Termékek keresése

Népszerű eladások

 • Hammer gél
  Hammer gél

  Hipergyors energia akár 45-50 percig Hozzáadott cukor mentes Finom,...

  690 Ft‎

Legutóbbi értékelések

Minden évben gyötör az allergia, de nem mindegyik gyógyszer használt e...

2020. április 16., Péter

Több vitamint is kipróbáltam, de eddig ennek a terméknek éreztem legjo...

2020. március 29., Kecskés S
Verified Purchase

Kellemes semleges íze van, talán egy kicsit gyengének is mondhatnám a c...

2020. március 27., Czethoffer Péter
Verified Purchase

Használati javaslatok
előtteközbenutána
   
MIKOR HASZNÁLD
1 óra2-3 óra3+ óra
    
IDŐTARTAM

Sustained Energy

14 900 Ft‎ (11 732 Ft‎ + ÁFA)

Az igazi állóképességi üzemanyag

 • Megbízható, hosszan tartó energia
 • Csökkentheti az izomfáradtságot
 • Lerövidítheti a regeneráció időtartamát

Bővebb leírás

Egységár:
  / adag
Elérhetőség:
2 raktáron

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Értékelés:
 • 15 adag
 • 30 adag

Leírás


Amennyiben egy 90 perces kemény edzést követően nem egészíti ki a szénhidrát forrását fehérjével, a teste elkezdi felemészteni a saját izomszöveteit (a fehérjéért) az energiáért. Amikor az edzés mennyisége túllépné a Hammer Gel határait, akkor támaszkodhat a Sustained Energy-re és az annak 7:1-es szénhidrát- fehérje arányára. A Sustained Energy az összetett szénhidrátok egy kiváló keverékét, a GMO-mentes fehérjék precíz mennyiségét és néhány gondosan összeválogatott mikrotápanyagot tartalmaz, amelyek mindegyike szinergikusan láthatja el az egyenletes, hosszan tartó energiával. A Sustained Energyvel 100%-os magabiztosságra lelhet az energiát illetően, még a leghosszabb és legkeményebb edzések és versenyek alatt is. Hozzáadott ízesítőt, vagy édesítőt nem tartalmaz, kellemes, természetes íze van.

A Sustained Energy 1992 óta kiállta az idő próbáját, minden elképzelhető hosszútávú, vagy ultra-hosszútávú versenyen. Nem számít, hogy milyen nehéz, vagy hosszú az edzése, vagy a versenye, a Sustained Energy minden alaklommal megállhatja a helyét és mozgásban tarthatja kilométerről kilométerre és óráról órára.

A Hammer Nutrition eredeti hosszútávú üzemanyaga, a Sustained Energy az 1992-es bevezetése óta megnyerte a legendás státuszt a világ állóképességi versenyei során. Kipróbálták és bizonyított a bolygó minden hosszútávú eseményén, az egyedülálló 7:1-es szénhidrát- fehérje arányával és a természetes ízével még mindig az elsődleges választása több ezer sportolónak. Két óra edzést követően az üzemanyagunkban szükségünk van valamilyen mennyiségű fehérjére, vagy a szervezete elkezdi átszervezni, vagy leépíteni az értékes izomszöveteket. Amikor az edzése túllép a Hammer Gel, vagy a HEED képességeinek határain, a Sustained Energy készen áll arra, hogy kiszolgálja és ellátsa a specifikus tápanyagokkal kiegészített prémium üzemanyagjával, amelyek fokozottan támogathatják a zsír felhasználását és a tejsav tárolását.

Próbálja ki a Sustained Energyt – 100% magabiztossága lehet az üzemanyagot illetően – és azonnal meg fogja érteni, miért pont ezt választják a hosszútávú sportolók ezrei már több mint egy évtizede. A maximális üzemanyag a változatosságért és rugalmasságért a legnehezebb és leghosszabb edzések és versenyek alatt. Keverje, vagy váltogassa a Sustained Energy-t a Hammer Gel-el, a HEED-el és/vagy a Perpetuem-el.

Ez az ízesítés nélküli termék ideális lehetőséget kínálhat azoknak a sportolóknak, akik a lehető legkevesebb ízzel, vagy édesítéssel szeretnének plusz kalóriához jutni. Továbbá a szójafehérje biztosíthatja, hogy minimális ammónia szabaduljon fel az izmokban, tovább csökkentve a fáradtságot és a szövetkárosodást.

A Sustained Energyből tud készíteni egy tömény oldatot és a „kis kulacsod” több óra hossz alatt, akár kortyonként is váltogathatod a sima vízzel teli másik kulacsoddall. A Sustained Energy-t a Hammer Gelek közül a kedvenc ízével is ízesítheted.

Használja, mint elsődleges kalóriaforrást olyan edzések/versenyek közben, amelyek két óránál hosszabb ideig tartanak.

Keverés:

Fontos megjegyzés: A kiemelten érzékeny tulajdonságai miatt, a Sustained Energyt nem szabad előre összekeverni és meleg időben több órán keresztül állni hagyni, mert megromlik! Kérjük, olvassa el lejjebb a GYIK-et, amelyben részletes információkat kap ezzel a fontos témával kapcsolatban!

A Sustained Energyt három különböző módon is összekeverheti és fogyaszthatja a személyes preferenciáinak és anyagi lehetőségeinek függvényében. Kérjük, hogy próbálja ki a következő lehetőségeket, hogy meg tudja állapítani, az Ön számára melyik változat működik a leginkább.

Egy órás palack

– Keverjen össze a testsúlyának megfelelő mennyiségű (lásd a lenti táblázatot) Sustained Energyt egy 21-24 unciás (megközelítőleg 520-710 ml) vizes palackban. Óránként fogyasszon el egy palacknyit. Ez akkor ideális, amennyiben az edzés, vagy a verseny alatt rendelkezésre áll egy támogató személy. Amennyiben nem rendelkezik támogató segítséggel, de szeretné ezt az opciót használni a keveréshez, tartsa észben, nehézkesen kivitelezhető, hogy gyakrabban meg kell állnia, hogy összekeverje az üzemanyag italát. Ezenfelül próbáljon eleget tenni a hidratálásnak és a kalória bevitelnek egy forrásból, korlátozza a képességét, hogy igazodjon egyhez anélkül, hogy ez hatással lenne a másikra, például szüksége lehet több tiszta víz fogyasztására ahhoz, hogy kielégíthesse a hidratálási követelményeit.

Többórás palack

– Messze ez a legkényelmesebb módja az energiabevitelnek, miután lehetővé teszi, hogy több órán át önellátó lehessen és kizárólag csak további víz hozzáadását követeli meg. Az egyetlen problémája egyedül az, hogy hány adagnyi fér a kulacsába. Állapítsa meg az adagokból a megfelelő óránkénti bevitelt, kikísérletezgetve a mennyiségeket az adagolási táblázatból. Tegyük fel, hogy elhatározta, hogy a tesztelés alatt 2 kanálnyi Sustained Energy bevitele biztosítja az Ön számára az ideális kalóriabevitelt. Egy 4 órás edzésnél, 8 kanálnyit szükséges a kulacsába tennie, utána töltse fel vízzel, és jól rázza fel. Lehet, hogy hozzá kell még adnia egy kevés kanállal, hogy az egész jól összerázható állagú legyen. Ezek után már csak kortyolgassa apránként, minden 15-20 percben. Ebben a koncentrációban, a hozzáadott vízmennyiség nem járul hozzá az elengedhetetlen óránkénti folyadékbevitelének mennyiségéhez. Annak érdekében, hogy tudja teljesíteni a folyadékbevitel követelményeit, vigyen magával második, vagy harmadik palackot is, használjon hidratációs rendszert (hátizsákot), vagy tudja, hol tudja újratölteni kulacsát az útvonal mentén. Igyon a páratartalom/hőmérséklet szerint és a terhelési szintjének megfelelően fogyasszon óránként16-28 uncia (kb 475-830 ml) tiszta vizet. Így, ameddig biztosítani tudja a tiszta vizet az útvonal mentén, készen áll a kemény edzésre, vagy versenyre.

*Megjegyzés: Kérjük, olvassa el a „Hidratálás – Mit kell tudnia“ cikkünket a hidratálási követelményekre vonatkozó még részletesebb információkért.

Gél vagy paszta

– Amennyiben azt szeretné, hogy a lehető legmagasabb kalóriamennyiséget vihesse magával a lehető legkisebb helyet foglalva, egy sűrű keverék elkészítése az Ön számára a legjobb választás. A Sustained Energyt összekeverheti egy szuperkoncentrált, majdnem pasztaszerű állagúra és adagolhatja egy Hammer Gel kulacsból. Keverőgépet, vagy kanalat és edényt használva, keverje össze az adagolókanálnyi porokat egy kis mennyiségű vízzel és ha szükséges, fokozatosan adagolja a vizet, amig létrejön a kívánt állag. Amennyiben a narancs-vanília ízű Perpetuemet használja, ne felejtse el, ha nehezebbet és sűrűbbet kever össze, annál édesebb és erősebb lesz az íze. Hozzáadhat Hammer Gelt, vagy HEED-et, hogy megváltoztassa az Ön által kívánt ízre. Attól függően, hogy hány kanálra van szüksége óránként, és mennyire koncentrált a keverék, minden egyes palack Perpetuem el tudja látni 2-4 órányira elegendő üzemanyaggal. Csakúgy, mint a többórás palacknál, muszáj magával vinnie további kulacsokat, amelyek tiszta vizet tartalmaznak, vagy hidratáló rendszert használ, hogy kielégíthesse a folyadékszükségletét.

Ajánlott mennyiség testsúly alapján*

 • 0kb 54.5 kg-ig – legfeljebb 1 kanál/óra. Ez 107 kalóriát biztosít
 • 54.5-70 kg – 1-től 1.5 kanál/óra. Ez 107-től 160.5-ig terjedő kalória bevitelt biztosít
 • 70-86 kg – 1.5-től 2 kanál/óra. Ez megközelítőleg 160.5-től 214-ig terjedő kalória bevitelt biztosít
 • 86+ kg – 2-től 3 kanál/óra. Ez megközelítőleg 214-től 320-ig terjedő kalória bevitelt biztosít

*Ezek becsült adatok. Minden egyes sportolónak egyénileg szükséges meghatároznia az edzés alatt és különböző körülmények között, a saját optimális bevitelét.

Fontos információ:

A tervezés alapján, sem a Perpetuem, sem a Sustained Energy nem tartalmaz mesterséges tartósítószert. A tartósítószerek semmiféle hasznot nem nyújtanak sem a sportteljesítményben, sem az általános egészségi állapotot illetően. Egészségügyi kockázatként tekintünk rájuk, éppen ezért nem tartalmazza egyik fenti termékünk, vagy bármelyik más Hammer Nutrition üzemanyagunk sem.

Ezért, ha egyszer összekevertük a fehérje komponenseket mindkét termékkel, a Perpetuemmel és a Sustained Energy-vel, akkor ez a következő módokon befolyásolja az eredményt:

 1. Egy bizonyos idő után besavanyodik és nem lesz többé fogyasztásra alkalmas.
 2. Egy idő után kicsapódik és leülepedik az kulacs alján, vagy a hidratáló rendszer csövébe tömörödik.

Hiszünk abban, hogy a mesterséges tartósítószerek elhegyása sokkal fontosabb, mint ez a két kellemetlenség: azonban ezek a dolgok azok, amikre emlékeznie kell, amikor Perpetuemet, vagy Sustained Energyt használja.

Az előzőek figyelembevételét követően, itt van még néhány hozzánk intézett - gyakran feltett - kérdés:

A Perpetuemet és a Sustained Energy-t milyen hamar kell elfogyasztani összekeverés után?

Ideális esetben 3-5 órán belül, maximum talán 6-8 óra (a hőmérséklettől függően) a leghosszabb, amit még ajánlunk. Dr. Bill Misner érthetővé teszi:

Az energiaital porok, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert, hajlamosak változni, ha egyszer már feloldottuk őket egy keverékben. Idő, hőmérséklet, páratartalom, a környezeti levegő által hordozott, vagy az endogén mikrobák, oxidációs faktorok okozhatják, hogy a zsírsavak megavasodjanak, vagy a fehérjék megsavanyúsodjanak a hosszú-, vagy rövidláncú szénhidrátokban. Erre jó példa a pasztőrözött tej. A tej jellemzően savanyít az állapotokban, amint egy típusú baktériumot felvált egy másik. A bacilusok átalakítják a fehérjét ammónia termékekké, és emelik a pH szintet. A romlott tejnek a szaga, vagy az íze nyilvánvalóvá teszi, hogy ez megtörtént. Tapasztaltuk ezt a jelenséget a szója alapú termékeinknél, a Sustained Energynél és a Perpetuemnél, amennyiben az esemény előtt lett összekeverve és nem tartják hidegen, vagy fogyasztják el 3-5 órán belül.

A sportolókat arra kell buzdítani, hogy tartsák az előre kikevert fehérje-növelőt, vagy lipid tartalmú szénhidrát italokat 15 fok alatt, vagy ideálisabb esetben hűvösebb helyen, mint 4.4-7.2 fok, annak érdekében, hogy az italkeverékben megtartsák a környezeti baktériumok erjesztésének szaporodását. Az esemény előtt egy éjszaka időtartamú fagyasztása sértetlenül eredményezheti a makroelemek megtartását és meggátolhatja a baktériumok szaporodásának lehetőségét is. Miután az ital íze savanyú, vagy kellemetlenné válik az illata, azt tanácsoljuk, hogy ne fogyassza el.

Mi történik akkor, ha összekeverem a Perpetuemet vagy a Sustained Energyt és berakom a hűtőbe?

A hatékony előnyök („kívánt tulajdonságok”) nem vesznek el, de az L-karnitin mindkét terméknél romolhat valamelyest, a keverékben található alkotókristályoknak nagy a nedvszívó képességük (van egyfajta vonzódásuk a vízhez). Az értékcsökkenés - ha van is valamennyi -, elenyészően minimális a 48 órán belül behűtött előkeverékeknél. Azonban a lehető legjobb eredmény érekében azt javasoljuk, hogy az összekeverést követően, minél előbb használja fela Sustained Energyt, vagy a Perpetuemet.

Hogyan keverjem a Perpetuemet és a Sustained Energyt egy meleg időben rendezett versenyre?

Tegyük fel, hogy a kerékpározás hat órát tesz ki. A hat órányi üzemanyag, két kulacsnyit tesz ki. Például, ha megtalálta (a tesztelések alatt, edzések közben), hogy két kanálnyi Perpetuem biztosít Önnek egy órányi üzemanyagot, tegyen be három kanálnyit és készítsen egy 3 órás üveget, eleget téve a hidratálási szükségleteinek tiszta vízzel (körülbelül 20-28 uncia folyadék / 600-830 milliliter per óra) egy másik palackból, vagy hidratáló rendszerből. Csináljon két 6 kanálnyi kulacsot és máris gondoskodott a hat órányi üzemanyagáról.

A verseny előtti éjjelen keverje össze a keveréket, majd fagyassza le azokat. Így hidegen és ízletesen tartja, míg a kerékpárverseny során majd felolvad. Azonban, ha a verseny napján nagyon meleg idő lesz, vagy nincs arra módja, hogy az üveget hidegen tartsa a kerékpáros szakaszig, akkor próbálja ki ezt a módszert: keverjen össze és fagyasszon le egy kulaccsal, de a másik kulacsba, csak hat kanálnyi Perpetuemet adjon és ne adjon hozzá vizet. Amikor kifogyott az első, 3 órás üvege, akkor meg kell állnia és adjon hozzá hideg vizet. Ez csak néhány másodpercet vesz igénybe, de lesz egy friss, hideg üveg üzemanyagod a biciklizés második szakaszára. A szigetelt üvegek használata is segíthet, ha nem bánja azt a kis extra súlyt.

Az egyik sportoló, aki meleg időben teljesítette az Ironman Ausztráliát, használta ezt a módszert és azt írta nekünk: „Azt tettem, amit javasoltatok – vittem magammal egy második üveget, benne a száraz Perpetuem porral a kerékpárom „speciális szükségletek” táskájában, és hozzáadtam hideg vizet. Ez csak 30 másodpercet vett igénybe és már úton is voltam a hideg Perpetuemmel a kerékpáros szakasz második felében. Remek javaslat, úgy működik, mint egy élmény!”

Hozzávalók lebontása:

Maltodextrin – Magas glikémiás indexű (GI) komplex szénhidrát, amely ideális edzés alatt, hiszen gyors és hosszantartó energiát biztosít, ráadásul feltölti a szervezet glikogénraktárait edzés után.

Izolált szójafehérje – Egy száraz, por alapú hozzávaló, ami külön lett választva a szójabab többi összetevőjétől, ebből adódóan pedig 90-95%-os a fehérjetartalma, ráadásul majdnem teljesen szénhidrát- és zsírmentes.

L-karnozin – Az egyik legsokoldalúbb és legjobb hatású tápanyag. Edzés közben csökkenti a tejsav kialakulását és antioxidáns támogatást is nyújt.

L-karnitin-tartarát –Az L-karnitin-tartarát egy olyan L-karnitint tartalmazó vegyület, amely az L-tartaráthoz kötődik, amely a borkősav sója. Az L-karnitin tulajdonképpen egy kulcsfontosságú tápanyag, amely részt vesz a zsírsavaknak az energiatermeléshez sejtbe való bejutásában. A tartarát pedig egy erős antioxidáns.

Kolin bitartarát – A B-komplex vitamin egy típusa, amely segít abban, hogy energiaként hatékonyan fel legyenek használva a testzsírraktárak. A kolin bitartarát mindemellett segít a megnövekedett figyelem és memória kialakításában, ami például tanulás során kifejezetten hasznos lehet.

Króm-polinicotinat – Ez az ásványi anyag segít a vércukorszint szabályozásában, valamint fontos szerepet játszik az energiatermelésben.

Fent találod a további képeknél!

Értékelések:
0 1 2 3 4
0/5
0 értékelés
Szűrő:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)