget" – vagy válaszd a Tissue Rejuvenatort
  192 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  Ha a fájdalmak mindennaposak számodra, akkor értelemszerűen mindent megteszel azért, hogy megszabadulj tőlük. A fájdalom elszívja az energiádat, megfoszt minden örömtől az életben, megfoszt a kedvenc tevékenységeidtől, és persze...minden egyszerűen csak fájdalmas! Éppen ezért nem...

  Olvasd tovább ...
 • A nyerő kombináció
  A nyerő kombináció
  128 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A Hammer Gelt egyszerűen nem lehet nem szeretni. Az íze, a textúrája, a tartós energia, amit biztosít, és az a tény, hogy mindezek mellett nem okoz gyomorproblémákat, egyszerűen közönségkedvenccé teszik. Ha a kora reggeli edzések híve vagy, akkor sem kell aggódnod, ugyanis a hajnali...

  Olvasd tovább ...
 • Elektrolit feltöltés
  Elektrolit feltöltés
  448 megtekintés 0 hozzászólások 0 Lájk

  A megfelelő üzemanyag az edzés során sokkal többet jelent, mint a testünk feltöltése kalóriákkal és folyadékkal; következetes és megfelelő elektrolit feltöltésre is szükséged van. Az elektrolitok olyanok, mint a motorolaj a gépkocsiban – nem ez működteti a motort, viszont...

  Olvasd tovább ...

A túlzott cukorbevitel negatív hatásai a kulcsfontosságú tápanyagok felszívódására

660 Megtekintés 0 Lájk

Azzal valószínűleg tisztában vagy, hogy a túlzott mértékű egyszerű szénhidrátok fogyasztása káros az egészségre. De vajon azt is tudtad, hogy ilyenkor csökken a fontos vitaminok és ásványianyagok felszívódásának mértéke? Pedig így van. Talán ez az a hatás, mely kevéssé ismert, és ami például csökkent immunrendszeri működést, a csontok gyengülését vagy diabéteszt okozhat.

A következő vitaminok és ásványi anyagok felszívódására van negatív hatással a túlzott cukorfogyasztás:

C-vitamin – a többi emlőshöz hasonlóan az emberek sem tudják önmaguk előállítani, ezért külső forrásból kell hozzájutniuk a C-vitaminhoz. Dr. John Ely kutató publikációjából megtudhatjuk, hogy a nagy mennyiségű cukorbevitel hogyan akadályozza meg a C-vitamin sejtekbe való jutását, amely természetesen a felszívódásra is kihat. A jó hír viszont, hogy ez visszafordítható folyamat. A cukorfogyasztás visszaszorításával növelhető a C-vitamin szintje.

D-vitamin – A túlzott cukorfogyasztás - különösen a fruktózé - csökkenti a D-vitamin raktárak mennyiségét, valamint a D-vitamin szintetizálásáért felelős enzim előállítását is visszafogja. A D-vitamin hiánya az immunrendszer gyengeségéhez és ezáltal számos egészségügyi problémához (pl. rák) vezethet. Miután a fejlett országok lakosságának kb. 75%-ának elégtelen a D-vitamin szintje, nem tanácsos ezt még tetézni a cukorfogyasztással.

Magnézium – A magas vércukorszint és a megemelkedett inzulinszint, mely a túlzott cukorfogyasztással van összefüggésben, csökkenti a magnézium felszívódását és hatására a vese gyorsabban választja ki ezt az ásványi anyagot. Miután a magnézium kulcsfontosságú szerepet játszik a vércukorszint stabilizálásában a mértéktelen cukorfogyasztással el is kezdődhet az ördögi kör. Ahogy a vércukorszint szabályozása elégtelenné válik, úgy a szervezet több magnéziumot is választ ki.

Kalcium – Mindenki tudja, hogy a kalcium elengedhetetlen az erős csontok kialakulásához és megtartásához, hogy a többi előnyös hatásról ne is beszéljünk. A kalcium beépülése szorosan kapcsolódik a D-vitamin szintjéhez, tehát a túlzott cukorfogyasztás erre is negatívan hat, sőt a kiválasztását is növeli.

Króm – A magnéziumhoz hasonlóan a króm is a részt vesz a vércukorszint szabályozásában. A króm mennyiségének csökkenésével a glukóz-tolerancia is csökken, mely egyenes út a diabétesz kialakulásához. Ugyanúgy, mint a magnézium és kalcium esetében a túlzott cukorfogyasztás hatására a kelleténél több króm választódik ki. A Klinikai és Laboratóriumi Metabolizmus c. tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint az olyan étrend, mely 35%-ban egyszerű cukrokat tartalmaz, megnöveli a kiválasztást közel 300%-kal.

Tippek

 1. Az általános egészségi állapotod karbantartása mellett az alábbi tippek betartásával a sportolói teljesítményedben is javulást érhetsz el. Felejtsd el a cukros üdítőket! Elképesztő mennyiségben tartalmaznak hozzáadott cukrot, miközben semmi hasznos tulajdonsággal nem rendelkeznek. Emellett figyelj arra, hogy más nyilvánvalóan nagy mennyiségű egyszerű szénhidrátot tartalmazó ételeket is töröld az étrendedből, mint az édességek vagy a péksütemények.
 2. Használd a Hammer Nutrition termékeit az edzések és versenyek alatt! Ezek az üzemanyagok kizárólag összetett szénhidrátokat tartalmaznak ellentétben más gyártók “-óz” végződésű összetevőivel – glukóz, fruktóz, szukróz, dextróz.
 3. Egészítsd ki az étrendedet a Premium Insurance Caps napi használatával! Bármilyen tudatosan is figyelsz a helyes étrend összeállítására, előfordulhat, hogy nem sikerül teljes mértékben kivitelezned azt. Ha ehhez még számításba veszed a cukorfogyasztás negatív hatásait, egyértelmű lesz, hogy a megfelelő arányú étrendkiegészítés elengedhetetlen a sikeres sportolói teljesítmény szempontjából.
 4. Emellett használd rendszeresen az Essential Mg és Chromemate kapszulákat! Ezzel a két termékkel könnyen kielégítheted a tested magnézium és króm igényét, melyek kiemelkedő fontosságúak a megfelelő egészségi állapot szempontjából.
 

Írj hozzászólást

Bejelentkezés hozzászólás írásához

Viszonteladóink

VISZONTELADÓINK

PARTNER KERESŐ

ÜZEMANYAG CSOMAGOK

VÁSÁROLD MEG MOST!

ITT KEZDD EL

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

HAMMER BLOG

TANULJ MOST